Catalogus

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

27.07.2023 01:07

Industriële schokdempers In gebruik voor het heelal in het laboratorium

Het GSI Helmholtz Centre for Heavy Ion Research in Darmstadt beheert een grote, wereldwijd unieke versnellerfaciliteit voor ionen. Onderzoekers van over de hele wereld gebruiken de faciliteit voor experimenten om nieuwe inzichten te krijgen in de structuur van materie en de ontwikkeling van het heelal. Ze ontwikkelen ook nieuwe toepassingen in de geneeskunde en technologie. Het nieuwe internationale versnellercentrum FAIR, een van de grootste onderzoeksprojecten ter wereld, wordt momenteel gebouwd in Darmstadt. Met FAIR wordt in het laboratorium materie gecreëerd en onderzocht op een manier die anders alleen in het heelal voorkomt.


Het middelpunt van het toekomstige FAIR-versnellercentrum is de ringversneller SIS100, die is uitgerust met supergeleidende magneten. Deze zal een omtrek hebben van 1,1 kilometer, terwijl de bestaande GSI-faciliteit met het zware-ion-synchrotron SIS18 zal dienen als een pre-accelerator voor het nieuwe versnellercomplex. Industriële schokdempers uit de Magnum-familie van ACE zullen worden gebruikt in een van de geplande versnellerringen van de FAIR-faciliteit, de collectorring, die zal worden gebruikt om de ionen op te slaan en af te koelen. Ze worden gebruikt om de eindposities van aandrijfeenheden met krachtige lineaire motoren vast te zetten. Industriële schokdempers met de typeaanduidingen MA3325EUM-14xxx met speciale stopbus en MA3325EUM-PP met PU-kop zijn gemonteerd op de mechanische eindaanslag van de bewegende lineaire eenheid. Hun belangrijkste taak is het effectief absorberen van de traagheidskrachten bij een eventuele foutieve besturing van de lineaire motoraandrijving en zo de constructie te beschermen. In de regel zorgen de lineaire aandrijfeenheden ervoor dat de aandrijfsledes over een bepaalde afstand in twee richtingen worden bewogen. Dit gebeurt normaal gesproken zonder contact aan het einde van de betreffende afstand bij de aanslagen. Om de aandrijvingen mechanisch te beschermen, kozen de ingenieurs in Darmstadt voor de instelbare ACE industriële schokdempers met draadmaten M33. Deze zijn zo ontworpen dat ze de bewegende slede veilig kunnen opvangen als deze zich buiten het gespecificeerde bereik beweegt als gevolg van een storing in de relaiseenheden van de motor.

Goed uitgerust voor elke eventualiteit

De hydraulische machine-elementen van ACE, die zowel aan de voor- als aan de achterkant nauwkeurig kunnen worden afgesteld, kunnen 170 Newtonmeter energie per cyclus opnemen met een slag van 23,2 millimeter en kunnen op een veilige manier effectieve massakrachten tussen 9 kilogram en 1700 kilogram opnemen.700 kilogram veilig, zonder terugslag en zonder schade te veroorzaken. Als de componenten uitsluitend in noodgevallen worden gebruikt, omdat de vertraging anders ook wordt overgenomen door de lineaire aandrijving, zijn extra energieoverschrijdingen toegestaan.

ACE's Magnum familie, die wordt beschouwd als de referentieklasse voor industriële schokdempers van gemiddelde grootte, is uitgerust met een hoogwaardige afdichtingstechnologie die zich in vele duizenden toepassingen heeft bewezen. Bovendien bewijzen ze, dankzij geharde geleidingslagers en geïntegreerde vaste aanslagen, extreem robuust en duurzaam te zijn onder vele bedrijfsomstandigheden bij continu gebruik. Ze worden gebruikt op alle gebieden van de machinebouw. Typische toepassingsgebieden zijn automatisering en handling, bijvoorbeeld in werktuigmachines en bewerkingscentra, zoals in het beschreven geval als mechanisch veiligheidselement geïntegreerd in lineaire sledes of aan het einde van de slag van zwenkunits om cyclustijden te verlengen. Ontwerpers gebruiken de dempers, die dankzij de gemakkelijk toegankelijke verstelsegmenten traploos verstelbaar zijn, ook in de eindposities om portalen te beschermen of in de zware industrie om massa's op stootplaten op te vangen.

In Darmstadt besloten de technici om de dempers enerzijds uit te rusten met speciale aanslagbussen en anderzijds met koppen uit polyurethaan. Terwijl het eerste de al standaard bovengemiddeld solide constructie van de ACE industriële schokdempers versterkt, maakt het gebruik van de speciale stootkoppen een geluidsreductie van 3 tot 7 dB mogelijk. Vanuit puur schokabsorberend oogpunt heeft deze gekozen combinatie er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat het FAIR-systeem zelfs in het ergste geval stil is.

Meer nieuws

In het Technorama van het Zwitserse Science Center bieden 500 experimentele stations bezoekers de...

Sportwetenschappers gebruiken ook hydraulische machine-elementen in hun ontwerpen. Vooral bij het...

Het transport van het mRNA-vaccin tegen COVID-19 van Biontech/Pfizer is een echte logistieke uitd...

Naast maatsoftware en CAD-gegevens en simulaties, biedt ACE Stoßdämpfer GmbH ingenieur...

ACE Stoßdämpfer GmbH biedt ontwerpers nu niet alleen configuratie- en berekeningssoftw...

Wat stuntmannen zijn voor filmsterren, zijn de structurele dempers van TUBUS voor dure filmcamera...