Catalogus

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.08.2023 01:08

Veiligheid en productiviteit in stap: Universele moeraanzetters met kleine schokdempers van ACE

De vraag naar ontsmettingsmiddelen was hoog tijdens de pandemie van Corona. Metallatelier GmbH produceerde snel een kleine serie van een universele schroevendraaier voor een fabrikant van chemicaliën voor het vastschroeven van doppen van verschillende soorten containers. Deel 1 van dit gebruikersverslag laat zien hoe het samenspel van slimme componenten, van aandrijving tot koppelbegrenzers en van sensoren tot kleine schokdempers in de productie, leidt tot meer snelheid bij het schroeven, meer flexibiliteit in flesmaten en meer veiligheid.

Metallatelier GmbH speelt een bijzondere rol op het gebied van speciale machinebouw. Dit is te danken aan de veelzijdigheid die het atelier uit Deggenhausen aan het Bodenmeer, de oprichter en eigenaar David Fuchs en het personeel laten zien in verschillende projecten. opgericht in 1985 om technische ondersteuning te bieden aan bevriende kunstenaars wiens creatieve en architectonische ideeën David Fuchs hielp realiseren in de metaalsector, blijft het bedrijf visies uit kunst, architectuur en design realiseren op een bewezen hoog technisch niveau. Bovendien slaagden David Fuchs en zijn team er in 2006 in om een fabrikant van reinigingsmiddelen te voorzien van een speciale machine met gebruiksmodelbescherming voor een tot dan toe ongekende flexibiliteit en faalveiligheid bij het geautomatiseerd vastschroeven van flessen. Daarmee was de eerste universele schroevendraaier van Metallatelier GmbH geboren.


Uniek apparaat voor schroefdopmontage

Deze eerste generatie van de speciale machine vormt de basis voor een succesvolle bijdrage in de strijd tegen SARS-CoV-2. Hoofdrolspeler is Bilgram Chemie GmbH, dat onder andere handelt in chemicaliën, maar ook was- en reinigingsgrondstoffen en reinigingsmiddelen produceert. De leidinggevenden van het bedrijf uit Ostrach in Oberschwaben waren bekend met de Universele Schroevendraaier 1.0, vooral met het enkelvoudige schroefdopmontage-apparaat, dat het veilig sluiten van een grote verscheidenheid aan flessen met schoonmaakmiddelen automatiseert, inclusief flessen met pompverstuivers. Dus vroegen ze Metallatelier om een vervolgserie te produceren. Waar het bij de eerste generatie ging om het versnellen van de handling, lag de focus nu op het verhogen van de productiesnelheid om aan de vraag naar desinfectiemiddelen te kunnen voldoen. "Aan de andere kant was het nodig om ons ontwerp nog variabeler en sneller aan te passen aan nieuwe sluitingen en bandhoogtes, omdat onze klant voornamelijk kleine flacons wilde vullen met handmatige desinfectie op drie speciale machines," beschrijft David Fuchs een deel van de nieuwe eisen.

Om deze doelen te bereiken, is het basiswerkingsprincipe hetzelfde gebleven als dat van het voorgaande ontwerp: De flessen worden centraal onder het schroefmechanisme gefixeerd door twee klembekken die bekleed zijn met ethyleenpropyleen-dieen(monomeer)rubber (EPDM). Vier grijprollen grijpen vervolgens de schroefdop vast en schroeven deze vast totdat het vooraf ingestelde koppel is bereikt. Met behulp van de onderste kleine schokdempers wordt niet alleen de pneumatische schuif afgeremd, maar wordt de eindpositie van het grijpmechanisme ook bepaald door de positie van de dempers en wordt de machine dus aangepast aan de verschillende schroefdopmaten. De schuif wordt meestal ook gestopt door een kleine schokdemper voordat hij zijn eindpositie bereikt. De bovenste zorgt er ook voor dat de slede niet elke keer naar zijn eindpositie hoeft te rijden, maar al wordt gestopt als de grijprollen ver genoeg open zijn om de schroefdop verder te transporteren. Nog een tijdbesparend doel van het systeem: flessen met handgrepen of pompverstuivers kunnen ook worden gedraaid voor een beter verder transport of voor het verpakken in containers of voor het laden in reeds gesloten toestand en zo in uniforme posities worden gebracht.






Meer nieuws

In het Technorama van het Zwitserse Science Center bieden 500 experimentele stations bezoekers de...

Sportwetenschappers gebruiken ook hydraulische machine-elementen in hun ontwerpen. Vooral bij het...

Het transport van het mRNA-vaccin tegen COVID-19 van Biontech/Pfizer is een echte logistieke uitd...

Naast maatsoftware en CAD-gegevens en simulaties, biedt ACE Stoßdämpfer GmbH ingenieur...

ACE Stoßdämpfer GmbH biedt ontwerpers nu niet alleen configuratie- en berekeningssoftw...

Wat stuntmannen zijn voor filmsterren, zijn de structurele dempers van TUBUS voor dure filmcamera...