Catalogus

Stäubli Electrical Connectors AG

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

27.10.2023 01:10

Jacquardweven - stappen op weg naar duurzaamheid

Franse weverij investeert in Stäubli om te voldoen aan ESG-eisen

De Franse weverij Les Tissages de Charlieu (LTC) heeft in het eerste kwartaal van 2023 40 nieuwe SX PRO jacquardmachines geïnstalleerd. Dit is niet de eerste aankoop van Stäubli jacquardmachines, maar deze keer werd de investering gedaan in het kader van LTC's globale ESG-strategie (Environment, Social and Governance).

Milieu-impact is een belangrijk criterium voor LTC bij de keuze van deze nieuwe jacquardmachines. Ontworpen met het oog op een lager energieverbruik, zijn de Stäubli SX PRO jacquardmachines perfect geschikt om de duurzaamheids- en ESG-doelstellingen van het bedrijf te behalen. Een andere belangrijke factor is de duurzaamheid van de Stäubli jacquardmachines. In de gebouwen van LTC staan Stäubli jacquardmachines die al meer dan 20 jaar in bedrijf zijn.

De 40 nieuwe SX PRO jacquardmachines die LTC aankocht, werden gemonteerd op nieuw geïnstalleerde weefmachines die het bedrijf voornamelijk gebruikt voor de verwerking van gerecycleerde garens in het kader van een circulaire economie. LTC en Stäubli dragen bij tot een groenere toekomst in de textielindustrie: LTC met zijn globale ESG-strategie en Stäubli met zijn uiterst efficiënte, energiebesparende en duurzame oplossingen.

Meer nieuws

SSA Terminals, LLC heeft 33 terminaltrekkers in gebruik genomen die zijn ontworpen voor emissievrije elektrische voertuigen (EV's) met volledig geautomatiseerde snellaadconnectoren met hoge capaciteit (QCC).
Het marktleidende MC4 portfolio van Stäubli PV connectoren omvat nu ook een verbindingsoplossing met DC aansluiting voor batterij energie opslagsystemen genaamd MC4-Evo stor.