Catalogus

Stäubli Electrical Connectors AG

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

08.01.2024 01:01

Stäubli en partners voltooien het eerste grootschalige gemechaniseerde EV-laadprogramma in een haven in Noord-Amerika

SSA Terminals, LLC heeft 33 terminaltrekkers in gebruik genomen die zijn ontworpen voor emissievrije elektrische voertuigen (EV's) met volledig geautomatiseerde snellaadconnectoren met hoge capaciteit (QCC).

Stäubli Electrical Connectors, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van elektrische connectoroplossingen, heeft een contract gesloten met SSA Terminals, LLC, een joint venture met Matson Navigation Company, voor de levering van geautomatiseerde laadverbindingen voor 33 terminaltrekkers in de haven van Long Beach, Californië. Dit project is een van de grootste automatische laadprogramma's voor elektrische voertuigen in actieve havens in de Verenigde Staten. SSA Terminals en Stäubli implementeren momenteel ook vijf bijkomende units met QCC's in de haven van Oakland.

Het project met SSA Terminals maakt deel uit van een subsidie van $50 miljoen die de haven van Long Beach ontving van de California Air Resources Board (CARB) in het kader van het Zero and Near Zero Emission Freight Facility (ZANZEFF) programma. ZANZEFF financiert transformatieve strategieën voor emissiereductie bij vrachtfaciliteiten in de hele staat en maakt deel uit van California Climate Investments, een programma voor de hele staat dat miljarden aan cap-and-trade-dollars gebruikt om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, de economie te versterken en de volksgezondheid en het milieu te verbeteren - vooral in achtergestelde gemeenschappen.

Voor dit project werden 33 tractoren die worden gebruikt om containers rond de terminal te vervoeren, uitgerust met een EV-aandrijflijn. SSA Terminals, de uitbater van de haventerminal, selecteerde het Australische bedrijf Tritium voor de installatie van 175kW DC hoogvermogenladers om de tractoren van stroom te voorzien en Stäubli voor de installatie van haar QCC automatische snellaadoplossing.

Voordelen voor Californië en zijn havens

Stäubli's QCC-systeem maakt gebruik van een gesloten pin- en socketontwerp dat zelfreinigend en aanraakbeveiligd is aan beide zijden van de stekker en gemakkelijk uitlijnfouten kan corrigeren. In de haven van Long Beach verbinden de 33 QCC-systemen automatisch de laadapparatuur van Tritium met een connector op elke terminaltrekker, waardoor een veilig en efficiënt laadsysteem ontstaat. Hier volgen enkele hoogtepunten van deze technologische oplossing

  • Touchless bediening: Alle trekkers kunnen tegelijkertijd worden opgeladen zonder handmatige tussenkomst. De chauffeurs rijden gewoon een laadstation binnen en de QCC beweegt naar buiten om de trekkers tijdens pauzes of ploegwisselingen aan te sluiten. Dit zorgt voor een maximale laadtijd en benutting van het werk.
  • Milieuvriendelijk gehard: Elke QCC is berekend op een vermogen van meer dan een megawatt en is voorzien van UL-gecertificeerde onderdelen die bestand zijn tegen verontreinigingen die normaal gesproken havenapparatuur aantasten, zoals zoute lucht, hoge vochtigheid en roest en rubber in de lucht.
  • Weinig/geen onderhoud: Het QCC-systeem is ontworpen voor maximaal 100.000 inplugcycli en vereist weinig tot geen onderhoud met een verwachte levensduur van 20 tot 30 jaar.
  • Betere luchtkwaliteit: Dit project draagt bij tot de emissiereductiestrategieën van het Port of Long Beach en Port of Los Angeles Joint Clean Air Action Plan, dat tot doel heeft de terminalactiviteiten 100% emissievrij te maken tegen 2030.
"Stäubli is SSA Marine dankbaar voor de mogelijkheid om het voertuig aan te sluiten op de infrastructuur en innovatieve zero-emissie technologie te demonstreren die de operationele efficiëntie verbetert zonder de lucht om ons heen te vervuilen."
David Rababy - Sales Director E-Mobility North America.

Dit project met Stäubli is een volgende stap in de reis van SSA Terminals om zijn activiteiten koolstofvrij te maken. Het bouwt voort op de lange geschiedenis van het bedrijf op het gebied van innovatie bij het uitproberen en inzetten van nieuwe technologieën om de uitstoot op de zeeterminals te verminderen.

over SSA Terminals / SSA Marine

SSA Terminals is een dochteronderneming van SSA Marine, een van 's werelds toonaangevende onafhankelijke particuliere exploitanten van zeeterminals met activiteiten in meer dan 250 terminals en spooractiviteiten in de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Centraal-Amerika, Zuid-Amerika en Azië. Sinds de oprichting in 1949 is SSA Marine blijven groeien met de belangen van haar klanten in het achterhoofd.

Over de Port of Long Beach

De Port of Long Beach is een van 's werelds grootste zeehavens, een toegangspoort voor de trans-Pacifische handel en een leider op het gebied van goederenverkeer en milieubeheer. De haven verwerkt jaarlijks meer dan 200 miljard dollar aan handel en biedt landelijk 2,6 miljoen handelsgerelateerde banen, waarvan 575.000 in Zuid-Californië.

Meer nieuws

Franse weverij investeert in Stäubli om te voldoen aan ESG-eisen
Het marktleidende MC4 portfolio van Stäubli PV connectoren omvat nu ook een verbindingsoplossing met DC aansluiting voor batterij energie opslagsystemen genaamd MC4-Evo stor.