FLUX-GERÄTE GmbH
27.11.2023 01:11
Wat is KLIMAfit?
Met KLIMAfit - een project volgens de KLIMAfit-subsidierichtlijnen van de deelstaat Baden-Württemberg - stellen bedrijven met ondersteuning van Arqum GmbH hun broeikasgasbalans op en leiden daaruit economisch haalbare maatregelen af om hun energie-efficiëntie te verbeteren en hun individuele uitstoot te verminderen. Deelname aan het programma is daarom niet alleen lonend op het gebied van klimaatbescherming, gebruik van hulpbronnen en operationele knowhow, maar uiteindelijk ook op het gebied van kostenbesparingen. Het programma richt zich op het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.
Implementatie en projectstappen
In de loop van zes maanden worden deelnemende bedrijven in vier workshops door adviseurs getraind in alle klimaatgerelateerde onderwerpen. Voor elk van de hoofdthema's worden ook externe deskundigen uitgenodigd om verslag uit te brengen over de huidige praktijk en nieuwe, innovatieve technologieën op relevante gebieden. De individuele adviessessies die parallel aan de workshops worden gehouden, vormen de kern van het project. Tijdens deze bijeenkomsten wordt met elke projectdeelnemer een individuele materialiteitsanalyse uitgevoerd om de reikwijdte van de broeikasgasbalans te bepalen. Nadat de broeikasgasbalans met succes is opgesteld, wordt de deelnemers individueel, met de steun van de adviseurs, getoond op welke gebieden er potentieel is voor optimalisatie om de uitstoot systematisch te verminderen en de kosten te verlagen. Deze aanpakken worden in een maatregelenprogramma vastgelegd en in de loop van het project en zo mogelijk daarna uitgevoerd.
Broeikasgasbalans
De belangrijkste inhoud van KLIMAfit is de structurele ontwikkeling van een individuele broeikasgasbalans voor elk deelnemend bedrijf op basis van de eisen en principes van het Greenhouse Gas Protocol. De zogenaamde Scope 1 (=directe emissies) en Scope 2 emissies (=indirecte emissies) moeten door elk deelnemend bedrijf als verplichte inhoud worden bepaald. Dit zijn onder andere de emissies van het elektriciteits- en verwarmingsenergieverbruik en het wagenpark. De materialiteitsanalyse wordt ook gebruikt om te bepalen welke Scope 3 emissies (= upstream/downstream emissies) worden opgenomen in de balans van een bedrijf op basis van de criteria hoeveelheid, beschikbaarheid van gegevens en mate van invloed. Hieronder vallen bijvoorbeeld zakenreizen, ingekochte goederen, emissies van woon-werkverkeer, transport en evenementen. Dit resulteert in individuele balanslimieten voor elk bedrijf.
Projectafronding
Aan het einde van het project wordt de naleving van de vereiste criteria gecontroleerd door een onafhankelijke commissie. Alle deelnemende organisaties ontvangen een prijs tijdens een groot evenement.
Resultaat
Kosten verlagen en tegelijkertijd bijdragen aan klimaatbescherming - dat waren de doelen die FLUX-GERÄTE GMBH zichzelf stelde bij de start van de samenwerking in september 2022. Tijdens de projectperiode van iets meer dan negen maanden slaagde FLUX erin een groot aantal individuele maatregelen te definiëren om emissies en kosten te reduceren en werd daarom uiteindelijk ook erkend als officieel KLIMAfit-bedrijf.
FLUX Klimaatrichtlijn
FLUX-GERÄTE GMBH
De eerste elektrische vatpomp ter wereld werd in 1950 FLUX gedoopt. Sindsdien heeft de onbetwiste pionier op het gebied van vatpomptechnologie ook uitstekende expertise en ervaring verworven op vele andere gebieden van pomptechnologie. Het uitgebreide productspectrum reikt nu van een grote verscheidenheid aan pomptypes met motoren, debietmeters en accessoires tot subsystemen voor installatiebouw en speciale systeemoplossingen zoals vatledigingssystemen. Het internationaal opererende familiebedrijf met zijn 7 dochterondernemingen en talrijke agentschappen levert zijn producten aan meer dan 100 landen wereldwijd.
22.11.2023 09:00
Fluxpompen bij de Brau Beviale01.06.2023 01:55
Fluxpompen op de SUR/FIN NASF in de VSSUR/FIN NASF
Cleveland, Ohio/USA Exposant: FLUX Pumps Corporation USA
12.04.2023 11:00
FLUX - Werkgever van de toekomst16.05.2022 01:00
Zuiniger werken met modulaire pompen