Catalogus

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

16.02.2024 01:02

Siemens Energy certificeert het insteekbare verbindingssysteem van PFISTERER voor milieuvriendelijke 420 kV Clean Air-toepassing


Winterbach, Duitsland - 06 februari 2024 - Het CONNEX steekbare verbindingssysteem van PFISTERER is door Siemens Energy succesvol gecertificeerd voor gebruik in 420 kV Clean Air schakelinstallaties. PFISTERER is de eerste fabrikant die voor deze toepassing gecertificeerd is en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan milieuvriendelijk energietransport.
Clean Air is een milieuvriendelijk, niet-vervuilend isolatiemedium als alternatief voor het bekende isolatiegas zwavelhexafluoride (SF6). Clean Air bestaat uitsluitend uit natuurlijke componenten van omgevingslucht, zoals zuurstof en stikstof.
Het gebruik van Clean Air is bedoeld om de milieueffecten van elektrische schakelinstallaties te helpen minimaliseren. De PFISTERER Connex productfamilie is de eerste steekbare verbindingstechnologie voor schakelapparatuur die door Siemens Energy is gecertificeerd voor 420 kV Clean Air toepassingen. De contactdoos die de interface vormt met de schakelapparatuur doorstond met succes de diëlektrische typetest met schone lucht volgens IEC 62271-203. Het ontwerp van de contactdoos werd onder andere getest onder verhoogde drukcondities.
"Als elektrische energie op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt, moeten transmissie en distributie dit voorbeeld volgen. Omdat onze technologie op de interfaces wordt gebruikt, speelt ze hierin een belangrijke rol. De succesvolle test bevestigt de betrouwbaarheid voor Clean Air, wat een belangrijke stap is in de richting van klimaatvriendelijke energietransmissie", zegt Alejandro Escobin, hoofd productmanagement HV-kabeltoebehoren bij PFISTERER. Key Account Manager Norbert Fink voegt hieraan toe: "Dankzij de insteekbaarheid kan het CONNEX-systeem snel en eenvoudig worden geïnstalleerd, met een minimale benodigde ruimte en maximale flexibiliteit. We zijn verheugd dat deze technologie in de toekomst nog meer zal bijdragen aan het verbeteren van de duurzaamheid."

Meer nieuws

Pfisterer is vertegenwoordigd op de CIGRE-bijeenkomst in Parijs.

van

Winterbach, Duitsland - 20 juli 2024 -

Met PLUG MARINE biedt PFISTERER een DNV-GL-gecerti...

PFISTERER, een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf voor energie-infrastructuuroplossingen, en Lebenshilfe für Menschen mit Behinderung, Kreisvereinigung Göppingen e. V., zijn verheugd over de succesvolle samenwerking op de locatie Gussenstadt.

Winterbach, Duitsland - 7 november 2023

Het DolWin kappa offshore platform is met...


Winterbach, Duitsland - 26.09.2023 - De transmissienetbeheerder TenneT heeft PFISTERER de o...

Karl-Heinz Pfisterer wordt erevoorzitter van de raad van commissarissen van SE.