Catalogus

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

30.05.2024 01:05

De INNIO Group analyseert de chemische samenstelling van achtergebleven vuildeeltjes met ZEISS oplossing

"Zelfs een klein metalen vuildeeltje kan aanzienlijke schade veroorzaken in onze high-performance motoren," benadrukt Christian Troger, Operation QUALITY LEADER bij INNIO in Jenbach. Als er bijvoorbeeld een metalen deeltje ter grootte van een zandkorrel in het drijfstanglager terechtkomt, bestaat het risico dat de oliefilm in het lager afbreekt. Zonder voldoende smering verhoogt dit de wrijving tussen de krukas en het drijfstanglager, wat tot ernstige schade kan leiden.

De INNIO-groep stelt industrienormen op het vlak van motorprestaties en betrouwbaarheid. De Jenbacher-generatorsets en gecombineerde warmte-, kracht- en koelsystemen in het vermogensbereik van 250 KW tot 10,4 MW kunnen worden gebruikt met een verscheidenheid aan energiebronnen, zoals stortgas, rioolgas, biomethaan of waterstof, waardoor voor klanten de weg wordt vrijgemaakt voor de overgang naar netto nul.
Hoe hoger de efficiëntie en vermogensdichtheid van de motoren, hoe hoger echter de piekdrukken en de lagerbelastingen. Het antwoord van de ontwerpers is hardere lagers en kleinere smeeropeningen. Dit verhoogt echter het risico op zogenaamde killerpartikels die oliefilmbreuk veroorzaken.

Meer nieuws

Van poeder tot additief vervaardigde onderdelen

15.08.2024 01:05

ZEISS MMZ 1 tafel
Compacte oplossing voor grote werkstukken



Van poeder tot additief vervaardigde componenten Additief vervaardigen biedt een groo...

12.06.2024 01:05

ZEISS O-INSPECT duo
Microscoop en meetapparaat in één

17.05.2024 01:05

ZEISS O-INSPECT duo
Microscoop en meetapparaat in één

Blijf up-to-date in de dynamische wereld van de auto- en elektromobiliteitsindustrie! Krijg exclu...