Catalogus

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Terug naar het overzicht

3D-Meetsystemen (CARMET) van Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Product aanvraag  

Exclusieve functies voor een groot bereik

ZEISS CARMET is een economisch, allesomvattend pakket dat niets te wensen overlaat en overal ZEISS-kwaliteit biedt.

Verzonken vloertoegang

Met het vlakke vloermodel biedt ZEISS CARMET vrije toegang van alle kanten. Er is een onfloor-versie beschikbaar voor gebruik met een bestaande fundering.

Precisie en dynamiek

De ZEISS CARMET Z-zuil heeft een trapeziumvormige vorm. Een brede basis biedt stabiliteit en stijfheid voor maximale precisie. De opwaartse conus bespaart gewicht, wat de dynamiek ten goede komt. Op deze manier combineert ZEISS CARMET precisie en dynamiek in een superieur ontwerp.

Lineaire geleidingen met kogelkettingen

Lineaire geleidingen met kogelkettingen ZEISS stelt in alle assen lineaire geleidingen met kogelkettingen in, die worden gekenmerkt door hoge stijfheid, soepele werking en weinig onderhoud.

Geïntegreerde besturing

ZEISS CARMET wordt bestuurd door een bewegende besturingseenheid die is geïntegreerd in de meetmachine. Dit vermindert het aantal interfaces, versnelt het installatieproces en neemt minder ruimte in beslag. De behuizing van de besturingseenheid dient ook als houder voor het bedieningspaneel.

Veiligheid

De horizontale arm van de ZEISS CARMET is aan beide zijden voorzien van ruimtebesparende aanrijdbeveiliging om mensen en materiaal te beschermen tegen letsel en schade. De beproefde frictieaandrijvingen in de ZEISS machines die gewoon doorglijden bij een blokkade dragen ook bij aan de veiligheid.

Temperatuurstabiliteit

Voor alle structureel relevante onderdelen gebruikt ZEISS consequent staal, dat een gelijkmatige, gecontroleerde warmte-uitzetting mogelijk maakt. Bovendien is de Z-kolom ook thermisch geïsoleerd door F.I.-technologie. Het resultaat: De machine kan worden gebruikt in een breed temperatuurbereik van 16 tot 24°C binnen de gespecificeerde meetfout. Bovendien hoeft de machine niet te worden gekoeld en is temperatuurcompensatie niet nodig. Bovendien kan de lichte isolatiekap snel en gemakkelijk worden verwijderd voor onderhoud.

Product aanvraag  

Meer producten in de categorie 3D-Meetsystemen

3D-Meetsystemen (CONTURA)

De referentiemachine in de compacte klasse

CONTURA - het brede platform van ZEISS voor flexibele, betrouwbare en compromisloze kwaliteitscontrole. De nieuwste generatie is...

3D-Meetsystemen (ACCURA)

De oplossing die met u meegroeit

Zijn prestaties en precisie uw topprioriteiten? Met zijn brede scala aan configuraties kan ZEISS ACCURA worden aangepast aan uw behoeften -...

3D-Meetsystemen (XENOS)

De referentie

ZEISS XENOS is overal thuis waar maximale precisie vereist is - in de meetlaboratoria van onderzoeksinstituten, de lucht- en ruimtevaartindustrie en de optisc...

3D-Meetsystemen (MMZ T)

De fascinerende combinatie van meetbereik en precisie.Ideaal voor grote tandwielen.

Met een meetbereik tot 14,8 m³ is de MMZ T lijn de grootste tafelbrugmeetmachine va...

3D-Meetsystemen (MMZ E)

Ideaal voor het gelijkvloers laden van grote werkstukken.

MMZ E portaalmeetmachines zijn ideaal voor de inspectie van werkstukken, die worden getransporteerd via vloertrans...