Catalogus

Maxon Motor AG

Maxon Motor AG

  • ISO 9001
  • ISO 14001
  • ISO 13485

Maxon Motor AG

  • ISO 9001
  • ISO 14001
  • ISO 13485

Over Maxon Motor AG

maxon motor is marktleider in precisieaandrijvingen en systemen tot 500 W. Vertrouw op de kwaliteit van de oplossing die we samen met u vinden. maxon motor, opgericht in 1961, is van oorsprong een Zwitsers bedrijf, met inmiddels meer dan 2.000 medewerkers en activiteiten in meer dan 40 landen.

Asaandrijving (GP S)

Spindeloverbrengingen zetten het motorvermogen om in toevoersnelheid en toevoerkracht. Het lager van de uitgangsas kan de hoogste axiale lasten opvangen.

  • Compacte bouwvorm door directe...

Drijfwerken met rechte tandwielen (GS)

Rechte tandwieloverbrengingen zijn geschikt voor kleine koppels. Ze bestaan uit een of meer trappen. Een trap vertegenwoordigt de paring van twee tandwielen. Het eerste tandwiel (rondsel) is direct op...

Autosensoren

Aan de pols van de motor.
Precieze encoders, DC-tachometers en resolvers met hoge resolutie. Voor maxon DC- en EC-aandrijvingen.
Met encoders, gelijkstroomtachometers en resolvers is...

Kleine elektromotoren (RE)

Bijna 100 %.
maxon RE-motoren zijn energie-efficiënte gelijkstroommotoren (rendement > 90 %), uitgerust met sterke permanente magneten (zeldzame aarde).
maxon RE-motoren zijn kwalita...

Positioneringbesturingen (EPOS)

Positioneren eenvoudig gemaakt.
EPOS is een modulair opgebouwde, digitale positioneerbesturing van maxon motor. Deze is geschikt voor door permanente magneten bekrachtigde DC- en BLDC-moto...

Positioneringbesturingen (MAXPOS)

De highperformance-positioneerbesturing van maxon motor.
MAXPOS 50/5 ontvangt bewegings- en I/O-commando's van een overkoepelende EtherCAT-Master die de procesbesturing voor zijn rekening...

Servoregelaars (ESCON)

De gebruiksvriendelijke servocontroller-familie van maxon motor.
ESCON-servocontrollers zijn compacte, krachtige 4-kwadrant-PWM-servocontrollers voor de efficiënte besturing van door perma...

EC-motor (EC-max)

Geen bezuiniging op levensduur.
maxon EC-max is de economische EC-lijn. Met het borstelloze ontwerp zijn de aandrijvingen goed voorbereid op lange bedrijfstijden.
De maxon EC-max aan...

EC-motor (EC-4pole)

Op de grens van het mogelijke.
De 4-polige powerpakketen zorgen voor het hoogste vermogen per volume- en gewichtseenheid en overtuigen door een ongeëvenaarde levensduur.
Ø 30 mm, 200...

EC-motor (EC)

Van 0 op 100.000 in 5 milliseconden.
maxon EC motoren worden gekarakteriseerd door zeer snelle versnellingsmogelijkheden en een ongeëvenaarde levensduur.
De elektronisch gecommuteerd...

Compactaandrijvingen (MCD EPOS)

Drie in één.
De intelligente, sterke compacte aandrijvingen van maxon tot 60 W: motor, sensor en besturing zijn in één aluminiumbehuizing geïntegreerd.

De maxon compact drive (M...

Sachseln/OW. - Sachseln juni 2023.

Alain Berset, voorzitter van de Zwitserse Confederatie...

Aandrijfspecialist maxon presenteert op de Hannover Messe (17.04.-21.04.2023) nieuwe highlights en publiceert de productcatalogus 2023/2024 met meer dan 600 pagina's. Hoogtepunten zijn de gloednieuwe ECX PRIME 6 en de nieuwe bouwgroottes 65 en 85 in de serie EC frameloze DT-motoren.
NASA stuurt binnen enkele weken zijn vijfde rover naar Mars. Deze gaat bodemmonsters verzamelen die later op aarde worden geanalyseerd. De rover beschikt ook over een helikopter die voor het eerst vluchten op de rode planeet zal uitvoeren. De precisiemotoren van maxon vervullen hierbij meerdere taken die van doorslaggevend belang zijn voor de missie.
De succesvolle groeistrategie wordt voortgezet
Over twee jaar stuurt het ruimteagentschap NASA een nieuwe rover naar de rode planeet. Alleen deze keer inclusief een kleine helikopter die de eerste luchtfoto's van Mars gaat nemen. De rotors worden bestuurd door de robuuste gelijkstroommotoren van maxon.

06.12.2017 00:00

Oneindig koppel
De EC-i 52 gelijkstroommotor van maxon motor

De nieuwe borstelloze DC motoren van maxon l...