Gratis rekentool voor 1800 gassen en vloeistoffen

Bronkhorst High-Tech BV

"Gratis rekentool voor 1800 gassen en vloeistoffen" van Bronkhorst High-Tech BV

Bronkhorst High-Tech BV heeft haar database met eigenschappen van gassen en vloeistoffen uitgebreid van 800 tot ruim 1800 media.

Deze veelomvattende database met de naam FLUIDAT® wordt door het bedrijf gebruikt voor het configureren en uiterst nauwkeurig kalibreren van zijn uitgebreide assortiment flowmeters en -regelaars en voor het berekenen van drukverschillen, klepzittingen, enz. De meest volledige, meest nauwkeurige database in zijn soort is tevens beschikbaar als gratis online rekentool voor klanten van Bronkhorst die bijvoorbeeld omrekeningsfactoren willen bepalen wanneer zij hun gasflowmeter wensen te gebruiken voor een ander gas (of gasmengsel) dan waarvoor het instrument is gekalibreerd. Dit online rekentool, Fluidat on the Net (www.fluidat.com), is ook zeer nuttig voor natuur- of scheikundigen die de eigenschappen van een gas of vloeistof willen berekenen of de dampspanningscurve willen raadplegen.

EL-FLOW® Prestige, de hoogwaardige gasmassflowmeters en -regelaars van Bronkhorst, zijn standaard uitgerust met de gegevens van 100 unieke gassen uit de FLUIDAT-database, waarmee de gebruiker beschikt over onovertroffen flexibiliteit en optimale nauwkeurigheid bij wisselende gastypen. Met de ingebouwde gasgegevens voert de EL-FLOW Prestige in real time gasomrekeningen uit op basis van de feitelijke eigenschappen van het gas. Met de handige gratis softwaretool FlowTune® kan de gebruiker via de RS232-poort van de computer in een handomdraai de configuratie van het instrument wijzigen.

Meer nieuws

Corrosie kan een groot probleem zijn in industriële toepassingen, met name in de chemische bedrijfstak, de verwerkende industrie en de olie- en gassector. Deze sectoren hebben in de bedrijfsvoering en productie te maken met veeleisende milieu- en verwerkingsomstandigheden. Vaak is het economisch verstandig om corrosie te voorkomen of in toom te houden.
De instrumenten uit de MASS-STREAM™-serie werken op grond van directe doorstroommeting (zonder bypass) volgens het anemometerprincipe met constante temperatuur
De EL-FLOW® Prestige, de nieuwste telg in het Bronkhorst-assortiment van massadebietmeters en -regelaars voor gassen, kan nu worden uitgerust met een geïntegreerde druksensor.
Op 1 april 2017 vindt er bij het Ruurlose Bronkhorst High-Tech B.V. een directiewissel plaats. Henk...
Adres
Nijverheidsstraat 1a
7261 AK
Ruurlo
Nederland
Soort bedrijf
Fabrikant
Exportgebieden
Wereldwijd
Certificaten
DIN EN ISO 9001:2015
DIN EN ISO 14001:2015
ISI/IEC 17025
Oprichting
1981
Management
H. Tappel
Medewerkers
420