Catalogus

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

18.05.2021 01:05

Vochtigheids- en temperatuursensor met verwisselbare sensormodule

De EE212 vochtigheids- en temperatuursensor van E+E Elektronik is geschikt voor uitdagende meettaken in de klimaattechniek, de landbouw en de farmaceutische industrie. Dankzij het modulaire sondeontwerp kan de sensormodule indien nodig direct ter plaatse eenvoudig worden vervangen. De E+E sensorcoating, de ruime keuze aan filterkappen en de robuuste IP65 / NEMA 4 behuizing zorgen voor nauwkeurige en betrouwbare metingen, zelfs onder uitdagende werkomstandigheden.

Hoogwaardige, verwisselbare sensormodule

De sensorkop van de EE212 biedt plaats aan een sensormodule met een uiterst nauwkeurig E+E vochtigheids- en temperatuurdetectie-element van de nieuwste generatie. De gepatenteerde E+E sensorcoating en de afgedichte soldeerpads verbeteren de meetprestaties en verlengen de levensduur van het sensorelement in ruwe omgevingen. De elektronica in de module is ingekapseld en daardoor optimaal beschermd tegen condensatie. Voor de meetsonde is een ruime keuze aan verschillende filterkappen beschikbaar.

Een groot voordeel van de EE212 voor gebruik in een sterk verontreinigde en agressieve omgeving is het modulaire ontwerp van de sonde. Hierdoor kan de sensormodule in slechts enkele stappen en geheel zonder gereedschap eenvoudig worden vervangen. Dit betekent dat uitvaltijd en servicekosten tot een minimum kunnen worden beperkt.

Veelzijdig gebruik, eenvoudige configuratie

De EE212 kan flexibel aan de meettaak worden aangepast voor veelzijdig gebruik. Naast de nauwkeurige meting van de vochtigheid en temperatuur berekent de sensor diverse vochtigheidsgerelateerde parameters zoals dauwpunttemperatuur, absolute vochtigheid en mengverhouding. De gemeten waarden zijn beschikbaar op twee configureerbare analoge uitgangen. Drie andere fysische grootheden kunnen worden weergegeven op het optionele grafische display. Met behulp van de gratis configuratiesoftware EE-PCS kunnen de toewijzing van de meetwaarden, de schaalverdeling van de uitgangen en de weergave worden aangepast.

Installatievriendelijke behuizing

De EE212 is leverbaar in een wand- en een kanaaluitvoering. Met de beproefde HVAC-behuizing kan de sensor met gesloten deksel worden gemonteerd. Dit betekent dat de elektronica beschermd is tegen vervuiling op de bouwplaats. De behuizingsschroeven met bajonetsluitingen vergemakkelijken het snel openen en sluiten van het deksel om de elektrische installatie te voltooien. Voor gebruik in de VS is de behuizing voorzien van een uitsparing voor een ½" kabelgoot.

Meer nieuws

Met de CDS201, HTS201 en TES201 lanceert de Oostenrijkse sensorspecialist E+E Elektronik een nieu...

Met de nieuwe HTS801 lanceert E+E Elektronik zijn krachtigste vochtigheids- en temperatuursensor...

Digitale sensormodule voor kostenefficiënte vocht- en temperatuurmeting

De HTM502 sens...

van 26.04.2023 - 28.04.2023

Chennal Handelscentrum

Hal 3, Stand F31 - F32

De Oostenrijkse sensorfabrikant E+E Elektronik breidt zijn portfolio digitale sensorelementen uit...

De nieuwe vochtigheidscalculator van E+E Elektronik berekent alle relevante vochtigheidsgerelateerde parameters en het drukdauwpunt.