Catalogus

Paul Vahle GmbH & Co. KG

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

27.11.2021 02:11

VAHLE brengt 's werelds eerste intelligente stroomafnemer op de markt

- Smart Collector voor permanente bewaking van geleiderailsystemen

- Hogere beschikbaarheid van het systeem verhoogt de productiviteit

- Voorspellend onderhoud vermindert stilstandtijden en onderhoudskosten

Paul Vahle GmbH & Co KG heeft de Smart Collector ontwikkeld, een intelligente stroomcollector. Het innovatieve product verzamelt analysegegevens over de toestand van de geleiderails en hun componenten tijdens bedrijf. Dit is in deze vorm uniek op de markt. Op basis van de vastgestelde waarden maakt de plug-and-play oplossing het mogelijk om tekenen van slijtage of opkomende storingen in een vroeg stadium te detecteren en ongeplande uitvaltijden tot een minimum te beperken.

"Flexibele systemen en een hoge beschikbaarheid van de installatie zijn het neusje van de zalm voor moderne productieprocessen. Nauwkeurige kennis van de toestand van de installaties is hiervoor een belangrijke voorwaarde", zegt Jessica Genz, productmanager bij Paul Vahle GmbH & Co KG. Want storingen en defecten kosten veel tijd en dus ook geld. "Om een continue bewaking te garanderen en storingen in een vroeg stadium op te sporen, hebben we nu 's werelds eerste intelligente geleiderailbewakingssysteem ontwikkeld", zegt Genz.

De Smart Collector beschikt over een speciaal sensorsysteem dat de bewegingen van de afzonderlijke stroomcollectoren registreert. In combinatie met een positioneringssysteem worden bewegingsparameters en eventuele spoorafwijkingen met positienauwkeurigheid toegewezen en kunnen zo gericht worden verholpen. "Naast de uitlijning op de rail en de contactdruk berekent de Smart Collector een slijtagevoorspelling voor de afzonderlijke collectoren op basis van de slag- en doorbuigbewegingen", legt de productmanager uit. De Smart Collector kan zowel in nieuwe als bestaande installaties worden geïntegreerd en kan uiteraard worden gecombineerd met bestaande technologie.

De gegevens worden door de besturingseenheid verwerkt, geanalyseerd en doorgestuurd naar een ISO 27001 gecertificeerd datacenter. Dit maakt ook het gebruik van een helpdesk op afstand mogelijk. "Zo kunnen we afwijkingen in een vroeg stadium opsporen, het optimale onderhoudstijdstip bepalen en routine-inspecties vermijden. Dit verlengt niet alleen de levensduur van de systemen, maar verlaagt ook de kosten op de lange termijn", aldus Genz. De benodigde reserveonderdelen kunnen "just in time" via de VAHLE Customer Hub worden besteld en hoeven niet meer in grote hoeveelheden op voorraad te worden gehouden.

"We zijn er erg trots op dat we 's werelds eerste intelligente stroomafnemersysteem op de markt kunnen brengen en zo de processen van onze klanten nog efficiënter en veiliger kunnen maken", zegt een opgetogen Achim Dries, Managing Director van Paul Vahle GmbH & Co KG.

Momenteel worden drie proeffabrieken bij bekende industriële bedrijven uitgerust met de Smart Collector.

VAHLE zal de Smart Collector presenteren op de SPS-beurs in Neurenberg 2021, die naar verwachting plaatsvindt van 23 tot 25 november 2021.

Meer nieuws

11.03.2024 00:00

VAHLE op de LogiMAT 2024
Focus op voorspellend onderhoud bij VAHLE

VAHLE viert 111 jaar succesvolle bedrijfsgeschiedenis

Paul Vahle GmbH...

Paul Vahle GmbH & Co. KG zal dit jaar bij de SPS zijn. Op de beurs, die van 8 tot 10 november in Neurenberg plaatsvindt, zal voor het eerst het wereldwijd unieke intelligente stroomafnamesysteem Smart Collector te zien zijn. Andere hoogtepunten op de VAHLE-stand in hal 4, stand 336, zijn de modulaire compacte geleiderlijn VCL en de nieuwste besturingsgeneraties. Daarnaast wordt de iTRAK van Rockwell Automation gepresenteerd, die is uitgerust met inductieve VAHLE-systemen voor contactloze energieoverdracht.

Paul Vahle GmbH & Co KG reist dit jaar naar de InnoTrans in Berlijn met innovatieve oplossing...

Paul Vahle GmbH & Co KG steunt de noodhulp van Caritas voor de slachtoffers van de oorlog in...