Catalogus

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

30.01.2023 00:01

Start voor een nieuwe serie lineaire motoren van Dunkermotoren

Met de SL 38 productfamilie presenteert Dunkermotoren, een merk van AMETEK, de eerste grootte van de nieuwe lineaire motorserie "ServoLinear". De SL-familie overtuigt door grote prestaties en flexibiliteit. De sterke punten van de SL 38 motoren liggen vooral in hun snelheid, kracht en acceleratie.

De piekkrachten van de nieuwe lineaire motoren bereiken tot 3700 N bij een versnelling van meer dan 200 m/s2. Toepassingen die vroeger trage spindelmotoren of onnauwkeurige riemaandrijvingen gebruikten, kunnen nu met de nieuwe SL 38 veel sneller en nauwkeuriger worden aangedreven, waardoor het rendement van de toepassing aanzienlijk toeneemt.

Om aan de uiteenlopende eisen van de meest uiteenlopende industriële toepassingen te voldoen, werden in totaal vijf versies van de SL 38 ontwikkeld. Deze zijn allemaal gebaseerd op dezelfde basismotor, die is aangepast aan de speciale eisen van het betreffende toepassingsgebied. Vanaf de component wordt hij bijvoorbeeld als "gebruiksklare" module gemonteerd of met een anti-rotatie montageplaat in de TwinGuide versie. Voor zware omgevingsomstandigheden of voor gebruik in de levensmiddelenindustrie is de SL 38 ook verkrijgbaar in een roestvrijstalen versie. Deze optie heeft uniforme roestvrijstalen oppervlakken, zeskantige schroefverbindingen en speciale hygiënische afdichtingen, om beschermingsklassen tot IP69K te garanderen.

Een speciaal kenmerk dat in alle versies beschikbaar is, is het optionele waterkoelsysteem, waarmee de continue krachten van de motoren kunnen worden verdubbeld.

De verschillende versies van de SL 38-familie maken het mogelijk om het ServoLinear-product zeer flexibel toe te passen. De hoge krachtcapaciteiten zijn vereist op gebieden zoals de speciale machinebouw. De acceleratie en hoge snelheden zorgen op hun beurt voor kortere cyclustijden en dus voor een hogere output. Dit betekent dat productieprocessen veel sneller en nauwkeuriger kunnen worden uitgevoerd. De ServoLinear-serie zal in de nabije toekomst worden uitgebreid met andere maten, bijvoorbeeld voor gebruik onder strikte installatieruimtespecificaties, waardoor een nog breder prestatiebereik ontstaat.

Meer nieuws

Nieuwe hoge-resolutie encoder van Dunkermotoren voor de hoogste precisie-eisen
van 16 tot 18 april 2024 in de Messe Frankfurt, stand A171.
Met de facelift van de MotionCode programmeeromgeving van nexofox is het programmeren van slimme motoren nu nog eenvoudiger en zijn er geen grenzen meer aan decentrale automatiseringsarchitecturen.

Veel gebruikt en veelzijdig - de BG 75 borstelloze motor van Dunkermotoren, een AMETEK merk, is e...

Met de SL 38 productfamilie heeft Dunkermotoren, een merk van AMETEK, een nieuwe serie lineaire motoren met hoge prestaties gelanceerd. Als roestvrijstalen versie overtuigt de ServoLine 38 STL (Stainless Steel) met de hoogste materiaalkwaliteit en duurzaamheid

Benut het volledige potentieel van uw slimme motoroplossing

LogiMAT in Stuttgart wordt...