Catalogus

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

31.01.2023 02:01

Kan werktuigbouwkunde duurzaam zijn?

Ja, en meerdere keren!

Bij de productie van onze machines besparen we al energie en afvalverwerking. Een toekomstgericht gebouwbeheer vermindert ook de energie die nodig is voor verwarming, verlichting en elektriciteit. Maar wij dragen ook bij tot een vermindering van de door onze klanten gebruikte hulpbronnen door een laag verbruik en lange bedrijfstijden.

Wij zijn bijzonder trots op onze oppervlakteverwerkingssystemen, die de huidige milieuvriendelijke technologieën überhaupt mogelijk maken.

Het zijn niet alleen de grote dingen, maar ook de vele kleine dingen die bijdragen tot duurzaamheid en zorgen voor een betere toekomst.

Grondstoffen besparen
Al in de jaren dertig werd ontdekt dat een met Superfinish bewerkt lager niet alleen stiller is en langer meegaat, maar ook minder vermogen vraagt. Supfina heeft dit Superfinish-proces verder ontwikkeld en vandaag is het onmisbaar overal waar dingen bewegen.

Duurzaamheid is dus vanaf het begin een integraal onderdeel geweest van Supfina.

Elektrische mobiliteit zonder superfinish?
Nauwelijks denkbaar.
In elektrische auto's zijn veel dingen in beweging, en wrijvingsarme onderdelen zijn de voorwaarde voor zuinig energiegebruik en dus voor een grotere actieradius.

Elk lagerpunt, of het nu in de motor, op de assen of in de wiellagers is, moet daarom niet alleen maximale kilometrage, maar vooral minimale wrijving bereiken.

Decennia van onderzoek en ontwikkeling vormen de basis om vandaag de dag met moderne superfinishing-technologie aan deze eisen te voldoen.

Omdat de kwaliteit van de lagers een direct effect heeft op de kilometrage van het voertuig.

Minder wrijving = hoger rendement.
Supfina heeft de oplossing.

Een windturbine bestaat uit vele verschillende lagers, van kleine in de generatoren tot enorme voor de rotatie van de preekstoel en de rotoras. Elk van deze lagers moet de laagst mogelijke wrijving, een hoog draagvermogen en een extreem lange levensduur hebben.

Alle drie de vereisten zijn onoplosbaar zonder een perfect oppervlak. Superfinish van Supfina zorgt voor deze optimale oppervlakken op alle lageronderdelen en draagt zo bij tot milieuvriendelijke energieopwekking via windenergie wereldwijd.

Remmen voor het milieu.
Supfina heeft de technologie.

Om de enorme fijnstofvervuiling en de impact daarvan op het milieu te verminderen, moeten niet alleen nieuwe aandrijfsystemen worden ontwikkeld en gebruikt, maar ook nieuwe remmen.

Door de slijtage van de remblokken op de gegoten schijven komt veel fijnstof vrij. Precies op dit punt hebben Supfina en haar partners een nieuw systeem ontwikkeld:

Een slijtlaag wordt op de remschijven aangebracht met behulp van een laser- of koudgasspuitproces en vervolgens nauwkeurig tot een optimaal oppervlak gebracht met een speciaal voor deze toepassing ontworpen Supfina dubbelzijdige slijpmachine. Dit minimaliseert de resulterende slijtage en verhoogt de levensduur - een dubbel voordeel voor ons milieu!

1250m² fotovoltaïsche installatie.
Onze bijdrage.

685 Zonnepanelen, 1250m² oppervlakte, 250kWp opbrengst en een CO2 besparing van 100t per jaar: dat zijn de indrukwekkende cijfers van de fotovoltaïsche installatie op het dak van het Supfina fabrieksgebouw.

Met een verwachte jaarlijkse opbrengst van 260.000kWh genereert het net zoveel elektriciteit als 65 huishoudens in een jaar verbruiken.

Deze investering is een nieuwe stap voor de toekomst van de planeet en voor de toekomst van het bedrijf.

Slim gebouwbeheer
voor ons milieu
Supfina koos al in een heel vroeg stadium voor een CO2-neutraal verwarmingssysteem. Andere milieuprojecten omvatten energiebesparende LED-halverlichting met automatische lichtregeling en een fotovoltaïsch systeem. Het is stuk voor stuk een stap naar meer klimaatneutraliteit bij Supfina.

En de volgende is al in zicht: de fotovoltaïsche installatie wordt binnenkort in capaciteit verdubbeld.

 

Meer nieuws

De wentellagerindustrie loopt achter als het gaat om autonome productie

19.01.2024 03:00

Supfina is Heldenklant 2024

Supfina is Hero Customer 2024 binnen het Siemens Solid Edge CAD systeem.

Supfina heeft...

"Als een van de toonaangevende aanbieders van oplossingen voor oppervlakteafwerking zal het Supfina team een innovatie - de Supfina Fact superfinishing machine - presenteren aan geïnteresseerden op de Global Industrie van dit jaar in Lyon, Hal 4 Stand C156."
"Als een van de toonaangevende aanbieders van oplossingen voor oppervlakteafwerking zal het Supfina team op de Grindtec in Leipzig dit jaar in Hal 5 Stand E04 belangstellenden individueel adviseren over alle zaken die betrekking hebben op het slijpen van dubbele oppervlakken."
"Oplossingen voor zeer nauwkeurige oppervlakteafwerking" - dit is het motto van Supfina's 132 m² grote stand C10 in hal 10 op de GrindingHub van 17 tot 20 mei in Stuttgart.

06.12.2021 02:00

Supfina is uitstekend ...
Supfina won dit jaar de 3e plaats bij de ife Award 2021 "Innovationspreis Losgröße 1+".