Catalogus

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

07.03.2023 01:03

Eenvoudig & precies - Dunkermotoren en MAE presenteren kosteneffectieve dGo-regelelektronica voor stappenmotoren

Het komt niet vaak voor dat productontwerpers en inkoopmanagers het eens zijn over het gebruik van hetzelfde product. De stappenmotoren met de nieuwe dGo-aandrijfelektronica van Dunkermotoren en MAE, beide AMETEK-merken, zijn daar echter wel in geslaagd.

Ontwerpers houden van de compacte constructie in combinatie met een hoog koppel en een eenvoudige, nauwkeurige regeling. Inkoopmanagers zijn blij met de lage kosten.

Lange tijd waren stappenmotoren niet erg populair. Het mechanische ontwerp, de snelheid, de overbelasting en de geluidseisen waren vaak de uitsluitingscriteria. Dankzij geavanceerde algoritmen worden deze beperkingen nu elektronisch gecompenseerd, zodat stappenmotoren momenteel een ware renaissance beleven. Dunkermotoren en MAE bieden op dit gebied een nieuwe aandrijfoplossing, die overtuigt door zijn prestaties en eenvoudige besturing.

De Dunkermotoren dGo besturingselektronica voor de MAE motoren in de maten NEMA 17, 23 en 34 worden aangestuurd via één frequentiesignaal voor de snelheid en één richtingssignaal (Step & Direction). Een eenvoudige frequentiegenerator aan de kant van de klant is voldoende om snelheden in te stellen met een verhouding van meer dan 10.000:1! En dat alles zonder afbreuk te doen aan de positioneringsnauwkeurigheid. Elektronische microstepping maakt tot 12.800 vooraf ingestelde posities per omwenteling mogelijk.

Als er geen beweging nodig is, vermindert de elektronica de bedrijfsstroom om de zwakke punten van conventionele stappenmotorbesturingen te compenseren. Verdere algoritmen zorgen bijvoorbeeld voor een zeer stille werking, vooral bij lage toerentallen. Zelfs het probleem van onopgemerkt stapverlies bij een onopgemerkte overbelasting, dat vroeger een "schrikbeeld" was, is nu opgelost dankzij de elektronische stapverliesherkenning.

Het toepassingsgebied van de nieuwe dGo-besturingselektronica voor stappenmotoren reikt van nauwkeurige doseerpompen, portaal- of pick & place-systemen tot verpakkings- en etiketteerapparaten. De nieuwe elektronica toont haar kracht vooral op het gebied van apparatenbouw, waar compactheid en eenvoudige bediening essentieel zijn. Zo kunnen nieuwe producten in de industriële productie, apparatenbouw, medische technologie en intralogistiek grote voordelen behalen.

Zoals bij alle Dunkermotoren producten wordt de combinatie van de MAE stappenmotor met dGo elektronica aangevuld met bijpassende tandwielkasten, encoders en remmen dankzij het innovatieve Dunkermotoren modulaire systeem. Voor maximale flexibiliteit bij het configureren en leveren van klantspecifieke ontwerpen worden alle componenten volledig in Europa ontwikkeld en geproduceerd. Deze flexibiliteit stelt niet alleen inkoopmanagers en productontwerpers tevreden, maar ook eindklanten.

Meer nieuws

Dunkermotoren publiceert nieuwe editie van het Motion Journal "mo

Van 14 tot 17 mei 2024 opent de Interclean beurs in Ams...

Nieuwe hoge-resolutie encoder van Dunkermotoren voor de hoogste precisie-eisen
van 16 tot 18 april 2024 in de Messe Frankfurt, stand A171.
Met de facelift van de MotionCode programmeeromgeving van nexofox is het programmeren van slimme motoren nu nog eenvoudiger en zijn er geen grenzen meer aan decentrale automatiseringsarchitecturen.

Veel gebruikt en veelzijdig - de BG 75 borstelloze motor van Dunkermotoren, een AMETEK merk, is e...