Catalogus

CARL FUHR GmbH & Co. KG

CARL FUHR GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISI 9001:2015
  • EPD nach ISO 14025

CARL FUHR GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISI 9001:2015
  • EPD nach ISO 14025

18.03.2023 02:03

FUHR presenteert zich met sterke oplossingen op BAU 2023.

Het beursoptreden in München, Hal C4 Stand nr. 129, staat in het teken van een oplossingsgerichte performance show met een volledig nieuw beursstandontwerp dat daarop is afgestemd.

Binnen de materiaalgerelateerde systeemoplossingen presenteert FUHR talrijke productinnovaties en verdere ontwikkelingen van hoogwaardige sluitsystemen. Met de portfolio-uitbreidingen vult FUHR de beproefde complete programma's aan met toekomstgerichte oplossingen en breidt daarmee het toepassingsbereik voor verwerkers en gebruikers uit.

Tot de bijzonderheden behoren vooral de innovaties rond de automatische programma's, die zich in een toenemende populariteit verheugen en inmiddels als vanzelfsprekend worden beschouwd bij de uitrusting van hoogwaardige toegangsdeuren en in de contractsector. Zo vullen verdere veelbelovende productnieuwigheden de automatische familie aan, waaronder een volledig nieuwe automatische serie met elektrisch geactiveerde handgreep. Het hoogtepunt van de nieuwe productpresentaties is het automatische paniekslot 837PX als inductieve oplossing.

Daarnaast zijn er innovaties op het gebied van comfort- en veiligheidsrelevante toegangsoplossingen. Zo wordt bijvoorbeeld het deurvideo-intercomsysteem SmartConnect in een geoptimaliseerd design en met geïntegreerde vingerscan gepresenteerd, of de SmartTouch krukstang met de trendkleur zwart. Nog meer dan voorheen nodigt het nieuwe standconcept met veel ruimte en een competentielounge de bezoekers uit om zich uitgebreid te informeren over de vele voordelen en onbegrensde toepassingsmogelijkheden van de moderne deurbeveiliging.

Veelzijdige oplossingen voor functionele deuren, houten deuren en vluchtdeuren.

De door FUHR ontwikkelde systeemoplossingen voor een flexibele toepassingsdiversiteit zijn met hun respectievelijke complete programma's optimaal afgestemd op de meest uiteenlopende deurmaterialen en -behoeften en op elke eis, voor elke deur - of het nu gaat om de particuliere of de commerciële sector. Alle systeemoplossingen zijn gebaseerd op een groot aantal slot- en sluitvarianten, aangevuld met profielspecifieke accessoires. Ze worden bovendien gekenmerkt door uniforme frees- en schroefverbindingen voor een rationele verwerking en universele sluitonderdelen.

Voor functionele deuren - zoals massieve deuren van hout of staal - is een op elkaar afgestemde productvariëteit beschikbaar voor een breed toepassingsgebied. Uiteraard wordt rekening gehouden met individuele comfort- en veiligheidseisen, evenals met de noodzakelijke productietechnische behoeften van de fabrikanten.

Voor houten deuren hebben fabrikanten toegang tot een compleet programma dat is afgestemd op de meest uiteenlopende toepassingen en eisen. Zelfs rekening houdend met individuele regionale omstandigheden en de gebruikelijke axiale afmetingen.

Voor vluchtdeuren zijn geteste en gecertificeerde FUHR-sluitsystemen beschikbaar voor enkele en dubbele vluchtdeuren. De FUHR paniek-multipuntsloten voldoen aan de nomenclatuur EN 179 en EN 1125. Op de beurs worden de prestaties van de kleuteroplossing gedemonstreerd.

Focus op automatische sloten - uitbreiding van de autosafe/autotronic productfamilie voor meer toepassingsdiversiteit.

De automatische series autosafe en autotronic genieten - mede dankzij hun modulaire opbouw - een toenemende populariteit bij zowel dealers, fabrikanten als eindgebruikers, wat nu ook tot uiting komt in een uitbreiding van de productfamilie. Met speciale functies bieden de sloten extra voordelen voor uitgebreide of nieuwe toepassingen.

- Naast de standaardmotor is nu ook een andere versie beschikbaar. De nieuwe motor biedt de mogelijkheid om zowel met 12 als met 24 volt te worden gevoed. Dit betekent dat het passend geconfigureerde motorslot ook kan worden gebruikt met de vaak in panden toegepaste 24-volt voeding.

-de verder ontwikkelde paniekfuncties van de automatische vluchtdeursloten zorgen voor meer flexibiliteit en zuinigheid bij praktische toepassingen.
Paniekfunctie B scoort met een 4-in-1 oplossing. Nu kunnen niet alleen de verschillende deurrichtingen (DIN links en DIN rechts), maar ook de openingsrichtingen (naar binnen of naar buiten openend) eenvoudig worden gewijzigd.
Ook de vluchtdeursloten met paniekfunctie E zijn geoptimaliseerd. Indien gewenst kan vanuit de bekende beveiligde permanente ontgrendeling een beveiligde dagschootfunctie worden gerealiseerd door eenvoudig een schroef los te draaien. Op die manier kan de deuropening bijvoorbeeld via een E-opener worden gestuurd.

- Bovendien viert een nieuwe automatische serie zijn première op de BAU 2023. FUHR presenteert twee nieuwe meerpuntssluitingen met het betrouwbare sluitsysteem type 10: autosafe 837 en autosafe 837P met paniekfunctie, beide met elektrisch geactiveerde handgreep. Ze zijn bij uitstek geschikt voor buiten- en doorgangsdeuren in de commerciële sector die met een elektronische toegangscontrole geopend en ook op afstand bewaakt moeten worden. Daarvoor passen ze naadloos in de bekende materiaalspecifieke systeemoplossingen.
Kenmerkend zijn de omvangrijke standaarduitrustingen: Aansluitmogelijkheid op 12/24 volt, omschakelbaar van werk- naar ruststroom, diverse feedbacksignalen - ook akoestisch - over de slot- en deurstatus en FH-uitvoering. De paniekversie is uiteraard getest volgens EN 179/EN 1125.

- Een ander hoogtepunt is het automatische paniekslot autosafe 837PX met inductie en elektrisch geactiveerde handgreep. Het is ideaal voor inbouw achteraf, omdat het slot geen bekabelde stroomvoorziening nodig heeft. De benodigde stroom wordt via inductie door de slagplaat of de slagboom overgebracht.

FUHR - Duurzaamheid, de nieuwe waarde in veiligheid

Met grote betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel heeft FUHR het thema duurzaamheid al vroeg opgepakt, tot topprioriteit verklaard en al veel zaken met succes gerealiseerd. Duurzaam handelen is al jaren een bijzonder aandachtspunt voor de traditionele onderneming.

Met talrijke activiteiten en maatregelen levert het FUHR een meetbare bijdrage op het gebied van milieubescherming en grondstoffenbehoud en heeft het zich verbonden tot aantoonbaar sociaal handelen. Als middelgrote onderneming is dit engagement, in combinatie met de succesvolle, toekomstgerichte producten en een zeer gemotiveerd team, een aantrekkelijk signaal voor de arbeidsmarkt en maakt FUHR tot een interessant adres voor talent als werkgever.

Geïnteresseerden kunnen hierover gedetailleerde informatie vinden op: https://www.fuhr.de/wir-sind-fuhr/nachhaltigkeit/


Meer nieuws

Het familiebedrijf uit Heiligenhaus begint vol vertrouwen aan het nieuwe boekjaar en is optimistisch in de aanloop naar BAU 2023. Naast de eerste nieuwe producten en verdere ontwikkelingen presenteert FUHR een uitgebreide uitbreiding van de klantencommunicatie, die actief gericht is op dialoog, kennisoverdracht en ondersteuning.