Catalogus

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

02.04.2023 00:04

Eppendorf introduceert eerste microcentrifuge met koolwaterstofkoeling

Toonaangevend life science bedrijf Eppendorf introduceert Centrifuge 5427 R - de eerste Eppendorf microcentrifuge met koolwaterstofkoeling om bij te dragen aan een nog duurzamere laboratoriumomgeving. Met dit aanbod kunnen klanten nu verschillende moleculaire en celbiologische toepassingen uitvoeren terwijl ze een gekoeld apparaat gebruiken dat een natuurlijk koelmiddel bevat met een GWP van bijna nul. Om uw monsters te beschermen - en de planeet.

Natuurlijke koelmiddelen, zoals R290 (propaan), hebben een even laag aardopwarmingsvermogen (GWP) als CO2 (<3), terwijl conventionele koelmiddelen zoals R134a een GWP van 1430 hebben en dus een onevenredig grotere impact op de opwarming van de aarde hebben wanneer ze in het milieu terechtkomen.

De ACT-labelcertificering van de Centrifuge 5427 R maakt het voor klanten nog gemakkelijker om een duurzamer product te kiezen, aangezien dit label duidelijke, door derden geverifieerde informatie geeft over de gevolgen voor het milieu (bijv. productie, energie- en waterverbruik, verpakking en einde van de levensduur van het product).

De nieuwe Centrifuge 5427 R scoort echter niet alleen met zijn betrouwbare propaankoeling: Door zijn compacte afmetingen en de dubbele-rijige rotor FA-45-48-11 voor maximaal 48 x 1,5/2 mL buizen is het de optimale oplossing voor laboratoria met een hoge doorvoer van monsters. Door zijn grote rotorkeuze is het ook een goede keuze voor ruimten waar veel gebruikers het instrument delen: de negen rotoropties, bestaande uit rotoren met vaste hoek en rotoren met zwenkbussen, bestrijken een groot aantal toepassingen op het gebied van moleculaire en celbiologie.

Meer nieuws

Bij de ontwikkeling van bioprocessen zijn gegevens de sleutel tot succes. Het is noodzakelijk om...

Efficiënte interactie tussen handmatig en automatisch pipetteren Eppendorf presenteert zijn...

De ACT-labels (Accountability, Consistency and Transparency) werken op een vergelijkbare manier als...

In biowetenschappelijke laboratoria, waar precisie en zuiverheid onontbeerlijk zijn, is de vraag...

Onderzoekers 2024 gaat naar Clemens Plaschka, Oostenrijk

De onafhankelijke jury, voorgezeten door Prof. Laura Machesky, selecteerde Clemens' onderzoek naa...