Catalogus

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

05.04.2023 00:04

Eppendorf voegt digitale documentatie toe aan aangesloten elektronisch pipetsysteem

De Pipette Manager dient als een draadloos bedieningspaneel voor de aangesloten elektronische pipetten van Eppendorf, voegt nieuwe functies toe en zorgt voor een revolutie in de snelheid en reproduceerbaarheid van pipetteren met de hand.

Met dit innovatieve systeem kunnen wetenschappers eenvoudig aangesloten pipetmodi, instellingen en volumes aanpassen via een groot aanraakscherm.

De functie Liquid Manager van het systeem biedt vooraf gedefinieerde pipetinstellingen en techniekaanwijzingen voor een verscheidenheid aan vloeistoffen, waardoor consistente en nauwkeurige resultaten in verschillende toepassingen worden gegarandeerd. Gebruikers kunnen ook hun eigen vloeistoftypes definiëren met bijbehorende pipetinstellingen.

De functie Pipetting Records biedt een oplossing voor een goede documentatie van pipetteerwerkzaamheden, waarbij gebruikers automatisch activiteiten kunnen registreren en de opnames kunnen exporteren als een PDF-bestand via USB.

De Pipette Manager werd eerder geïntroduceerd als VisioNize® pipetmanager in Europa, de VS en Canada, maar heeft een andere naam gekregen om het te onderscheiden van andere digitale aanbiedingen van Eppendorf, zoals VisioNize® Lab Suite.

Eppendorf streeft naar voortdurende verbetering en heeft de nieuwe functie Pipetting Records toegevoegd als een gratis software-update voor bestaande klanten in Europa, de VS en Canada. Het product is nu ook voor het eerst beschikbaar in Azië en Latijns-Amerika.

Met de integratie van Move It® pipetten in 2022, is de Pipette Manager nu compatibel met alle Eppendorf Xplorer® (plus) pipetten en bevat verschillende andere functies die zijn ontworpen om wetenschappers te helpen hun pipetvloot te beheren en met gemak samen te werken. Deze essentiële, gebruiksvriendelijke tool is een must-have voor elk laboratorium dat de efficiëntie en reproduceerbaarheid van zijn pipetteerworkflows wil versnellen en verbeteren.

Meer nieuws

Bij de ontwikkeling van bioprocessen zijn gegevens de sleutel tot succes. Het is noodzakelijk om...

Efficiënte interactie tussen handmatig en automatisch pipetteren Eppendorf presenteert zijn...

De ACT-labels (Accountability, Consistency and Transparency) werken op een vergelijkbare manier als...

In biowetenschappelijke laboratoria, waar precisie en zuiverheid onontbeerlijk zijn, is de vraag...

Onderzoekers 2024 gaat naar Clemens Plaschka, Oostenrijk

De onafhankelijke jury, voorgezeten door Prof. Laura Machesky, selecteerde Clemens' onderzoek naa...