Catalogus

CARL FUHR GmbH & Co. KG

CARL FUHR GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISI 9001:2015
  • EPD nach ISO 14025

CARL FUHR GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISI 9001:2015
  • EPD nach ISO 14025

21.04.2023 01:04

FUHR - consequent oplossingsgericht bij BAU 2023

FUHR - consequent oplossingsgericht op BAU 2023 met talrijke previews van nieuwe producten

FUHR gebruikt zijn aanwezigheid op de BAU dit jaar om zich aan het vakpubliek te presenteren als een aantrekkelijke partner met een consequente oplossingsgerichtheid. Zelfs het nieuwe standontwerp maakt duidelijk dat FUHR zijn blik op de toekomst heeft gericht en de stap heeft gezet van systeemaanbieder naar oplossingsaanbieder. Met productinnovaties, verdere ontwikkelingen, maar vooral met talrijke perspectieven voor nieuwe producten in hoogwaardige sluitsystemen en de comfort- en veiligheidsrelevante toegangsoplossingen.

FUHR breidt zijn veelzijdige, materiaalgerelateerde complete programma's uit met aantrekkelijke oplossingen met nieuwe toegevoegde waarde, om de verscheidenheid aan toepassingen te vergroten. Tot de bijzonderheden behoren vooral innovaties in het groeisegment van het automatische programma, waaronder een volledig nieuwe automatische serie met elektrisch geactiveerde handgreep, of uitgekiende oplossingen op het gebied van functionele deuren, houten deuren en vluchtdeuren.

Als voorbeeld presenteert FUHR een dubbele functionele deur uitgerust met autotronic 836PK. Het automatische meerpuntsvergrendelingssysteem met gemotoriseerde opening, paniekfunctie en schakelcontacten maakt verschillende statusvragen mogelijk voor integratie in inbraakalarmsystemen, vluchtwegbeveiliging of gebouwbeheersystemen.

De inactieve vleugel is uitgerust met de automatische klapschoot BK346. In combinatie met een schakelaarslot en een deurdranger zorgt deze voor een automatische vergrendeling van de standdeur en is daarmee bij uitstek geschikt voor de uitrusting van dubbele branddeuren. De nachtschoot is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, afgestemd op houten of stalen massieve deuren.


FUHR-beurshighlights: nieuwe oplossingen voor automatische meerpuntssluitingen

De nieuwe meerpuntssluitingen autosafe 837/autosafe 837P met het beproefde sluitsysteem

type 10 maken hun debuut op de BAU. Ze vullen de beproefde automatische serie, die ook bij fabrikanten en dealers populair is, aan met twee aantrekkelijke oplossingen die speciaal zijn ontwikkeld voor bedrijfs- en doorgangsdeuren met gecontroleerde toegang. Ze worden gekenmerkt door: een elektrisch geactiveerde deurkruk voor tijdelijke of permanente toegankelijkheid van de deur, een universele stroomvoorziening - 12 of 24 volt, schakelbaar van werk- naar stand-by stroom en de mogelijkheid van verschillende statusvragen. Voor vluchtdeuren is er de paniekversie autosafe 837P met certificering volgens EN179/1125.

Bijzonder is de autosafe 837PX met inductie. Het innovatieve automatische meerpuntsvergrendelingssysteem met inductiestroomoverdracht en elektrisch geactiveerde buitenhandgreep staat voor sluitcomfort met toekomst. Kenmerk: geen bedrading in het deurblad - de stroomvoorziening gebeurt contactloos via het sluitgedeelte en is dus optimaal geschikt voor montage achteraf. De gecontroleerde toegang gebeurt via Bluetooth, comfortabel met de smartphone of SmartKey. Dankzij de paniekfunctie (EN 179/1125) is opening van binnenuit altijd gegarandeerd.


Met de verder ontwikkelde paniekfuncties in de automatische vluchtdeursluitsystemen

autosafe 833P/835P wordt nu meer flexibiliteit en zuinigheid bereikt.
Een 4-in-1 oplossing scoort met paniekfunctie B, waarmee niet alleen de verschillende deurrichtingen (DIN links en DIN rechts), maar ook de openingsrichtingen (naar binnen of naar buiten openend) eenvoudig kunnen worden gewijzigd. Ook geoptimaliseerd: de vluchtdeursloten met paniekfunctie E met dagbediening. Indien gewenst kan vanuit de beveiligde permanente ontgrendeling een beveiligde dagschootfunctie worden gerealiseerd door eenvoudig een schroef los te draaien. Op die manier kan de deuropening bijvoorbeeld door een elektrische slagboom worden gestuurd.


FUHR-beurshighlights: nieuwe toegangscontroleoplossingen

SmartConnect deur met geïntegreerde vingerscan is een andere variant van het slimme videodeurintercomsysteem dat momenteel in voorbereiding is. naast de biometrische deuropening overtuigt ook de eenvoudige vingerprogrammering en het beheer in de app. Alle SmartConnect-deurmodellen worden via de app intuïtief

bediend en bieden locatieonafhankelijke interactie met bezoekers. Tegelijkertijd zijn geïntegreerde online en offline toegangscontrole en SmartHome-functies inbegrepen, die een uitgebreid gebruikersbeheer mogelijk maken.

SmartAccess maakt van elke smartphone een sleutel voor eenvoudige bediening van FUHR gemotoriseerde sloten en SmartAccess componenten via app. Met de nieuwe Bluetooth toegangscontrole kunnen deuren en poorten rondom het huis eenvoudig worden geopend. De compacte SmartAccess Bluetooth-ontvanger maakt snelle deuropening mogelijk zonder internet, zonder cloud en scoort met zijn minimale installatie-inspanning. Daarnaast biedt het systeem diverse handige en veiligheidsrelevante functies. Bijvoorbeeld de praktische functie KeylessGo met de smartphone, ook in combinatie met de toegangsoplossingen SmartTouch 2.0 of het deurvideo-intercomsysteem SmartConnect. Of de bediening van externe componenten, zoals elektrische openers, garagedeuren of andere gemotoriseerde sloten, die via een SmartAccess-radiomodule worden aangestuurd.

SmartTouch, de handzame, sleutelloze comfortopening met de innovatieve KeylessGo-technologie - benaderen, aanraken, binnenkomen - overtuigt nu met uitgebreide functies en een nieuwe, trendy look. De bekende hoogwaardige roestvrijstalen deurgrepen in verschillende lengtes en uitvoeringen zijn nu uitgebreid met een nieuwe deurgreep in de trendy kleur zwart mat. Ook nieuw is het gebruik van de KeylessGo-functie via de smartphone, mogelijk gemaakt door de combinatie met SmartAccess.

Alle producthighlights en hun beschikbaarheid zijn samengevat in een flyer, die nu beschikbaar is voor geïnteresseerden.

Meer nieuws

Dit jaar gebruikt FUHR het belangrijke branche-evenement FENSTERBAU FRONTALE om zich met een voll...

Fensterbau Frontale van 19 tot 22 maart 2024 in Neurenberg.

Het beursoptreden in München, Hal C4 Stand nr. 129, staat in het teken van een oplossingsger...

Het beursoptreden in München, Hal C4 Stand nr. 129, staat in het teken van een oplossingsgerichte performance show met een volledig nieuw beursstandontwerp dat daarop is afgestemd.
Het familiebedrijf uit Heiligenhaus begint vol vertrouwen aan het nieuwe boekjaar en is optimistisch in de aanloop naar BAU 2023. Naast de eerste nieuwe producten en verdere ontwikkelingen presenteert FUHR een uitgebreide uitbreiding van de klantencommunicatie, die actief gericht is op dialoog, kennisoverdracht en ondersteuning.