Catalogus

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

03.05.2023 01:05

Holistische oplossing voor het beheer van IoT-apparaten en laboratoria

Omdat onderzoek en ontwikkeling een tijdrovende sector is, is er voortdurend behoefte aan tijdbesparende digitale oplossingen en hulpmiddelen. Tegenwoordig gebruiken de meeste laboratoria een handvol digitale hulpmiddelen om de transparantie van de gegevens en een gemakkelijke replicatie te waarborgen. Bovendien kunnen digitale tools zeer handige oplossingen zijn die labmanagers tijd besparen die ze zouden besteden aan manuele beheertaken. Met de vele beschikbare tools is het echter altijd moeilijk om ervoor te zorgen dat gegevens gemakkelijk van de ene tool naar de andere kunnen worden overgedragen en op de meest efficiënte manier kunnen worden gebruikt.

Om dit probleem op te lossen en de beste gebruikservaring voor laboratoriumleden te garanderen, is Eppendorf - een toonaangevend life science bedrijf dat instrumenten, verbruiksartikelen en diensten voor laboratoria wereldwijd ontwikkelt en verkoopt - een samenwerking aangegaan met Clustermarket - het wereldwijd toonaangevende planningsplatform voor laboratoria - om een soepele integratie te bieden tussen de Clustermarket apparatuurplanner en Eppendorf's VisioNize® Lab Suite. De integratie combineert software- en hardwarecomponenten van Eppendorf met het besturingssysteem van Clustermarket en geeft wetenschappers toegang tot een holistische IoT-apparaat- en labbeheeroplossing.

Wij geloven dat digitale tools een grote impact zullen hebben op innovatie door de kwaliteit en reproduceerbaarheid van experimenten te verhogen en de toegang tot benodigde apparatuur te verbeteren. Het is belangrijk dat de digitale tools op de juiste manier worden opgezet en slimme integraties bieden, zodat gebruikers en gegevens drempelloos tussen verschillende systemen kunnen stromen. De samenwerking met Eppendorf is een belangrijke mijlpaal omdat het twee krachtige tools verbindt en apparatuurbeheer en real-time parameters op een slimme manier combineert", aldus Tobias Wingbermuehle, CCO en medeoprichter van Clustermarket.

We zijn bij Eppendorf enthousiast over deze samenwerking met Clustermarket omdat het aansluit bij ons geloof in open digitale ecosystemen en het belang van naadloze integratie tussen digitale tools om de beste gebruikerservaring te bieden. Met bijna-realtime toegang tot nauwkeurige apparaatgegevens in combinatie met geavanceerd apparatuurbeheer, kunnen laboratoria beter geïnformeerde beslissingen nemen en hun laboratoriumactiviteiten stroomlijnen als nooit tevoren. " voegt Lynn Philip, Product Leader bij Eppendorf, toe.

De integratie tussen de twee softwareoplossingen maakt gebruik van live-instrumentinformatie en maakt het mogelijk laboratoriuminstrumenten op afstand te controleren met een leveranciersagnostische oplossing die verbonden is met de Clustermarket software voor het boeken van apparatuur. De integratie biedt laboratoriumleden een holistische IoT-apparaat- en labbeheeroplossing, waarbij onderzoekers toegang hebben tot een breed scala aan functies, zoals monitoring op afstand en het plannen van apparatuur.

Meer nieuws

Met de Mastercycler® X40 worden uw dagelijkse labroutines niet alleen betrouwbaar en efficiën...

Takara Bio Inc (Takara Bio) en Eppendorf SE, twee toonaangevende bedrijven in de biowetenschappelijke industrie, zijn verheugd hun samenwerking aan te kondigen in het kader van een strategische co-marketingovereenkomst.
promoties 01 september 2023 - 31 december 2023
Bij Eppendorf erkennen we de sleutelrol die plastic verbruiksartikelen spelen in het laboratorium. Tegelijkertijd zijn we ons ervan bewust dat het in evenwicht brengen van de eisen van de moderne wetenschap met de zorg voor het milieu een belangrijke uitdaging is voor het beheer van een biowetenschappelijk laboratorium. Daarom volgen we het principe van 'Verminderen, Hergebruiken, Recyclen' waar en wanneer mogelijk en vertrouwen we in toenemende mate op het gebruik van biogebaseerde grondstoffen.

Dit jaar reikt het Hamburgse life sciences bedrijf Eppendorf SE voor de 28e keer zijn prestigieuz...

De Eppendorf Xplorer® en Xplorer plus pipetten met één kanaal zijn gecertificeerd met het ACT...