Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

20.06.2023 01:06

Draait soms ook - veiligheidskoppeling SKB

Moderne, innovatieve machinebouw is erop gericht om de externe massa te verminderen en het prestatiepotentieel van de componenten te verhogen. Er zijn steeds compactere aandrijfelementen met een maximale vermogensdichtheid nodig. Maar ook het veiligheidsaspect, bijv. botsbeveiliging in geval van een machinecrash, wordt steeds belangrijker door toenemende automatisering en dynamisering.


Met het type SKB heeft JAKOB Antriebstechnik een veiligheidskoppeling generatie voor overlastbegrenzing of botsbeveiliging voor indirecte aandrijvingen in haar assortiment die aan deze eisen voldoet. Het grote gebruiksvoordeel van de SKB-serie bestaat uit het samenspel van verschillende details. Deze omvatten hoge ontkoppelkoppels, een compact ontwerp, eenvoudige montage door middel van een klemringnaaf, hoge concentriciteit en lagerbelasting evenals eenvoudige instelling van het ontkoppelkoppel.

Zeer hoge ontkoppelkoppels kunnen worden bereikt door gebruik te maken van hoogvast gehard staal met oppervlakteharding of plasmacoating van de functionele oppervlakken. De bijzonder robuuste kogelkooi is van groot belang voor "ontkoppelingsstoten" bij hoge snelheden. Het vetgesmeerde ontkoppelingsmechanisme wordt bovendien beschermd tegen zware vervuiling of uitwassen door een labyrintafdichting. Bovendien is de SKB-serie uitgerust met klemringnaven, die aanzienlijk grotere boringen en asdiameters mogelijk maken in vergelijking met conische naven.


Diverse combinatiemogelijkheden

De veiligheidskoppeling SKB kan desgewenst worden uitgebreid met metalen balgen of elastomeer koppelstukken. JAKOB biedt een breed scala aan naafontwerpen en compensatie-elementen in verschillende maten. Een uitgekiend modulair systeem maakt productie in kosteneffectieve seriegroottes en korte levertijden mogelijk.

Meer nieuws

14.09.2024 01:05

Roestvrijstalen koppelingen

JAKOB Antriebstechnik GmbH biedt vijf verschillende roestvrijstalen koppelingen als standaardseri...

10.09.2024 01:05

Veiligheidskoppeling SKB

De moderne machinebouw streeft naar steeds compactere componenten met een hogere vermogensdichthe...

17.08.2024 01:05

Metalen balgkoppeling KG
Breed scala aan toepassingen

13.07.2024 01:05

Krachtklemmoer MDA
Hoogste klemkrachten, maximale veiligheid

16.06.2024 02:05

Veerklemcilinder ZSF

De hydromechanische veerspancilinders ZSF van JAKOB Antriebstechnik zijn robuuste en betrouwbare...

29.05.2024 01:05

Bewezen en variabel

Met de MCA klemmoer van JAKOB Antriebstechnik beschikt de gebruiker over een beproefd, veelgebrui...