Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

06.07.2023 01:07

Precisie-minikoppelingen

De kleinste vertegenwoordiger van de servo-compensatiekoppelingen, de miniatuurkoppelingen, zijn ontworpen om een uitlijnfout of een axiale verplaatsing van twee assen of assen te compenseren. Afhankelijk van het ontwerp worden ze gebruikt in verschillende gebieden zoals tachometers, stappenmotoren, NC-assen, potentiometers, robotaandrijvingen, handlingapparatuur, hoekencoders of servoaandrijvingen. Ze zijn verkrijgbaar als balg-, elastomeer- of kruisschuifkoppelingen en worden op de as bevestigd met een klemring of stelschroef.


Als metalen balgkoppelingen brengen de miniatuurkoppelingen hoge snelheden over zonder speling of onderhoud. Ze worden gekenmerkt door een hoge torsiestijfheid en een laag massatraagheidsmoment.

De compacte elastomeer minikoppelingen zijn ideaal voor nog grotere asafwijkingen. Ze zijn insteekbaar, spelingsvrij en flexibel, hebben ook een goed trillingsdempend gedrag en zijn elektrisch isolerend. Dit kenmerkt ook de kruisschuifkoppelingen, die naast de korte totale lengte ook een grote verplaatsingscapaciteit en lage stelkrachten bieden. Omdat de koppelingen insteekbaar zijn, is elke combinatie van verschillende asdiameters mogelijk.


Bij normaal gebruik zijn de koppelingen onderhoudsvrij en bij correcte montage hebben de JAKOB minikoppelingen een vrijwel onbeperkte levensduur.

Dankzij het beproefde modulaire systeem en de voorraad van de meest gangbare diameters zijn de kortste levertijden gegarandeerd.

Meer nieuws

14.09.2024 01:05

Roestvrijstalen koppelingen

JAKOB Antriebstechnik GmbH biedt vijf verschillende roestvrijstalen koppelingen als standaardseri...

10.09.2024 01:05

Veiligheidskoppeling SKB

De moderne machinebouw streeft naar steeds compactere componenten met een hogere vermogensdichthe...

17.08.2024 01:05

Metalen balgkoppeling KG
Breed scala aan toepassingen

13.07.2024 01:05

Krachtklemmoer MDA
Hoogste klemkrachten, maximale veiligheid

16.06.2024 02:05

Veerklemcilinder ZSF

De hydromechanische veerspancilinders ZSF van JAKOB Antriebstechnik zijn robuuste en betrouwbare...

29.05.2024 01:05

Bewezen en variabel

Met de MCA klemmoer van JAKOB Antriebstechnik beschikt de gebruiker over een beproefd, veelgebrui...