Catalogus

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

03.08.2023 01:08

Pipetpunten - het kan ook duurzamer

Bij Eppendorf erkennen we de sleutelrol die plastic verbruiksartikelen spelen in het laboratorium. Tegelijkertijd zijn we ons ervan bewust dat het in evenwicht brengen van de eisen van de moderne wetenschap met de zorg voor het milieu een belangrijke uitdaging is voor het beheer van een biowetenschappelijk laboratorium. Daarom volgen we het principe van 'Verminderen, Hergebruiken, Recyclen' waar en wanneer mogelijk en vertrouwen we in toenemende mate op het gebruik van biogebaseerde grondstoffen.

Reduce, Reuse, Recycle
Voor de verpakkingsopties van onze epT.I.P.S.® pipetpunten vertrouwen we sinds 2002 uitsluitend op onze herbruikbare
epT.I.P.S.-dozen voor niet-voorgesteriliseerde zuiverheidsklassen. Deze kunnen steeds opnieuw gevuld worden met onze vooraf geplaatste herladingen en kunnen indien nodig zelfs tot 100 keer geautoclaveerd worden.
Pas onlangs werd het ontwerp van onze epT.I.P.S. Wegwerprekken zodanig gestroomlijnd dat er, afhankelijk van het formaat, tot 30% minder plastic is gebruikt in deze rekken, die voldoen aan de hoogste eisen van onze klanten.


Dit jaar zijn we nog een stap verder gegaan:
We hebben speciaal voor voorgesteriliseerde pipettips een nieuwe verpakkingsvorm ontwikkeld die, afhankelijk van de grootte, tot 54% minder polypropyleen nodig heeft dan de hierboven beschreven wegwerprekjes. Samen met de epT.I.P.S. Box 2.0, die ook opnieuw is ontworpen, vormen deze "Sterile Reloads" een duurzaam, plastic besparend systeem.
Bij Eppendorf zijn we ons bewust van de sleutelrol die plastic verbruiksmaterialen spelen in het laboratorium.
Tegelijkertijd zijn we ons ervan bewust dat de balans tussen de eisen van de moderne wetenschap en de zorg voor het milieu een belangrijke uitdaging is voor het management van een life science laboratorium.
Daarom volgen we het principe van "Verminderen, Hergebruiken, Recyclen" waar en wanneer mogelijk en vertrouwen we steeds meer op het gebruik van biogebaseerde grondstoffen.

Biogebaseerde grondstof
Tegelijk met de introductie van de nieuwe Sterile Reloads optimaliseren we ook de duurzaamheid van de pipettips die ze bevatten. Na de succesvolle introductie van de Eppendorf Tubes ® BioBased gemaakt van biobased polypropyleen (PP), zijn de pipetpuntvarianten van de nieuwe Sterile Reloads ook gemaakt van biobased PP. Bij biobased PP wordt ruwe olie grotendeels vervangen door eetbare olie van de 2e generatie, d.w.z. afval en residuen van eetbare olie die voornamelijk ontstaan in de voedingsindustrie. Het PP op basis van hernieuwbare grondstoffen en alle productiestappen zijn gecertificeerd door ISCC Plus - een erkend, wereldwijd toonaangevend certificatiesysteem voor de productie van duurzame producten.

BioBased - geen compromissen
De pipetpunten verschillen qua kwaliteit en prestaties niet van de pipetpunten van epT.I.P.S. en ep Dualfilter T.I.P.S.® op fossiele basis. Alle kwaliteitsgaranties die we bieden met onze
product- en batchespecifieke certificaten zijn ook van toepassing op epT.I.P.S. en ep Dualfilter T.I.P.S. BioBased. Overstappen op deze pipetpunten van biologische grondstoffen vormt geen enkel risico voor uw monsters of testresultaten
.

Meer nieuws

Met de Mastercycler® X40 worden uw dagelijkse labroutines niet alleen betrouwbaar en efficiën...

Takara Bio Inc (Takara Bio) en Eppendorf SE, twee toonaangevende bedrijven in de biowetenschappelijke industrie, zijn verheugd hun samenwerking aan te kondigen in het kader van een strategische co-marketingovereenkomst.
promoties 01 september 2023 - 31 december 2023

Dit jaar reikt het Hamburgse life sciences bedrijf Eppendorf SE voor de 28e keer zijn prestigieuz...

De Eppendorf Xplorer® en Xplorer plus pipetten met één kanaal zijn gecertificeerd met het ACT...

Omdat onderzoek en ontwikkeling een tijdrovende sector is, is er voortdurend behoefte aan tijdbes...