Catalogus

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

30.09.2023 01:09

Automatisering van Takara Bio's chemicaliën op geautomatiseerde pipetteersystemen van Eppendorf voor aanzienlijk hogere efficiëntie

Takara Bio Inc (Takara Bio) en Eppendorf SE, twee toonaangevende bedrijven in de biowetenschappelijke industrie, zijn verheugd hun samenwerking aan te kondigen in het kader van een strategische co-marketingovereenkomst.

Het doel van deze samenwerking is om gezamenlijk innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor het automatiseren van de chemische processen van Takara Bio op de epMotion® automatiseringsplatforms van Eppendorf.



"De integratie van Takara Bio's innovatieve chemische oplossingen met Eppendorf's ultramoderne automatiseringssystemen zal de efficiëntie en betrouwbaarheid van verschillende laboratoriumprocessen aanzienlijk verhogen, wat uiteindelijk wetenschappelijke ontdekkingen zal versnellen en de algehele onderzoeksresultaten zal verbeteren," aldus Yuiko Matsumoto, Product Manager bij Takara Bio USA, Inc. Josef Lott.



Josef Lott, Product Manager bij Eppendorf, voegt hieraan toe: "Door de chemie van Takara Bio te automatiseren op de platforms van Eppendorf, profiteren onderzoekers van vereenvoudigde workflows, kortere tijd en grotere reproduceerbaarheid, wat resulteert in verbeterde experimentele nauwkeurigheid en productiviteit."



Als onderdeel van deze samenwerking zijn beide bedrijven verheugd om aan te kondigen dat een application note die Takara Bio's In-Fusion® Snap Assembly kloontechnologie beschrijft op de Eppendorf epMotion 5075 nu beschikbaar is op de websites van Eppendorf en Takara Bio. Een ander protocol dat gebruik maakt van Takara Bio's SMARTer® gestrande totaal RNA-seq kit op de Eppendorf epMotion 5075 is al in ontwikkeling.



Deze protocollen dienen als startpunt voor de implementatie van geautomatiseerde workflows en stellen wetenschappers in staat om de gecombineerde expertise van Takara Bio en Eppendorf te benutten in hun dagelijkse laboratoriumactiviteiten.



De samenwerking staat voor het streven naar innovatie in life science onderzoek door uitgebreide oplossingen te bieden die voldoen aan de veranderende behoeften van onderzoekers. Door gebruik te maken van de unieke sterke punten en technologieën van beide bedrijven, is deze samenwerking erop gericht om wetenschappers te voorzien van geavanceerde tools voor een breed scala aan toepassingen, waaronder genomics, proteomics en celbiologie.



Zowel Takara Bio als Eppendorf zijn enthousiast over het potentieel van deze samenwerking om belangrijke toepassingen in laboratoria over de hele wereld te automatiseren. Door hun krachten te bundelen, bevinden de twee bedrijven zich in een goede positie om onderzoekers te voorzien van eenvoudig te implementeren oplossingen die wetenschappelijke vooruitgang stimuleren en baanbrekende ontdekkingen mogelijk maken.



Over Takara Bio
Takara Bio zet zich in voor het voorkomen van ziekten en het verbeteren van de kwaliteit van leven voor iedereen door het gebruik van biotechnologie.

Takara Bio Inc. is een wereldwijde leider in biotechnologisch onderzoek en ontwikkeling en levert een breed scala aan biotechnologische onderzoeksoplossingen, van GMP-kwaliteit enzymen en reagentia tot cel- en gentherapie. Takara Bio Inc. is de ontwikkelaar van RetroNectin-reagentia, een wereldwijde standaard voor gentherapieprotocollen.

Takara Bio USA, Inc. is een volledige dochteronderneming van Takara Bio Inc, dat kits, reagentia en instrumenten produceert en distribueert voor de biowetenschappen, waaronder NGS, PCR, genoverdracht, genoombewerking, stamcelonderzoek, zuivering van nucleïnezuren en eiwitten en geautomatiseerde monstervoorbereiding.

Meer informatie op www.takarabio.com


Over Eppendorf
Eppendorf is een toonaangevend biowetenschapsbedrijf dat apparatuur voor vloeistofverwerking, monsterverwerking en celverwerking, verbruiksartikelen en diensten ontwikkelt en verkoopt voor gebruik in laboratoria wereldwijd. De productportfolio is onderverdeeld in vier kerngebieden: Liquid Handling, Consumables, Separation & Instrumentation en Bioprocess and Workflow Solutions. Het omvat pipetten, pipetpunten, centrifuges, mixers en ultralage temperatuur koelkasten. Daarnaast biedt Eppendorf een breed assortiment hoogwaardige verbruiksartikelen.

Eppendorf-producten worden gebruikt in academische en industriële onderzoekslaboratoria, bijvoorbeeld in bedrijven in de farmaceutische, biotechnologische, chemische en voedingsmiddelenindustrie. Ze worden ook gebruikt in laboratoria die klinische of milieuanalyses uitvoeren, in forensische laboratoria en in industriële laboratoria waar procesanalyses, productie en kwaliteitsborging worden uitgevoerd.

Eppendorf bestaat sinds1945, heeft zijn hoofdkantoor in Hamburg, Duitsland, en heeft wereldwijd ongeveer 5.000 mensen in dienst. Het bedrijf heeft dochterondernemingen in 33 landen en wordt vertegenwoordigd door distributeurs op alle continenten en in alle belangrijke markten.

Meer informatie op www.eppendorf.de

Meer nieuws

Met de Mastercycler® X40 worden uw dagelijkse labroutines niet alleen betrouwbaar en efficiën...

promoties 01 september 2023 - 31 december 2023
Bij Eppendorf erkennen we de sleutelrol die plastic verbruiksartikelen spelen in het laboratorium. Tegelijkertijd zijn we ons ervan bewust dat het in evenwicht brengen van de eisen van de moderne wetenschap met de zorg voor het milieu een belangrijke uitdaging is voor het beheer van een biowetenschappelijk laboratorium. Daarom volgen we het principe van 'Verminderen, Hergebruiken, Recyclen' waar en wanneer mogelijk en vertrouwen we in toenemende mate op het gebruik van biogebaseerde grondstoffen.

Dit jaar reikt het Hamburgse life sciences bedrijf Eppendorf SE voor de 28e keer zijn prestigieuz...

De Eppendorf Xplorer® en Xplorer plus pipetten met één kanaal zijn gecertificeerd met het ACT...

Omdat onderzoek en ontwikkeling een tijdrovende sector is, is er voortdurend behoefte aan tijdbes...