Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

08.11.2023 01:11

Metalen balgkoppeling KP - Korte koppeling

De metalen balgkoppeling van de KP-serie met 4 assen en twee radiale klemnaven is een uitvoering met korte totale lengte in het JAKOB koppelingsprogramma. Dit maakt de koppeling bijzonder geschikt voor toepassingen met minimale asafstanden en beperkte montageomstandigheden. Bovendien zijn de zeer hoge torsiestijfheid en het montagevriendelijke klemnaafontwerp het vermelden waard. Een laag traagheidsmoment en goede waarden voor de toelaatbare asfouten en herstelkrachten ronden het totaalpakket af.

De meerlaagse metalen balg van gecertificeerd roestvrij staal wordt enerzijds gekenmerkt door zijn hoge torsiestijfheid en anderzijds door de compensatie van axiale, radiale en laterale asfouten. Het verkorte ontwerp en de daaruit voortvloeiende gewichtsbesparing resulteren in verdere voordelen zoals lagere massatraagheidsmomenten.

De klemmende naaf is gemaakt van aluminium met een hoge sterkte om het laagst mogelijke massatraagheidsmoment te bereiken. De naven zijn uitgerust met het innovatieve en servicevriendelijke Easy-Clamp-System. Het garandeert eenvoudig openschuiven met voldoende inbouwspeling. Eén enkele, radiaal gemakkelijk toegankelijke schroef per naaf zorgt voor de voorspankracht die nodig is voor de koppeloverdracht. Dankzij deze eenvoudige maar zeer betrouwbare verbinding kunnen de koppelingen in slechts enkele stappen worden gemonteerd, zelfs onder moeilijke montageomstandigheden.

De balg-naafverbinding wordt gemaakt met de optimale en spelingsvrije flare press-fit methode. In tegenstelling tot lijmverbindingen heeft deze verbindingsmethode een absoluut onbeperkte vermoeiingssterkte onder kritische bedrijfsomstandigheden (-40°C tot +200°C, chemicaliën) en wordt het overbrengingskoppel van elke afzonderlijke balglaag veilig overgedragen op de naaf.

De KP-serie is verkrijgbaar voor nominale koppels van 25 tot 900 Nm met een boringdiameter van 10 - 75 mm.

Meer nieuws

14.09.2024 01:05

Roestvrijstalen koppelingen

JAKOB Antriebstechnik GmbH biedt vijf verschillende roestvrijstalen koppelingen als standaardseri...

10.09.2024 01:05

Veiligheidskoppeling SKB

De moderne machinebouw streeft naar steeds compactere componenten met een hogere vermogensdichthe...

17.08.2024 01:05

Metalen balgkoppeling KG
Breed scala aan toepassingen

13.07.2024 01:05

Krachtklemmoer MDA
Hoogste klemkrachten, maximale veiligheid

16.06.2024 02:05

Veerklemcilinder ZSF

De hydromechanische veerspancilinders ZSF van JAKOB Antriebstechnik zijn robuuste en betrouwbare...

29.05.2024 01:05

Bewezen en variabel

Met de MCA klemmoer van JAKOB Antriebstechnik beschikt de gebruiker over een beproefd, veelgebrui...