Catalogus

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.03.2024 01:03

Impact zonder terugslag: studenten kiezen voor miniatuurschokdempers van ACE voor valtestconstructies

Bij het testen van rolstoelen spelen fabrikanten om begrijpelijke redenen op veilig. Dat drie aankomende werktuigbouwkundig ingenieurs namen geen risico toen ze een valtestconstructie voor rolstoelen ontwikkelden in opdracht van het gerenommeerde Duitse bedrijf MEYRA testconstructie voor rolstoelen in opdracht van het gerenommeerde Duitse bedrijf MEYRA.
Om het binnenwerk van hun constructie te beschermen, vertrouwden ze op miniatuurschokdempers van ACE constructie.

Arne Hankemeier, Julian Raimann en Tobias Ridder voltooiden onlangs hun opleiding tot door de staat gecertificeerde technicus met als specialisatie werktuigbouwkunde aan het Felix-Fechenbach-Berufskolleg beroepsonderwijs in Detmold. Volker Geise, die daar verantwoordelijk is voor het onderwijsmanagement, merkt op dat het aandeel praktijkgericht werk erg
belangrijk is in de afdeling werktuigbouwkunde van de vakschool. Hij was dan ook blij dat zijn drie afgestudeerden in het kader van hun afstudeerproject nauw wilden samenwerken met het nabijgelegen bedrijf MEYRA GmbH.

Als lid van de internationaal actieve MEYRA Group uit Kalldorf is het bedrijf een van de toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige rolstoelen en heeft het ook naam gemaakt als aanbieder van revalidatieapparatuur. In overeenstemming met de claim "We move people" ondersteunt en motiveert MEYRA wereldwijd vele mensen met een handicap om een grotere mobiliteit en onafhankelijkheid te bereiken. De voortdurende dialoog met de betrokkenen
en met medische professionals en mensen uit de therapie- en zorgsector stelt MEYRA in staat om
praktijkgerichte producten te ontwikkelen, niet in de laatste plaats in nauwe samenwerking met de medische vakhandel. Deze holistische, praktijkgerichte aanpak kwam de studiegroep aan de Duitse universiteit goed van pas. Er was echter nog een ander verband: Tobias Ridder, een van de drie jonge talenten, werkte al als ontwerper voor producten op maat bij MEYRA toen hij besloot om samen met Arne Hankemeier en Julian Raimann als afstudeerscriptie aan de universiteit een
professioneel valtestapparaat voor rolstoelen te ontwikkelen. Met de volledige steun van zijn werkgever gingen ze aan de slag met het bouwen van een constructie die voornamelijk gebruikt zou worden om de belastbaarheid van de nieuwe rolstoelmodellen van MEYRA te testen.

Vereiste: hoge belastbaarheid

De testfaciliteit is zo ontworpen dat elke rolstoel eerst wordt belast met het maximaal toegestane gewicht en dan in de constructie wordt gereden. Elk model wordt dan vastgezet op een grijper en na het vastzetten pneumatisch opgetild en neergelaten vanaf een vooraf bepaalde hoogte. Om de kracht van de stootplaat van het hefmechanisme te dempen en de hele constructie te beschermen, overwogen de drie technici om schokdempers te installeren. Het doel achter dit plan was niet alleen om de stabiliteit van de rolstoelen aan te tonen, maar ook om ervoor te zorgen dat het testapparaat zelf zo stabiel mogelijk was en niet al na een paar gebruikscycli gerepareerd hoefde te worden.

In een interview zeiden de studenten dat ze zich bewust waren van een van de belangrijkste voordelen van hydraulische dempingselementen, namelijk dat ze werken zonder terugslageffecten vanwege hun lineaire karakteristieken. "Dankzij een presentatie van ACE Stoßdämpfer GmbH, die we konden bijwonen als onderdeel van de cursus, wisten we dat bepaalde schokdempers niet alleen de taken van vertraging beter kunnen oplossen wat betreft hun dempingseigenschappen, maar ook helpen om de impact van de schokdemper te minimaliseren.maar ook helpen om de tests stiller te maken dan voorheen, vooral als je de dempingstaken vergelijkt met de prestaties van stalen veren of rubberen buffers," herinnert Arne Hankemeier zich.
Omdat ACE op zijn website hulpmiddelen voor dimensionering aanbiedt: www.acecontrols.co.uk/uk/sizing.html en vele andere nuttige diensten begeleiden de producten, namen de studenten contact op met het Europese hoofdkantoor van ACE in Langenfeld. Tot hun grote vreugde bevestigden de verkoopingenieurs niet alleen telefonisch de ontwerpgegevens van de jonge ingenieurs, maar gaven ze hen ook gratis monsters van vier miniatuurschokdempers. Deze ondersteuning van jonge ingenieurs is al jaren gebruikelijk bij ACE, omdat het bedrijf heeft gemerkt dat het ondersteunen van jonge academici en technische scholen vaak leidt tot innovatieve oplossingen en zelfs nieuwe productseries.

Probleemoplosser: Hydraulische dempingselementen

Toen het team eenmaal de vier MC25EUM miniatuur schokdempers van ACE had ontvangen, ging alles heel snel: dankzij hun compacte ontwerp zijn de hydraulische componenten voorbestemd om snel te worden geïntegreerd, zelfs in bestaande ontwerpen. De schokdempers zijn verkrijgbaar in versies met en zonder membraandichtingstechnologie en optimaliseren een breed scala aan machines door massa's snel en niet-destructief af te remmen. Klanten kunnen kiezen tussen instelbare en zelfcompenserende versies. In dit geval zijn de laatste gebruikt. De buitenlichamen van de miniatuurschokdempers zijn gemaakt van een massief stuk staal en gevuld met temperatuurstabiele speciale vloeistoffen. Deze hydraulische machine-elementen hebben geïntegreerde vaste aanslagen en zijn onderhoudsvrij. Ze zijn ontwikkeld en geperfectioneerd door ACE, al meer dan 60 jaar de technologie- en marktleider voor industriële schokdempers
. De modellen die in deze toepassing worden gebruikt, hebben een slag van 6mm en zijn geschikt voor een energieabsorptie van 2,8 Nm per cyclus.

Het teamwerk van de drie universitair afgestudeerden werkte perfect gedurende het hele
project. Tobias Ridder was verantwoordelijk voor het ontwerp, terwijl Arne Hankemeier en Julian Raimann verantwoordelijk waren voor de constructie en documentatie. Uiteindelijk was de integratie van de vier door ACE gesponsorde componenten een kleine oefening, zegt Arne Hankemeier en trekt deze positieve conclusie: "We waren in staat om de afstelling nauwkeurig uit te voeren met behulp van de doorlopende schroefdraad van de componenten en ze betrouwbaar in de vooraf ingestelde posities te houden met de meegeleverde borgmoeren. Deze dempers nemen de toegestane belasting echt betrouwbaar, stil en snel op en vervullen hun doel volledig. In onze testserie waren we ook erg blij om te zien dat een grote verscheidenheid aan grote massa's bijna geruisloos en veilig geremd kunnen worden zonder terugslag in de kleine inbouwruimte van ons ontwerp.

Meer nieuws

Digitalisering en lean management worden in veel bedrijven gezien als een welkome vermageringskuu...

Bij het testen van rolstoelen spelen fabrikanten om begrijpelijke redenen op veilig. Daar...

22.12.2023 01:05

Veiligheidsschokdempers
Specialisten in noodstops vieren premières in film en tv
Als het gaat om industriële dempingtechnologie, is ACE een van de eerste aanloophavens voor de meeste ingenieurs en ontwerpers wereldwijd. Welke vragen de experts tegenwoordig ook hebben, ACE beantwoordt ze altijd snel, online of via persoonlijk contact ter plaatse.

Er is veel ruimte voor verbetering in het ontwerp van rolstoelen. Dat bewijst de eenassige Hoss M...

Ontlasting tijdens hanteren en ombouwen: universele schroevendraaier met gastrekveer en structurele dempers van ACE