Catalogus

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

05.04.2024 01:04

Planning en ontwerp stroomlijnen: gratis online tools van ACE in de praktijk

Digitalisering en lean management worden in veel bedrijven gezien als een welkome vermageringskuur. Hoe digitale vooruitgang processen in planning en ontwerp vereenvoudigt, blijkt vooral uit oplossingen die zijn ontworpen vanuit het perspectief van de gebruiker. Configuratie- en berekeningsprogramma's van ACE en twee praktijkcases dienen als voorbeeld.


ACE Stoßdämpfer GmbH biedt ontwerpers een productportfolio dat verder gaat dan dempingtechnologie. Naast snelheidsregeling en veiligheidsproducten heeft het bedrijf tal van oplossingen toegevoegd aan het aanbod van trillingscontroletechnologie. Of het nu gaat om industriële en veiligheidsschokdempers, industriële gasveren of hydraulische remcilinders, klemelementen, roterende remmen, pneumatische luchtveerelementen of trillingsisolerende platen en rubber-metaalisolatoren, ACE biedt op zijn website 24/7 gratis digitale diensten aan voor de configuratie en het ontwerp van zijn componenten voor vrijwel elke constructie:

www.ace-ace.de/de/berechnungen.html

Daarnaast kunnen ACE's commerciële klanten gebruik maken van de online shop die gekoppeld is aan de tools op de ACE homepage om naadloos de producten te bestellen die zijn bepaald door het ontwerp met een muisklik en deze binnen korte tijd te laten bezorgen door de pakketdienst.

Klant 1 lost trillingsprobleem op met ACE online tool

Dit was de oplossing die werd gekozen door een ACE-klant die een doseerschaal gebruikt voor het voorsorteren, organiseren, transporteren en aanvoeren van onderdelen in een geautomatiseerd productieproces. Tijdens het gebruik werden trillingen doorgegeven aan een aluminium frame. Het resultaat was een storend zoemend geluid. De klant vond de ideale oplossing binnen enkele minuten op de website van ACE. Hij hoefde alleen maar een paar belangrijke gegevens in te voeren, zoals de bestaande massa van 212 kg, een excitatiefrequentie van 100 Hz en de steunpunten. Sindsdien overtreffen vier trillingsisolerende trillingsdempers de door de klant gewenste trillingsisolatie van 90 procent en ontkoppelen ze de trillingsbron betrouwbaar.

Het uitgangspunt voor deze voorbeeldoplossing is de directe link naar het berekeningsprogramma voor trillingsdemping:

www.ace-ace.de/nl/berechnungen/schwingungsdaempfung.html

Gebruikers kunnen meer dan tweederde van alle typische ontwerpgevallen zelf in zeer korte tijd berekenen en de bijbehorende machinebevestiging laten weergeven. Na het invoeren van enkele kerngegevens berekent het programma direct het massamiddelpunt van de machine en daarmee de individuele belasting op de steunpunten, met de mogelijkheid om te kiezen tussen alternatieve producten en dus ook tussen verschillende uiteindelijke kosten voor trillingsdemping.

In theorie had de trillingsmeting ook snel en eenvoudig ter plaatse kunnen worden bepaald met behulp van ACE's eigen app, de VibroChecker. Het bedrijf uit Langenfeld biedt deze gratis app in drie talen aan voor iPhones en iPads en, met een extra klein hulpprogramma, ook voor desktopcomputers. VibroChecker is bijvoorbeeld als iOS-app te vinden in de Apple Store via deze link:

https://apps.apple.com/de/app/vibrochecker/id819293915


Klant 2 vindt oplossing op maat tegen trillingen

Ook bij de tweede toepassing ging het om het van elkaar scheiden van materialen. Dit keer was het de taak om twee straalwielsystemen met een gewicht van enkele tonnen los te koppelen van de betonnen vloer. Hiervoor werden trillingsisolerende platen onder de systemen aangebracht. Hun belangrijkste taak is te voorkomen dat trillingen van de systemen worden doorgegeven aan de betonvloer, waardoor gevoelige ruwheidsmeetapparatuur en het personeel in de aangrenzende meetkamer zouden kunnen worden beïnvloed. Deze laatste hield zich bezig met het bepalen van de ruwheid van te bewerken oppervlakken. Afhankelijk van de bedrijfsmodus van de twee straalwielsystemen waren de hiervoor benodigde metingen niet meer haalbaar vanwege de trillingen die tijdens het werkproces werden gegenereerd.

In dit complexe geval werd ACE als jarenlange partner eerst telefonisch geraadpleegd. De technische adviseurs adviseerden de SLAB-panelen uit de trillingstechnologie:

www.ace-ace.de/de/produkte/schwingungstechnik/schwingungsisolierende-platten/slab-170-bis-slab-275.html

De geleverde elementen kunnen onder bestaande machines en systemen op de ondergrond worden gelijmd voor installatie met weinig moeite. Hoewel dit type demping met visco-elastische PUR-materialen wordt geassocieerd met het isoleren of vertragen van trillingen in de meeste industriële toepassingen, is ACE er ook in geslaagd om extra schokken te elimineren met dit materiaal. Hiertoe kunnen de platen van de productfamilie SLAB 030 tot SLAB 300 snel worden aangepast aan de betreffende toepassing:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/daempfungsmatten-konfigurator-online.html

In dit geval werden SLAB 720-panelen bepaald voor het grotere straalwielsysteem en specifieke afmetingen voor de kleinere SLAB 600 met behulp van de berekeningssoftware voor trillingsisolerende panelen, die ook gratis online te vinden is:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/isolationsmatten-konfigurator-online.html

De kwaliteit en grootte van de panelen werden vooraf bepaald met behulp van berekeningen van de excitatiefrequentie en puntbelasting. Met standaarddichtheden van 720 of 600 kg/m³ en een materiaaldikte van 25 mm zijn ze nu in staat de optredende trillingen zodanig te elimineren dat ze niet meer voelbaar zijn in de aangrenzende meetruimte. Volgens de klant is dit een echt concurrentievoordeel en voor ACE is het nog een geval dat is opgelost dankzij SLAB-panelen, een geval dat letterlijk moeilijk is omdat de systemen meerdere tonnen wegen.

Meer nieuws

Bij het testen van rolstoelen spelen fabrikanten om begrijpelijke redenen op veilig. Dat...

Bij het testen van rolstoelen spelen fabrikanten om begrijpelijke redenen op veilig. Daar...

22.12.2023 01:05

Veiligheidsschokdempers
Specialisten in noodstops vieren premières in film en tv
Als het gaat om industriële dempingtechnologie, is ACE een van de eerste aanloophavens voor de meeste ingenieurs en ontwerpers wereldwijd. Welke vragen de experts tegenwoordig ook hebben, ACE beantwoordt ze altijd snel, online of via persoonlijk contact ter plaatse.

Er is veel ruimte voor verbetering in het ontwerp van rolstoelen. Dat bewijst de eenassige Hoss M...

Ontlasting tijdens hanteren en ombouwen: universele schroevendraaier met gastrekveer en structurele dempers van ACE