Catalogus

DR. JOHANNES HEIDENHAIN GmbH

DR. JOHANNES HEIDENHAIN GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

DR. JOHANNES HEIDENHAIN GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

10.08.2024 01:08

HEIDENHAIN op AMB 2024: Deze oplossingen brengen duurzaamheid van bewerkingsmachines naar een hoger niveau

Waar staan gebruikers en fabrikanten van bewerkingsmachines op de weg naar meer duurzaamheid? Welke stappen brengen hen dichter bij het doel om de CO2-voetafdruk en de totale eigendomskosten (TCO) te verminderen? Op de AMB presenteert HEIDENHAIN onder het motto "Stairway to Sustainability - More productivity from the first part" een breed scala aan mogelijkheden, die oplossingen op maat bieden om de productiviteit, kwaliteit en procesbetrouwbaarheid te verhogen.


productiever door contextgevoelige gebruikersondersteuning: de nieuwe hardwarevarianten van de TNC7 van HEIDENHAIN Drie nieuwe hardwarevarianten met 24", 19" en 16" schermen en twee verschillende toetsenborden breiden de toepassingsmogelijkheden van de intuïtieve TNC7-besturing van HEIDENHAIN uit. De 16" TNC7 basisversie zal een bijzonder hoogtepunt zijn op AMB 2024. Deze maakt de onderkant van het TNC7-portfolio qua grootte compleet en biedt alle typische TNC7-voordelen voor 3+2-assige machines. Dit betekent dat de hoogtepunten van de TNC7 ook beschikbaar zijn voor de opvolger van de TNC 620: een monitor met full HD-resolutie en een uitgebreid pakket opties met functies zoals de grafische 6D-instelling MAS, de botsingsbewaking DCM of de wervelfreescycli OCM, die het werken met de nieuwe generatie besturingen van HEIDENHAIN eenvoudig, tijdbesparend en betrouwbaar maken.


innovatieve softwareoplossingen voor de digitale werkplaats: De nieuwste versie van de StateMonitor-software met energiemonitoring en ERP-koppeling De StateMonitor MDC-software van HEIDENHAIN voor de digitale werkplaats biedt een real-time overzicht van de productiestatus van CNC-machines in de werkplaats. StateMonitor registreert, evalueert en visualiseert machinegegevens zoals machinestatussen, gereedschapsgegevens, NC-programma-runtimes of PLC-signalen. In de nieuwste softwareversie kunnen gebruikers nu ook gedetailleerde gegevens over het actuele energieverbruik van elektrische energie, perslucht en proceswater perfect evalueren en uit de verkregen kennis optimalisatiepotentieel afleiden. De nieuwe ERP-koppeling maakt ook de automatische uitwisseling van gegevens met bovenliggende ERP- en MES-systemen mogelijk voor zeer efficiënte processen in de digitale werkplaats. De StateMonitor van HEIDENHAIN zorgt zo voor nog meer transparantie in de werkplaats.

3 taken - 1 systeem voor uitgebreide gereedschapscontrole: VT 122 camera met intelligente VTC-software - wereldpremière bij HEIDENHAIN op AMB De nieuwe VT 122 meetcamera met VTC-software van HEIDENHAIN vervult drie taken in één systeem: gereedschapsvoorzetter, gereedschapsmicroscoop en visuele gereedschapscontrole. Zonder omwegen via een meetlaboratorium, maar met beelden direct vanuit de machineruimte, biedt het een nauwkeurig beeld van de snijkanten van het gereedschap en levert feiten voor de holistische beoordeling van gereedschappen. De gecombineerde intelligente functies van de VT 122 camera en VTC software maken automatische meting van lengte en diameter mogelijk. De beelden kunnen worden gebruikt om handmatig de slijtbreedte te meten en het gereedschap tot in het kleinste detail te inspecteren. Voordelen voor de gebruiker: een aanzienlijke verhoging van de productiviteit, geautomatiseerde documentatie van de gereedschapsconditie en slijtageontwikkeling die op elk moment kan worden gereproduceerd en een aanzienlijke tijdsbesparing voor lagere TCO tijdens tests van de standtijd.


langere productietijden en grotere procesbetrouwbaarheid: De TD 110 gereedschapbreuksensor van HEIDENHAIN controleert gereedschap op breuk in de machinekamer, volledig geïntegreerd in geautomatiseerde processen: Met de inductieve gereedschapsbreuksensor TD 110 van HEIDENHAIN kunnen gebruikers aanzienlijke tijdwinsten behalen en tegelijkertijd uitval minimaliseren - twee essentiële aspecten voor duurzame productie. De TD 110 bespaart tot zes seconden bij het controleren op breuk - en dat bij elke gereedschapswissel. Dit komt doordat hij een gebroken gereedschap herkent op weg van het gereedschapsmagazijn naar de machinekamer of terug. De compacte en robuuste TD 110 gereedschapbreuksensor kan achteraf worden ingebouwd in het werkgebied van vrijwel elke bewerkingsmachine in de directe omgeving van de tafel.



afsluitlucht is niet nodig en er is een onbelemmerd zicht op de schaalverdeling:

HEIDENHAIN encoders met innovatieve True Image technologie verminderen CO2-voetafdruk met 99% Het gebruik van koelsmeermiddelen tijdens het bewerken veroorzaakt vloeistofvervuiling en condensatie in de bewerkingsmachine. HEIDENHAIN lineaire encoders uit de LC- en LB-serie en hoekencoders uit de RCN- en ECA-serie bieden echter een zicht op de meetschaal dat volledig vrij is van deze verontreiniging. De innovatieve True Image-technologie zorgt hier zo betrouwbaar voor dat de apparaten in veel gevallen zonder perslucht kunnen worden gebruikt. Dit vereenvoudigt het persluchtsysteem. De voordelen van positiedetectie in een gesloten lus kunnen worden benut met een CO2-voetafdruk die tot 99% kleiner is en aanzienlijk lagere systeemkosten.

Meer nieuws

De ECI 123 Splus inductieve encoder met geïntegreerde trillingsanalyse

16.10.2023 01:05

De TNC7 van HEIDENHAIN
Procesbetrouwbaarheid verhogen, CO2-voetafdruk en energieverbruik verminderen

Op de SPS in Neurenberg en vervolgens op het HEIDENHAIN Digital Event Automation presenteren HEID...