Catalogus

igus® GmbH

  • DIN EN ISO 9001

Over igus® GmbH

De geschiedenis van igus® begint 15 oktober 1964 met Gunter Blase in een dubbele garage in Keulen-Muelheim. De eerste twintig jaar werkt igus® als leverancier van moeilijke/gespecialiseerde technische kunststofonderdelen. Sinds 1983 is igus zich onder leiding van Frank Blase meer bezig gaan houden met het leveren van eigen producten – e-kettensysteme® en Glijlagers - en het zelf opzetten van de distributie. Van 1985 tot 2014 groeit het personeelsbestand van igus® van 40 tot over 2150 medewerkers, over de hele wereld. Ook de komende jaren blijft igus investeren in groei. Kansen genoeg, dankzij de moderne materialen!

Kokerlager

drylin® R-lineaire lagers zijn gebaseerd op extreem slijtvaste polymeren die speciaal ontwikkeld zijn voor lineaire technologie. De afmetingen zijn compatibel met standaardkogellagers.

Glijlagers (iglidur®)

iglidur®-glijlagers zijn onderhoudsvrij, RoHS-compatibel, smeringsvrij, slijtvast en elektrisch geleidend.

Stuurkabels

chainflex®-controlekabels zijn kabels voor middelzwaar gebruik. De zeer flexibele kabels zijn vlamvertragend en worden beschermd door een pvc-buitenmantel.

Axiaallagers

Zelf uitlijnende bolvormige igubal®-aslagers zijn zeer eenvoudig te installeren die helpen bij het compenseren van uitlijnfouten en het vermijden van randbelastingen.

Scharnierkoppen

igubal®-stangkoplagers absorberen hoge belastingen in normale omgevingstemperaturen, hebben uitstekende dempende eigenschappen en wegen slechts een vijfde van conventionele metalen lagerhuizen.

Stelgaffels

igubal®-kopgeleiders zijn kopgeleiders van massief plastic van igumid G volgens DIN 71752 en kunnen worden gecombineerd met stangkoplagers in maat E als contrastuk.

Lineaire geleidingen (DryLin®)

DryLin® | Glijden in plaats van rollen

DryLin® is een assortiment onderhoudsvrije, smeervrije lineaire glijlagers dat bestaat uit vier hoofdproductlijnen. Naast onderhoudsvrijheid z...

Datalijnen

De kleinste buigradii, meer dan 30 miljoen cycli getest in kabelrupsen, verschillende mantelmaterialen, verschillende certificeringen en conformiteiten: UL, CE, CSA, Desina

Kabeldoorvoeringen

Meer gevoelige toepassingen met snelle cycli, hoge snelheden en grote versnellingen, waaronder veeleisende omgevingsomstandigheden, vereisen geteste en functioneel betrouwbare lineaire systemen.

Hoekscharnieren

Er is geen beschrijving in het Nederlands voor dit product. Lees de beschrijving in het Engels of neem contact op met het bedrijf.

Halogeenvrije Kabels

chainflex®-kabels zijn zeer flexibele kabels voor zwaar gebruik. Ze zijn pvc- en halogeenvrij en zijn bijzonder bestendig tegen olie en UV-straling.

Energiekabels

Toepassingen met korte cycli, hoge snelheden, grote versnellingen, waaronder veeleisende omgevingsomstandigheden, vragen om geteste en voortdurend betrouwbare systemen - exact wat chainflex®-kabels bi...

Veilig bewegen in kabelrupsen met een buigfactor van 6,8xd, zelfs bij temperaturen van -35°C
Geconfectioneerde slangenpakketten bieden het hoogste niveau aan kabelbescherming bij driedimensiona...
Robots nemen steeds meer automatiseringstaken over. Het afgelopen jaar heeft de afzet van industriël...