Catalogus

igus® GmbH

  • DIN EN ISO 9001

Over igus® GmbH

De geschiedenis van igus® begint 15 oktober 1964 met Gunter Blase in een dubbele garage in Keulen-Muelheim. De eerste twintig jaar werkt igus® als leverancier van moeilijke/gespecialiseerde technische kunststofonderdelen. Sinds 1983 is igus zich onder leiding van Frank Blase meer bezig gaan houden met het leveren van eigen producten – e-kettensysteme® en Glijlagers - en het zelf opzetten van de distributie. Van 1985 tot 2014 groeit het personeelsbestand van igus® van 40 tot over 2150 medewerkers, over de hele wereld. Ook de komende jaren blijft igus investeren in groei. Kansen genoeg, dankzij de moderne materialen!

Spindelheftafels

Onderhoudsvrije igus®-spindelschroefeenheden zijn verkrijgbaar in verschillende materiaal- en ascombinaties. De juiste module voor elke toepassing.

Kunststof glijlagers

Polymeren-glijlagers van igus® geven de stap aan van plastic bussen naar bewezen en geteste, en daarom voorspelbare en snel verkrijgbare machine-elementen.

Kunststofbussen

Polymeren-glijlagers van igus® geven de stap aan van plastic bussen naar een bewezen en getest, en daarom voorspelbaar en snel verkrijgbaar machine-element.

Zelfscharnierende glijlagers

In tegenstelling tot rondlopende kogellagersystemen bewegen drylin®-lineaire glijlagers op glijplaten. drylin®-lineaire lagersystemen zijn ontworpen voor droog gebruik. Uw toepassingen zijn daarom bes...

Trapeziumdraadspindels

Trapezoïdale spindelschroeven van igus®: Drooglopend, geen smering, vuilbestendig, onderhoudsvrij, superieure noodgebruikeigenschappen, corrosievrij, stil, bruikbaar tot max. 90 °C.

Lineaire geleidingslager

drylin® R-lineaire lagers zijn gebaseerd op extreem slijtvaste polymeren die speciaal ontwikkeld zijn voor lineaire technologie. De afmetingen zijn compatibel met standaardkogellagers.

Staande lagerblokken

Op basis van hun aanpasbaarheid in bolvorm compenseren igubal®-staande geleiders ideaal voor onjuiste asuitlijning, scheefstand en ombuiging.

Axiaal scharnier

Speciale karakteristieken van axiale lagers zijn o.a. eenvoudige montage, compensatie van uitlijnfouten, compensatie van randbelastingen, zeer goede glij- en slijtkarakteristieken en een kleine instal...

Lineaire techniek

De hoofdkenmerken van drylin®-lineaire technologie zijn, naast nul onderhoud, robuustheid en weerstand tegen factoren als vuil, water, chemicaliën, hitte en schokken.

Flensbehuizing

drylin® R-behuizingen met flens zijn verkrijgbaar als lineaire behuizingen met ronde of vierkante flenzen. Lineaire lagers zijn gebaseerd op extreem slijtvaste polymeren die speciaal ontwikkeld zijn v...

Robotleidingen

chainflex®-robotkabels of -torsiekabels zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, zoals controlekabels of voedingskabels.

Trapeziumdraadmoeren

Er is geen beschrijving in het Nederlands voor dit product. Lees de beschrijving in het Engels of neem contact op met het bedrijf.
Veilig bewegen in kabelrupsen met een buigfactor van 6,8xd, zelfs bij temperaturen van -35°C
Geconfectioneerde slangenpakketten bieden het hoogste niveau aan kabelbescherming bij driedimensiona...
Robots nemen steeds meer automatiseringstaken over. Het afgelopen jaar heeft de afzet van industriël...