Catalogus

igus® GmbH

  • DIN EN ISO 9001

Over igus® GmbH

De geschiedenis van igus® begint 15 oktober 1964 met Gunter Blase in een dubbele garage in Keulen-Muelheim. De eerste twintig jaar werkt igus® als leverancier van moeilijke/gespecialiseerde technische kunststofonderdelen. Sinds 1983 is igus zich onder leiding van Frank Blase meer bezig gaan houden met het leveren van eigen producten – e-kettensysteme® en Glijlagers - en het zelf opzetten van de distributie. Van 1985 tot 2014 groeit het personeelsbestand van igus® van 40 tot over 2150 medewerkers, over de hele wereld. Ook de komende jaren blijft igus investeren in groei. Kansen genoeg, dankzij de moderne materialen!

Kabels & Leidingen

chainflex® zijn kabels die specifiek zijn getest voor kabelrupsen. chainflex®-kabels zijn beschikbaar in de kleinste buigradii en in verschillende mantelmaterialen.

Kunststof halffabrikaten

iglidur®-materialen voor technisch staafmateriaal zijn verkrijgbaar als ronde materialen op voorraad of als volledig vervaardigde aangepaste vormen. Ze zijn kostenbesparend, slijtvast en hebben goede...

Lineaire lagers

De voordelen van drylin®-lineaire lagers zijn: zelfsmerend, onderhoudsvrij, voor gebruik in zeer vuile omgevingen en compensatie van uitlijnfouten.

Kabelkettingen

igus®-kabelrupssystemen zijn ontworpen om te geleiden en te beschermen. Kabelrupsen en -kettingen vormen de navelstreng van moderne machines. Ze zorgen voor minder uitvaltijd en langere levensduren.

Glasvezelkabels

chainflex®-glasvezelkabels hebben een overdrachtsbereik tot 500 m en kunnen worden afgemonteerd op aangepaste lengten. Bovendien zijn de zeer flexibele kabels zeer slijtagebestendig, geschikt voor ind...

Stuurlijnen

chainflex®-controlekabels zijn kabels voor de kleinst mogelijke buigradii. Een combinatie van deze verschillende eigenschappen is mogelijk als zowel afgeschermde en niet-afgeschermde controlekabels.

Railgeleidingen

drylin® is een reeks onderhoudsvrije en smeringsvrije lineaire glijlagers in vier verschillende hoofdcategorieën. De hoofdkenmerken zijn, naast nul onderhoud, robuustheid en bestendigheid tegen extern...

Kunststofkogellagers (xiros®)

xiros®-polymeren kogellagers zijn enkel gegroefde kogellagers op basis van DIN 625. In tegenstelling tot metalen kogellagers kunnen plastic kogellagers zonder enige smering functioneren.

Onderhoudsvrije glijlagers

Op basis van de resultaten van duizenden empirische tests kunnen wij nu in de meeste gevallen betrouwbare gegevens leveren over de levensduur van iglidur®-glijlagers.

Glij folieën

drylin® R-lineaire lagers met voering zijn gebaseerd op extreem slijtvaste polymeren die speciaal ontwikkeld zijn voor lineaire technologie. De afmetingen zijn compatibel met standaardkogellagers.

Veilig bewegen in kabelrupsen met een buigfactor van 6,8xd, zelfs bij temperaturen van -35°C
Geconfectioneerde slangenpakketten bieden het hoogste niveau aan kabelbescherming bij driedimensiona...
Robots nemen steeds meer automatiseringstaken over. Het afgelopen jaar heeft de afzet van industriël...