Catalogus

Bronkhorst High-Tech BV

Bronkhorst High-Tech BV

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • ISO/IEC 17025:2017

Bronkhorst High-Tech BV

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • ISO/IEC 17025:2017

13.03.2019 09:03

Nauwkeurige dosering van corrosieremmers

Corrosie kan een groot probleem zijn in industriële toepassingen, met name in de chemische bedrijfstak, de verwerkende industrie en de olie- en gassector. Deze sectoren hebben in de bedrijfsvoering en productie te maken met veeleisende milieu- en verwerkingsomstandigheden. Vaak is het economisch verstandig om corrosie te voorkomen of in toom te houden.

Met een systeem voor corrosieremming worden kleine hoeveelheden (bio)chemische stoffen aan het proces toegevoegd. De doeltreffendheid van een dergelijk systeem staat of valt met de juiste toevoerhoeveelheid en kan ook worden beïnvloed door de omgevings- en procescondities; nauwkeurigheid is dus het sleutelwoord.

Een regelsysteem voor een geringe doorstroming met een (mini) CORI-FLOW massflowmeter van Bronkhorst kan helpen de toevoer van corrosieremmers nauwkeuriger te doseren. Zuivere massadebietmetingen verricht u met deze flowmeter, een zeer nauwkeurig werkend instrument met een groot regelbereik. Deze meter is uitgerust met een ingebouwd PID-systeem waarmee kleppen en pompen rechtstreeks worden geregeld. Voor een nog optimalere werking kan de meter ook worden voorzien van een PLC- en HMI-regelaar, die zorgen voor uitbreiding van de functionaliteit en hogere flexibiliteit.

Dankzij het Coriolis doseersysteem van Bronkhorst kunt u de injectiesnelheid in real time volgen en registreren. Daarnaast kunt u het debiet online controleren en zo nodig onmiddellijk bijstellen. Beheer en preventief onderhoud worden ondersteund door diverse actieve diagnosemogelijkheden.

Meer nieuws

MASS-STREAM™ gasflowmeters en -regelaars
Uitbreiding van de IQ+ FLOW®-serie met media-geïsoleerde sensoren

Op veel markten zien wij een verschuiving naar miniaturisatie. In laboratoria bijvoorbeeld wordt...

10.04.2022 00:00

Mass flow control #redefined
Snel & Stabiel, Bewezen & Nauwkeurig
Heyaru Engineering, producent van synthetische diamanten, wil miljoenen gaan investeren in het Belgische Lommel. De plannen worden gesteund door de Vlaamse regering (STS programma).
Bronkhorst High-Tech BV heeft haar database met eigenschappen van gassen en vloeistoffen uitgebreid van 800 tot ruim 1800 media.