Catalogus

Bronkhorst High-Tech BV

Bronkhorst High-Tech BV

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • ISI/IEC 17025

Bronkhorst High-Tech BV

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • ISI/IEC 17025

05.11.2020 01:11

Heyaru en Bronkhorst slaan de handen ineen bij diamantproductie

Heyaru Engineering, producent van synthetische diamanten, wil miljoenen gaan investeren in het Belgische Lommel. De plannen worden gesteund door de Vlaamse regering (STS programma).

Een paar maanden geleden presenteerde Heyaru de eerste in België geproduceerde synthetische diamant. Zodra de bouw van de fabriek is afgerond (over ongeveer 5 jaar) kan Heyaru per jaar ongeveer 200 kilo synthetische diamanten produceren. Het bedrijf is dan de grootste producent van synthetische diamanten in Europa.

Om deze productiehoeveelheid te kunnen bereiken, heeft Heyaru enkele honderden reactoren nodig. Bronkhorst High-Tech, met zijn hoofdkantoor in Nederland, heeft een contract met de Bulgaarse partner van Heyaru getekend voor de levering van moderne plug & play gasflowregelaars voor de volledig geautomatiseerde reactoren.

Bronkhorst speelt een cruciale rol bij het ontwerpen, bouwen en implementeren van flowregelaars om de betrouwbaarheid te vergroten, het rendement te verhogen en de veiligheid van de medewerkers van Heyaru en processen te verbeteren.

Door samen te werken met Bronkhorst creëert Heyaru indirect werkgelegenheid in Nederland.

Meer nieuws

Corrosie kan een groot probleem zijn in industriële toepassingen, met name in de chemische bedrijfstak, de verwerkende industrie en de olie- en gassector. Deze sectoren hebben in de bedrijfsvoering en productie te maken met veeleisende milieu- en verwerkingsomstandigheden. Vaak is het economisch verstandig om corrosie te voorkomen of in toom te houden.
Bronkhorst High-Tech BV heeft haar database met eigenschappen van gassen en vloeistoffen uitgebreid van 800 tot ruim 1800 media.
De instrumenten uit de MASS-STREAM™-serie werken op grond van directe doorstroommeting (zonder bypass) volgens het anemometerprincipe met constante temperatuur
De EL-FLOW® Prestige, de nieuwste telg in het Bronkhorst-assortiment van massadebietmeters en -regelaars voor gassen, kan nu worden uitgerust met een geïntegreerde druksensor.
Op 1 april 2017 vindt er bij het Ruurlose Bronkhorst High-Tech B.V. een directiewissel plaats. Henk...