Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

31.10.2021 01:10

Hoger, sneller, verder!

De "Simple-Flex"-serie van JAKOB Antriebstechnik is een nieuwe, innovatieve afstandskoppeling die tot 6 m lang kan worden gemaakt en geen extra tussensteun nodig heeft

Een ingenieuze composietbuis met een meerlagige, hoekspecifieke vezelconfiguratie maakt een bijzonder eenvoudig ontwerp mogelijk dat werkt zonder de anders noodzakelijke koppelingscompensatie-elementen aan de twee buisuiteinden. Met uitvoerige simulatieberekeningen en testreeksen is deze composietbuis ontwikkeld die zowel buigflexibiliteit als een hoge torsiestijfheid heeft. Het zeer lage gewicht en de daarmee gepaard gaande lage traagheidsmomenten kunnen de hoogste bedrijfssnelheden en -koppels met een uitstekende soepelheid garanderen, zonder de compensatie van asafwijkingen te verwaarlozen.

"Simple-Flex" is naar keuze verkrijgbaar met rotatiesymmetrische kegelklemringklemming of met montagevriendelijke gesplitste naafconstructie. De twee beschikbare samengestelde buismaten dekken koppelbereiken tot 2900Nm.

Meer nieuws

27.04.2024 02:10

Hoge snelheid met KG-HS

Met de KG-HS-koppeling biedt JAKOB Antriebstechnik een hogesnelheidsversie van de populaire metal...

De veelzijdige metalen balgkoppelingen van de series KG-VA, KGH en KGE van JAKOB Antriebstechnik...

Betrouwbare en nauwkeurige koppeloverdracht is cruciaal voor precisieaandrijvingen van afkortfrezen. Dit wordt gegarandeerd door het gebruik van stalen balgkoppelingen met een wrijvingsgesloten as-naafverbinding.

Het assortiment elastomeer koppelingen van Jakob is uitgebreid met een nieuwe variant, de EKM-VA....

De beproefde SKB-KP veiligheidskoppeling wordt al tientallen jaren gebruikt als mechanische bevei...

Al tientallen jaren bewijst hij zich op de markt als een betrouwbare en rendabele standaardserie...