Catalogus

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

21.06.2022 01:06

Dunkermotoren verbetert complete serie geborstelde gelijkstroommotoren

De GR-serie borstelgelijkstroommotoren van Dunkermotoren heeft zich in de markt gedurende tientallen jaren bewezen als uiterst robuust en betrouwbaar. De serie geniet dan ook een grote populariteit en is een ijkpunt voor andere leveranciers. Met de laatste revisie verbetert Dunkermotoren het thermomanagement en de corrosiebestendigheid, waarmee de leidende positie verder wordt uitgebouwd.

Om de warmteafvoer te verbeteren, zijn de voorheen gegalvaniseerde, zilverkleurige GR-motoren vervangen door een zwart gecoate behuizing (KTL). Hierdoor kan tot 10% meer koppel worden geleverd op een continue basis, wat resulteert in een hoger uitgangsvermogen. Dankzij het verbeterde thermomanagement wordt een vermogenstoename bereikt zonder het verloop van de karakteristiek van de motoren te veranderen. De verandering kan zonder enige aanpassing in bestaande toepassingen worden ingevoerd.

Met de vorige gegalvaniseerde zinkcoating van de GR 80 kon niet worden voldaan aan de corrosie- en hygiëne-eisen van de spoorweg- en voedingsmiddelenindustrie. Sinds enige tijd worden behuizingen met KTL-coating (kathodische dipcoating met zwarte kleur) gebruikt als speciale oplossing voor dergelijke toepassingen. Deze heeft de zoutsproeitest volgens DIN EN ISO 9227 gedurende 192 uur met uitstekende resultaten doorstaan.

Om deze techniek nu voor alle klanten beschikbaar te maken, wordt dit coatingtype overgebracht naar de standaardproducten. Door deze maatregel is de GR productlijn ook voor de toekomst optimaal uitgerust.

Meer nieuws

Dunkermotoren publiceert nieuwe editie van het Motion Journal "mo

Van 14 tot 17 mei 2024 opent de Interclean beurs in Ams...

Nieuwe hoge-resolutie encoder van Dunkermotoren voor de hoogste precisie-eisen
van 16 tot 18 april 2024 in de Messe Frankfurt, stand A171.
Met de facelift van de MotionCode programmeeromgeving van nexofox is het programmeren van slimme motoren nu nog eenvoudiger en zijn er geen grenzen meer aan decentrale automatiseringsarchitecturen.

Veel gebruikt en veelzijdig - de BG 75 borstelloze motor van Dunkermotoren, een AMETEK merk, is e...