Catalogus

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

21.06.2022 01:06

Dunkermotoren verbetert complete serie geborstelde gelijkstroommotoren

De GR-serie borstelgelijkstroommotoren van Dunkermotoren heeft zich in de markt gedurende tientallen jaren bewezen als uiterst robuust en betrouwbaar. De serie geniet dan ook een grote populariteit en is een ijkpunt voor andere leveranciers. Met de laatste revisie verbetert Dunkermotoren het thermomanagement en de corrosiebestendigheid, waarmee de leidende positie verder wordt uitgebouwd.

Om de warmteafvoer te verbeteren, zijn de voorheen gegalvaniseerde, zilverkleurige GR-motoren vervangen door een zwart gecoate behuizing (KTL). Hierdoor kan tot 10% meer koppel worden geleverd op een continue basis, wat resulteert in een hoger uitgangsvermogen. Dankzij het verbeterde thermomanagement wordt een vermogenstoename bereikt zonder het verloop van de karakteristiek van de motoren te veranderen. De verandering kan zonder enige aanpassing in bestaande toepassingen worden ingevoerd.

Met de vorige gegalvaniseerde zinkcoating van de GR 80 kon niet worden voldaan aan de corrosie- en hygiëne-eisen van de spoorweg- en voedingsmiddelenindustrie. Sinds enige tijd worden behuizingen met KTL-coating (kathodische dipcoating met zwarte kleur) gebruikt als speciale oplossing voor dergelijke toepassingen. Deze heeft de zoutsproeitest volgens DIN EN ISO 9227 gedurende 192 uur met uitstekende resultaten doorstaan.

Om deze techniek nu voor alle klanten beschikbaar te maken, wordt dit coatingtype overgebracht naar de standaardproducten. Door deze maatregel is de GR productlijn ook voor de toekomst optimaal uitgerust.

Meer nieuws

Aan het begin van het beursseizoen publiceert MAE zijn nieuwe hoofdcatalogus voor het jaar 2022/23. Bijzondere highlights zijn de nieuwe producten BB 42, BL 89, alsmede de stappenmotoren met geïntegreerde elektronica

Na de BG 66, BGE5510 en BG 95 is de BG 75 nu ook beschikbaar als dPro-versie. Met een continu uit...

De voortschrijdende digitalisering biedt de automatiseringstechnologie een breed scala van nieuwe mogelijkheden en benaderingen voor de realisatie van automatiseringsoplossingen. De sleutelwoorden zijn decentralisatie, modulariteit en flexibiliteit. Dunkermotoren, een merk van AMETEK Advanced Motion Solutions, is als pionier en wereldmarktleider van geïntegreerde slimme BLDC-motoren innovatief actief op deze markt en biedt haar klanten met de laatste release van de nexofox MotionCode de perfecte omgeving om nieuwe automatiseringsbenaderingen werkelijkheid te laten worden.
Ook dit jaar zal sps Italia als aanwezigheidsbeurs worden gehouden. Van 24 tot en met 26 mei 2022 zullen leveranciers van componenten en systemen de laatste innovaties op het gebied van elektrische automatiseringstechnologie presenteren. Dunkermotoren en haar groepszuster MAE zullen ook vertegenwoordigd zijn als exposanten en zullen hun producthoogtepunten presenteren in hal 5 op stand L005
MAE, sinds jaar en dag bekend als fabrikant van blowers en motoren op het gebied van industriële en particuliere reinigingstoepassingen, exposeert dit jaar voor het eerst samen met zusterbedrijf Dunkermotoren op de Interclean in Amsterdam. Beide bedrijven zullen gezamenlijk hun nieuwe producten presenteren in hal 5 op stand 505.
Met de draaistroommotor BL 89 SI presenteert MAE een snellopende motor die dankzij de geïntegreerde elektronica vele functies biedt. Deze maakt enerzijds een enorm breed toerentalbereik van 3000-20.000 omw/min mogelijk en anderzijds een eenvoudige regeling van inschakelstroom, continustroom en toerental