Catalogus

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

13.01.2023 02:01

Na de invoering van een kwaliteitszorgsysteem

BLOHM ontvangt DIN ISO 9001:2015 certificering

Het NORMTEILWERK ROBERT BLOHM heeft in december 2022 de eerste certificering volgens de nieuwste normen voor kwaliteitsmanagement DIN ISO 9001:2015 behaald. Het bedrijf overtuigde niet alleen met een pragmatische introductie, maar ook met een consequente implementatie van het QM-systeem (kwaliteitsmanagement). Ook de goede werksfeer en de motivatie van de werknemers vielen positief op.

"Het QM-systeem van BLOHM leeft niet alleen - het wordt ook geleefd door de werknemers" - deze uitspraak deed de auditor tijdens de slotbespreking. Jochen Herre, vertegenwoordiger voor kwaliteitsbeheer van BLOHM, is bijzonder tevreden: "Het toont aan dat we in de aanloop naar de certificering alles goed hebben gedaan. Wij willen kwaliteit in alle processen waarborgen - dat lukt alleen als het hele team meewerkt."

Klanten profiteren van de kwaliteitsmaatregelen, bijvoorbeeld door snelle offertevoorbereiding en orderverwerking, omdat de efficiëntie in de productie en in de opslag en verzending aanzienlijk is verhoogd.

Daartoe zijn verschillende kwaliteitsborgingsprocessen ingevoerd, waaronder extra controles in de productie. Daarnaast heeft BLOHM klachtenverwerking volgens 8D-logica ingevoerd en de etikettering en traceerbaarheid van producten verbeterd. Bij de inkoop toont een leveranciersevaluatie meetbare kerncijfers van de leveranciers, terwijl opleidingsplannen zorgen voor permanente opleiding van de werknemers. "Al met al hebben alle processen nu gedefinieerde structuren, een grotere processtabiliteit en meer maatregelen voor kwaliteitsborging - van het plaatsen van orders tot aan de levering", aldus Jochen Herre. "Zo kunnen we de klanttevredenheid verder verbeteren."

Om het kwaliteitsbeheer op middellange en lange termijn verder te optimaliseren, komt de CIP-gedachte (continu verbeteringsproces) tot uiting in het QM-systeem van BLOHM: Alle processen worden regelmatig op de proef gesteld en zo nodig aangepast. Dit gebeurt volgens het PDCA-principe (Plan, Do, Check, Act).

Meer nieuws

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM: Hoogste precisie sinds 1934
De online shop van MISUMI bevat miljoenen componenten. Om haar klanten een nog grotere keuze te kunnen bieden, breidt de fabrikant en leverancier van machineonderdelen haar productportfolio voortdurend uit. Recentelijk zijn daar ook hoogwaardige boorbussen van NORMTEILWERK ROBERT BLOHM bijgekomen.
Van standaardonderdelen tot speciale oplossingen
Het op maat gemaakte I-punt voor elke constructie
BLOHM overtuigt met boorbussen en nieuw assortiment standaard- en bedieningsonderdelen

Het NORMTEILWERK ROBERT BLOHM werd officieel gecertificeerd volgens de algemeen erkende norm voor...