Catalogus

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

14.04.2024 01:04

BLOHM viert 90 jaar boorbussen

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM: Hoogste precisie sinds 1934

Een ronde verjaardag, een rond ding - de boorbus van BLOHM wordt 90 jaar en is nog altijd even populair. De industrie verwelkomde het precisieproduct met open armen vanaf het begin van de productie in 1934. Sindsdien heeft de boorbus zich gevoegd in het rijtje van talloze andere standaard- en bedrijfsonderdelen en talloze speciale oplossingen op maat. Sinds 2021 draagt BLOHM zijn decennialange expertise op het gebied van draaien, harden en precisieslijpen als succesvolle business unit over aan de KIPP Group.


In de steeds veranderende geschiedenis van NORMTEILWERK ROBERT BLOHM is er altijd één betrouwbare constante geweest - de boorbus. het huidige assortiment, dat in 1934 werd gelanceerd, omvat nu meer dan 3000 producttypes. Wat ze allemaal gemeen hebben is hun hoge kwaliteit en precisie tot in het µm-bereik, het resultaat van tientallen jaren expertise, een hoog niveau van verticale integratie en een duidelijke toewijding aan Duitsland als productielocatie.


"De industrie onderkende de betrouwbaarheid van BLOHM-producten al vroeg", zegt bedrijfsleider Otto Braun terugblikkend op de begindagen. "Binnen de kortste keren groeide het bedrijf zo snel dat een verhuizing van het centrum van Hamburg naar Bergedorf noodzakelijk was. in 1957 werd de productie van boorbussen uit de fabriek in Bergedorf uitbesteed en verplaatst naar Büchen in Sleeswijk-Holstein, waar het nu nog steeds is gevestigd."


NORMTEILWERK ROBERT BLOHM kreeg zijn huidige naam in 1974, toen de productie van boorbussen niet alleen fysiek maar ook juridisch werd gescheiden van de machinedivisie van het bedrijf en vervolgens werd geleid door de familie Blohm. in 1999 nam de ondernemende familie Blessing het bedrijf over tot BLOHM in 2021 deel ging uitmaken van de KIPP Group, een ander familiebedrijf met een lange traditie en hoofdkantoor in Sulz am Neckar, Baden-Württemberg.


Gedeelde waarden, gedeelde doelen

"De band tussen BLOHM en KIPP past perfect, niet alleen vanwege onze productportfolio's, maar ook vanwege onze traditie en waarden", legt Otto Braun uit. "Beide bedrijven staan voor verantwoordelijkheid, dynamiek en eerlijkheid - de basis van ons succes is een in de praktijk gebrachte bedrijfsfilosofie. We leggen de nadruk op een klantgerichte aanpak en langdurige partnerschapsrelaties met onze klanten. We staan voor de hoogste kwaliteit en leverbetrouwbaarheid, waarvoor we ook buiten de grenzen van Duitsland gewaardeerd worden als zelfproducerende systeemleverancier."


Quality made in Germany

Het huidige dienstenpakket van BLOHM omvat de productie van precisieboorbussen en speciale oplossingen op maat, evenals een assortiment van ongeveer 35.000 hoogwaardige standaard- en bedrijfsonderdelen, dat voortdurend wordt uitgebreid. De klant profiteert niet alleen van een modern, krachtig machinepark en een hoge mate van verticale integratie, maar ook van de jarenlange ervaring van de bijna 50 medewerkers. BLOHM is ideaal gepositioneerd voor de toekomst. Naast de voortdurende ontwikkeling van verdere productinnovaties en de opleiding van nieuwe specialisten, staat ook de digitalisering van verkoop en productie op de agenda van het opleidingsbedrijf. "In de komende jaren zullen we zowel onze processen als ons portfolio verder optimaliseren", vat Otto Braun samen. "Met creativiteit en innovatie zullen we ons ontwikkelen tot een succesvolle eenheid binnen de KIPP Group."


Meer nieuws

De online shop van MISUMI bevat miljoenen componenten. Om haar klanten een nog grotere keuze te kunnen bieden, breidt de fabrikant en leverancier van machineonderdelen haar productportfolio voortdurend uit. Recentelijk zijn daar ook hoogwaardige boorbussen van NORMTEILWERK ROBERT BLOHM bijgekomen.
Van standaardonderdelen tot speciale oplossingen
Het op maat gemaakte I-punt voor elke constructie
BLOHM overtuigt met boorbussen en nieuw assortiment standaard- en bedieningsonderdelen
BLOHM ontvangt DIN ISO 9001:2015 certificering

Het NORMTEILWERK ROBERT BLOHM werd officieel gecertificeerd volgens de algemeen erkende norm voor...