Catalogus

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

09.03.2023 13:03

De GR 63 aan de top van de Formule 1

Wat hebben Formule 1-coureur George Russell en een geborstelde gelijkstroommotor van Dunkermotoren, een merk van AMETEK, gemeen?

Ze hebben allebei de afkorting GR 63 en het zijn allebei echte toppers!

Terwijl George Russell met zijn zwarte helm met de opdruk "GR 63" naar de top van de Formule 1 rijdt, voert de Dunkermotoren GR 63 geborstelde gelijkstroommotor al jaren de toplijst van de fabrikant van aandrijftechniek aan.

Met ongeveer 800.000 verkochte exemplaren per jaar is de GR 63 motor met zijn twee lengtevarianten en verschillende spanningsvarianten van 12 tot 230 V de best verkochte motor van Dunkermotoren. Geen verrassing! Net als George Russell is het een waar multitalent. Terwijl de Mercedes-teamcoureur zich met succes een weg baant over de meest uiteenlopende racecircuits ter wereld, automatiseert de GR 63 betrouwbaar machines in de meest uiteenlopende toepassingen.

Met nominale toerentallen van 3300 t/min tot 6000 t/min, een continu vermogen tot 180 watt en een piekvermogen tot 500 watt bewijst deze motor zich onder andere op het gebied van de deurautomatisering. In combinatie met een geschikte wormwielkast uit het modulaire systeem van Dunkermotoren is de resulterende aandrijfoplossing zeer compact bij installatie in draai-, schuif- of draaideuren. Ook in de medische techniek heeft de GR 63 jarenlang betrouwbaar gepresteerd. Zijn kogellagers en optionele ontstoring maken een bijzonder stille en soepele werking van medische pompen mogelijk. Dankzij de hoge vermogensdichtheid en de op elke toepassing afgestemde variabele voedingsspanning is de motor ook perfect geschikt voor mobiele pompen met batterijvoeding. Bij toepassingen zoals treintrappen en treindeuren is de GR 63 dankzij zijn prijs/prestatieverhouding zeer gewild. Met een aangebouwde encoder en rem kunnen treintrappen voor perrons van verschillende hoogte worden uitgelijnd en veilig in positie worden gehouden. Beschermingsklassen tot IP 67 garanderen een onderhoudsvrije werking gedurende de hele levensduur, zelfs in ruwe omgevingen, wanneer vocht, vuil en stof de motorbehuizing belasten. En ook de topfuncties van de GR 63 houden niet op bij de industriële automatisering. Van industriële printers tot de voedingsindustrie, deze geborstelde gelijkstroommotor drijft al jaren betrouwbaar talloze toepassingen aan - en misschien binnenkort ook uw toepassing.

Dunkermotoren is wereldmarktleider in aandrijftechniek met een vermogensbereik tot 5kW en biedt op maat gemaakte aandrijfoplossingen volgens uw individuele eisen.

Door de voortdurende ontwikkeling van zijn producten doet Dunkermotoren zijn best om de GR 63 ook in de toekomst miljoenen toepassingen betrouwbaar te laten aandrijven en zijn succes voort te zetten - net als George Russell op weg naar de top van het Formule 1 klassement.







Meer nieuws

Dunkermotoren publiceert nieuwe editie van het Motion Journal "mo

Van 14 tot 17 mei 2024 opent de Interclean beurs in Ams...

Nieuwe hoge-resolutie encoder van Dunkermotoren voor de hoogste precisie-eisen
van 16 tot 18 april 2024 in de Messe Frankfurt, stand A171.
Met de facelift van de MotionCode programmeeromgeving van nexofox is het programmeren van slimme motoren nu nog eenvoudiger en zijn er geen grenzen meer aan decentrale automatiseringsarchitecturen.

Veel gebruikt en veelzijdig - de BG 75 borstelloze motor van Dunkermotoren, een AMETEK merk, is e...