Catalogus

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

03.04.2023 00:04

Dunkermotoren, MAE en EGS Automation exposeren samen op de Hannover Messe

De beurs van Hannover is al vele jaren een gewaardeerd trefpunt van de Duitse industrie en zal in 2023 op het gebruikelijke tijdstip plaatsvinden, van 17 tot en met 24 april

Net als vorig jaar exposeert Dunkermotoren samen met zusterbedrijf MAE en dochteronderneming EGS Automation in hal 6, B08.

Dunkermotoren en EGS Automation zullen real-time gegevens van een systeem voor automatische verwerking van motoronderdelen live vanuit hun hoofdkantoor in Bonndorf naar Hannover uitzenden. De diensten van nexofox, het IIoT-merk van Dunkermotoren, bieden klanten die soortgelijke automatiseringsoplossingen implementeren, de mogelijkheid om eenvoudig gegevens van aangesloten motoren of automatiseringssystemen volledig op afstand te controleren vanaf elke locatie. Met behulp van een geïnstalleerde camera in de productiefaciliteit van Dunkermotoren kan het productieproces waarbij twee robots lagerschilden aanvoeren naar een verwerkingsmachine en verschillende booreenheden vanuit Hannover worden bewaakt.

Alle softwareproducten van Dunkermotoren zijn ontwikkeld volgens de Asset Administration Shell (AAS) benadering zoals gedefinieerd door de Industrial Digital Twin Association (IDTA) en geleverd in overeenstemming met de Open Industry 4.0 Alliance. Integratie in eigen of bestaande IIoT-ecosystemen is dus eenvoudig mogelijk.

Een ander hoogtepunt in Hannover wordt een zeer dynamisch 4-assig handlingsysteem. Een portaalsysteem bestaande uit verschillende lineaire modules staat hierbij centraal. Portaalsystemen kunnen op vele manieren worden gebruikt - van materiaalbehandeling tot pick-and-place-toepassingen, van vloeistoffen tot vaste stoffen - de toepassingsgebieden zijn ontelbaar.

MAE, het zusterbedrijf van Dunkermotoren uit Italië, presenteert een compleet nieuw ontwerp van de ST-stappenmotorserie. In combinatie met reductoren, encoders, remmen en elektronica kunnen stappenmotoren van MAE worden geconfigureerd tot een complete aandrijfoplossing. De nieuwe STE-serie heeft reeds geïntegreerde elektronica en biedt daardoor minder bekabeling en vele andere voordelen. Als extra voordeel - MAE stappenmotoren en hun hulpstukken worden allemaal in Europa gemaakt!

Meer nieuws

De nieuwe 4Q controller van Dunkermotoren biedt hoge prestaties voor een betaalbare prijs
Dunkermotoren baant de weg voor volledig geautomatiseerde en gedigitaliseerde intralogistiek

SISTEMA veiligheidsbibliotheek voor de slimme dPro-motoren met STO van Dunkermotoren

Dunkermotoren, een AMETEK merk, is trots om de Milhagem Team raceauto van de Universiteit van Minas Gerais aan te drijven met zijn borstelloze gelijkstroommotor
Dunkermotoren publiceert nieuwe editie van het Motion Journal "mo

Van 14 tot 17 mei 2024 opent de Interclean beurs in Ams...