Catalogus

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

23.04.2023 01:04

Oplossingen voor werkplek- en intralogistieke systemen

SensorBoard - Het alternatief voor optische positioneringsmethoden

Met het SensorBoard voor positie- en oriëntatiedetectie van componenten integreert RK Rose+Krieger een in televisiestudio's gebruikelijke technologie in zijn modulaire systeem voor op maat gemaakte systeemoplossingen. Het SensorBoard is flexibel schaalbaar en vervangt in veel gevallen de dure camera- en sensortechnologie. Het systeem toont zijn voordelen vooral in combinatie met (samenwerkende) robots, assystemen en de verdere automatische verwerking van producten.


Oorspronkelijk ontwikkeld om televisiecamera's onbemand te kunnen verplaatsen vanaf de bedieningsdesk in de studio, kent de SensorBoard-technologie ook een breed scala aan toepassingen in de industrie. Of het nu gaat om automatiseringssystemen, transfertechniek, verwerkingsmachines of werkstations en automatisch geleide voertuigen (AGV's) - overal waar een nauwkeurige positionering of de handling van vrij gepositioneerde componenten nodig is, toont het SensorBoard zijn voordelen. Want in tegenstelling tot conventionele sensor- en cameratechnologie worden de prestaties van het SensorBoard niet negatief beïnvloed door onvoldoende of extreme of wisselende lichtomstandigheden, noch door vuil, stof of olie.


Het SensorBoard bestaat uit ten minste twee sensoroppervlakken en is flexibel schaalbaar vanaf 100 vierkante millimeter. Als het wordt gecombineerd met een cobot, positioneert of detecteert deze laatste onderdelen die op een sensorvlak of in de ruimte liggen met een nauwkeurigheid van 0,01 millimeter en grijpt ze net zo nauwkeurig als wanneer het systeem mechanisch gekoppeld zou zijn. Gebruikt in handmatige cobotwagens (of zelfs volledig geautomatiseerde AGV-systemen) die zich tussen verschillende werkstations of assemblagelijnen bewegen, maakt de SensorBoard-technologie de zeer nauwkeurige positionering van het betreffende voertuig op zijn bestemming mogelijk en bereidt het zo voor op verdere volledig geautomatiseerde behandeling van producten uit een breed scala van industrieën.


De RK Rose+Krieger-dochter RK-AHT integreert de SensorBoard-technologie in klantspecifieke oplossingen. Het bedrijf biedt oplossingen voor handmatige, halfautomatische of volautomatische taken in de meest uiteenlopende industriële omgevingen.


Geïnteresseerden kunnen de nieuwe SensorBoard-oplossingen nu in actie zien in de showroom van RK-AHT in Bienenbüttel.

Meer nieuws

Uitgebreide productportfolio voor de interne goederenstroom
Nieuwe schuifgeleiders met aangepaste positionering

01.06.2023 01:05

Verandering in het beheer
Björn Riechers neemt de leiding van RK Rose+Krieger GmbH over van Dr. Gregor Langer

19.10.2022 01:00

RK Rose+Krieger heeft zijn accessoires voor eendelige RK Light Clamps kunststof buisverbinders met maat 30 mm uitgebreid. Gebruikt met systeemsamenstellingen, garandeert de nieuwe Anti-Twist twist lock tijdbesparende montage en eenvoudige aanpassing van de constructie. Het systeem van geanodiseerde aluminium buis (diameter 30 mm) met vier profielgroeven op een hoekafstand van 90° en zwarte kunststofklemmen van versterkt polyamide kan vrij worden gecombineerd met alle eendelige RK Light Clamps van maat 30 mm in gesloten uitvoering. Bijkomend voordeel: het uitlijnen en monteren is aanzienlijk eenvoudiger dan met conventionele plaatklemmen.