Catalogus

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

23.04.2023 00:04

Dunkermotoren neemt zes oplaadpoorten in gebruik in zijn hoofdkantoor in Bonndorf om elektromobiliteit te bevorderen

Dunkermotoren, een merk van AMETEK, heeft twaalf oplaadpunten op zes havens in gebruik genomen. Acht punten zijn beschikbaar voor het publiek. Het afrekensysteem werd geïnstalleerd in samenwerking met het naburige bedrijf Hectronic.

Vier laadpoorten met zeven 11 kW en één 50 kW laadpunt zijn in de Allmendstraße 24/7 beschikbaar voor publiek, bezoekers en medewerkers. Het 50 kW-snellaadpunt is vooral interessant voor bezoekers van de Dunkermotoren, zoals klanten of leveranciers, omdat zij vaak een lange weg moeten afleggen en niet lang op de locatie blijven. Dit biedt hen de mogelijkheid om hun elektrische voertuig ook na een kort bezoek voldoende op te laden.

De autorisatie en facturering van de laadprocessen wordt comfortabel uitgevoerd met betaal-/creditkaarten, wat voldoet aan de eisen van de laadpaalverordening voor alle stations die na 1 juli 2023 worden geïnstalleerd. Tot op heden zijn bij veel openbare oplaadpunten speciale apps, kaarten of lidmaatschappen vereist om het oplaadproces te starten. De laadpaalverordening zorgt voor een drempelvrije en gebruiksvriendelijke uitbreiding van e-mobiliteit en maakt het aanbieden van gemeenschappelijke betaalmiddelen verplicht.

Het aangesloten facturatiesysteem en de betaalterminal werden geleverd en geïnstalleerd door het naburige bedrijf Hectronic, dat oorspronkelijk gespecialiseerd was in systemen voor het beheer van parkeer- en tankstations en zijn portfolio uitbreidde naar systeemoplossingen voor e-mobiliteit. De eenvoudige betaling voor het opladen staat centraal in de oplossing van Hectronic. Dunkermotoren en Hectronic werken al jaren samen op andere gebieden. Zo was de samenwerking in de laadinfrastructuur de meest voor de hand liggende oplossing. De openbare oplaadpunten bevinden zich recht tegenover de Hectronic-vestiging en zijn uitermate geschikt als referentieobject.

Op het parkeerdek van de Dunkermotoren zijn nog eens twee oplaadpoorten met vier 11 kW oplaadpunten geïnstalleerd. Deze laadpunten zijn beschikbaar voor de poolvoertuigen van het bedrijf. Ook hier worden de laadprocessen geautoriseerd via het Hectronic-systeem.

Dit is een stimulans voor de werknemers van Dunkermotoren om elektrische voertuigen te gebruiken wanneer ze naar het werk komen. Uit een onderzoek is gebleken dat voor deze ritten met verbrandingsmotoren momenteel jaarlijks ongeveer 1.000 ton CO2 wordt uitgestoten. In dit verband is het vermeldenswaard dat Dunkermotoren al enkele jaren de JobRad deal aanbiedt. Hiermee kunnen werknemers tegen lage kosten elektrische fietsen leasen. Als werknemers deze fietsen gebruiken om naar het werk te reizen, kunnen de accu's gratis worden opgeladen bij oplaadpunten op het bedrijfsterrein.

De deelstaat Baden-Württemberg subsidieert in het kader van het Charge@BW-programma de oplaadinfrastructuur met 2.500 euro per oplaadpunt. Een van de voorwaarden voor de subsidie is dat de oplaadpunten worden gevoed met ter plaatse opgewekte hernieuwbare elektriciteit. Dunkermotoren kan aan deze eis voldoen met het in 2021 en 2022 geïnstalleerde zonnestroomsysteem met een vermogen van 350 kWp. De jaarlijkse opbrengst van maximaal 350.000 kWh is naar schatting voldoende voor 7.000 laadprocessen van puur elektrisch aangedreven voertuigen.

Meer nieuws

De nieuwe 4Q controller van Dunkermotoren biedt hoge prestaties voor een betaalbare prijs
Dunkermotoren baant de weg voor volledig geautomatiseerde en gedigitaliseerde intralogistiek

SISTEMA veiligheidsbibliotheek voor de slimme dPro-motoren met STO van Dunkermotoren

Dunkermotoren, een AMETEK merk, is trots om de Milhagem Team raceauto van de Universiteit van Minas Gerais aan te drijven met zijn borstelloze gelijkstroommotor
Dunkermotoren publiceert nieuwe editie van het Motion Journal "mo

Van 14 tot 17 mei 2024 opent de Interclean beurs in Ams...