Catalogus

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

13.10.2023 01:10

Dunkermotoren bij de SPS Neurenberg

Als ontmoetingsplaats voor de automatiseringsindustrie toont sps Neurenberg van 14 - 16 november 2023 talrijke oplossingen voor automatisering en IIoT. Dit is ook het geval op de beursstand van de twee AMETEK merken Dunkermotoren en MAE - op de nieuwe standlocatie in Hal 4-481

Dunkermotoren presenteert de PLG 75 SL Servoline reductor voor het eerst op sps. Met zijn gebruikelijke hoge kwaliteit, prestaties en een levensduur van >20.000 uur biedt hij een onverslaanbare totaaloplossing in combinatie met de duurzame DC-servomotoren van de aandrijvingsfabrikant.

De BG 45 dPro is een nieuw lid van het BLDC-motorengamma dat is gebaseerd op het Motor Control Platform (MCP). Het MCP is een modulair concept dat wordt gebruikt in alle slimme BG-motoren en sommige externe elektronica van Dunkermotoren en waarmee verschillende parameters en veiligheidsfuncties kunnen worden geprogrammeerd. Zoals bij alle BG dPro motoren is de kracht van de BG 45 dPro de integratie van de complete motorelektronica in de toch al compacte behuizing. Met een continu uitgangsvermogen tot 110 W en nominale toerentallen tot 4.720 tpm is de motor krachtiger dan zijn voorgangers met dezelfde nominale spanning.

In lijn met de slimme motoren en controllers laat het IIoT-merk nexofox zien hoe productgegevens in de toekomst heel eenvoudig beschikbaar kunnen worden gesteld aan klanten in de vorm van digitale tweelingen via managementschillen. Samen met de partners conplement, Endress & Hauser, Kübler, ifm en AS-Schneider werd hier met steun van de Open Industry 4.0 Alliance een oplossing ontwikkeld om managementschillen op een gestandaardiseerde en fabrikantonafhankelijke manier te kunnen aanbieden. Ondertussen zet nexofox het modulaire idee van het DNA van de Dunkermotoren voort in de digitale wereld voor de klassieke IIoT UseCases. Met nexoLink introduceert nexofox een centrale basismodule voor de eenvoudige integratie van alle IIoT-aanbiedingen van Dunkermotoren. Daarnaast geeft nexofox een voorproefje van een verdere modulaire uitbreiding van Smart Diagnostics - een module voor voorspellend onderhoud voor sensorloze bepaling van tandwielkastslijtage. Naast de uitbreiding van het softwareaanbod wordt de nexofox-besturing BGE 8060 dPro aangekondigd, een krachtige uitbreiding van de BGE 5510 dPro.

Voor bestuurderloze transportsystemen toont de specialist in aandrijftechniek een nieuwe oplossing met de NG 1000 WO naafversnelling. De combinatie van motor en versnellingsbak heeft een totale hoogte van slechts 95 mm nodig en maakt zo voertuigen met een bijzonder lage onderrijhoogte mogelijk. dankzij de asverschuiving kunnen de aandrijvingen naast elkaar in het voertuig worden geplaatst, waardoor de minimale breedte wordt teruggebracht tot 600 mm en het laadvermogen en acceleratievermogen van de AGV toeneemt. In tijden waarin ruimte een relevante kostenfactor is, draagt Dunkermotoren zo bij aan de implementatie van ruimte- en kostenefficiënte logistieke oplossingen.

Het zusterbedrijf MAE richt zich daarentegen op een heel andere, maar niet minder actuele trend in 2023: lokale sourcing. MAE speelt volledig in op deze trend en produceert haar producten uitsluitend in Europa. In combinatie met remmen, encoders, tandwielen en elektronica biedt MAE's portfolio stappenmotoren vele aandrijfoplossingen die flexibel kunnen worden samengesteld, afhankelijk van de toepassing. De nieuwe, geïntegreerde sGo-elektronica biedt hier een kostengeoptimaliseerde variant voor de maten Nema 17 en Nema 23.

Mis het niet: Op 14 november 2023 zal Franz Vogt, hoofd regionale verkoop bij Dunkermotoren, om 9:30 uur in het lezingenprogramma op de sps-beurs uitleggen in hoeverre een DC-servomotor een AC-servomotor kan vervangen.

Meer nieuws

De nieuwe 4Q controller van Dunkermotoren biedt hoge prestaties voor een betaalbare prijs
Dunkermotoren baant de weg voor volledig geautomatiseerde en gedigitaliseerde intralogistiek

SISTEMA veiligheidsbibliotheek voor de slimme dPro-motoren met STO van Dunkermotoren

Dunkermotoren, een AMETEK merk, is trots om de Milhagem Team raceauto van de Universiteit van Minas Gerais aan te drijven met zijn borstelloze gelijkstroommotor
Dunkermotoren publiceert nieuwe editie van het Motion Journal "mo

Van 14 tot 17 mei 2024 opent de Interclean beurs in Ams...