Catalogus

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

14.10.2023 01:10

Het MCP-portfolio van Dunkermotoren wordt uitgebreid: De BG 45 dPro is hier

in 2018 introduceerde Dunkermotoren, een merk van AMETEK, een eigen platform voor de aansturing van haar slimme BG-motoren. Het zogenaamde Motor Control Platform (MCP) heeft zich sindsdien bewezen en is stap voor stap uitgerold over de verschillende motorgroottes. Nu de grootste motor van de serie, de BG 95, de BG 65 of 66 en BG 75 en de externe regelaar BGE 5510 al beschikbaar zijn op MCP-basis, kan ook de volgende kleinere maat zich verheugen op een update: de BG 45 dPro is er!

De BG 45 dPro overtuigt met een randlengte van slechts 46 mm en is daarmee het kleinste lid van de dPro-familie. Zoals bij alle BG dPro-motoren is zijn kracht de integratie van de complete motorelektronica in de toch al compacte motorbehuizing. Ondanks zijn afmetingen kan de BG 45 dPro gemakkelijk meekomen met zijn grote broers:

Met een continu uitgangsvermogen tot 110 W en nominale toerentallen tot 4.720 rpm is de motor krachtiger dan zijn voorgangers bij dezelfde nominale spanning. In combinatie met tandwielen, encoders en/of remmen uit het modulaire systeem van Dunkermotoren is het eenvoudig om de juiste aandrijving te vinden voor elke toepassing - of het nu gaat om intralogistiek, medische technologie, verpakkingen, halfgeleiders of elektronica. Dankzij de IP-bescherming tot IP 65 is de BG 45 dPro zelfs geschikt voor gebruik in veeleisende omgevingen.

Op het gebied van functies & eigenschappen biedt de BG 45 dPro niet alleen programmeerbare, digitale in- en uitgangen, een analoge ingang en een 4096 cpr encoder met hoge resolutie. Diverse stroom-, snelheids- en positiemodi kunnen ook eenvoudig worden geprogrammeerd dankzij MCP. Aansluiten is net zo eenvoudig, via CANopen of met een van de industriële Ethernet-interfaces PROFINET, EtherCAT of EtherNet/IP. Een 15-pins hybride connector en de configuratietool "Drive Assistant 5" maken een ongecompliceerde inbedrijfstelling mogelijk.

Daarnaast kunnen functies zoals conditiebewaking, voorspellend onderhoud of alarmering & berichtgeving worden gerealiseerd via de nieuwe nexofox MotionCode. Met de BG 45 dPro en nexofox staat niets het IIoT en uw eigen Smart Factory meer in de weg.

De veiligheidsfunctie STO (Safe Torque Off) is standaard geïntegreerd in alle BG 45 dPro-motoren met Industrial Ethernet. STO is optioneel verkrijgbaar voor CANopen versies. Met STO kan uw motor op een betrouwbare manier koppelvrij worden ingesteld zonder de logische spanning te onderbreken, waardoor u tijd bespaart bij het opnieuw opstarten.

Met de BG 45 dPro heeft Dunkermotoren opnieuw een gevoelige snaar geraakt en bewezen dat meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van BLDC motoren met geïntegreerde elektronica in zo'n kleine motor past.











Meer nieuws

De nieuwe 4Q controller van Dunkermotoren biedt hoge prestaties voor een betaalbare prijs
Dunkermotoren baant de weg voor volledig geautomatiseerde en gedigitaliseerde intralogistiek

SISTEMA veiligheidsbibliotheek voor de slimme dPro-motoren met STO van Dunkermotoren

Dunkermotoren, een AMETEK merk, is trots om de Milhagem Team raceauto van de Universiteit van Minas Gerais aan te drijven met zijn borstelloze gelijkstroommotor
Dunkermotoren publiceert nieuwe editie van het Motion Journal "mo

Van 14 tot 17 mei 2024 opent de Interclean beurs in Ams...