Catalogus

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

07.12.2023 01:12

Dunkermotoren GmbH: Landbouwrobots om de toekomst van de landbouw te redden

Autonome landbouwrobots (agri-bots) als middel om de stijgende vraag naar voedsel en het tekort aan geschoolde arbeidskrachten in de landbouwmarkt tegen te gaan

Het opstuivende stof van de oogstmachine die de gerst binnenhaalt op een warme zomerdag is een bekend beeld, maar wat gebeurt er als er geen arbeider beschikbaar is om het gewas te oogsten? Wat duidelijk is, is dat aan de toenemende vraag naar voedsel van een groeiende bevolking, in combinatie met een voortdurend tekort aan geschoolde arbeidskrachten, alleen kan worden voldaan door een toename van autonoom bediende systemen.

In de intralogistieke markt heeft het onderwerp autonomie de afgelopen jaren centraal gestaan in de ontwikkelingen. Deze knowhow kan nu worden toegepast om repeterende taken binnen het dagelijkse landbouwwerk te automatiseren. Doseren, grijpen, afstellen, plaatsen - het zijn allemaal taken die zowel in industriële omgevingen als in de landbouw worden uitgevoerd. Of het nu gaat om het verwerken van plastic granulaat of zaad, grondstoffen of het oogsten van voedsel, het materiaalproduct is niet van belang voor de technologie achter de toepassing. Daarom kunnen bestaande concepten uit de industriële automatisering gemakkelijk worden overgezet naar de landbouwtechnologie.

Dit is waar Dunkermotoren zijn inspanningen op heeft gericht en kan bogen op jarenlange ervaring. Slimme BLDC-motoren met geïntegreerde elektronica worden al vele jaren gebruikt voor de werking in autonoom geleide voertuigen in de intralogistiek en kunnen nu worden gebruikt om het smart farming-concept te realiseren met slechts kleine aanpassingen om bestand te zijn tegen de zware omgevingsomstandigheden in de landbouw.

De basis van autonome landbouwrobots

De basis voor de autonome uitvoering van bewegingstaken zijn gedecentraliseerde controllers en het netwerken van cloud-gebaseerde platforms. Intelligente elektromotoren met CANopen- of Ethernet-interfaces leveren cruciale gegevens voor de beweging van de robot. Dankzij vooraf gedefinieerde bewegingsparameters resulteert de analyse van deze gegevens in de gewenste reactie van de robot.

In welke situatie de robot op welke manier moet presteren, rijden of positioneren wordt gedefinieerd via zijn MotionCode. MotionCode, het motorbesturingsprogramma van Dunkermotoren, stuurt de robot aan en vertelt hem welke taken hij moet uitvoeren of naar welke positie hij moet bewegen. Het draait direct op de geïntegreerde elektronica van de motor die is ingebouwd in de behuizing van de motorreductor, waardoor kostbare ruimte wordt bespaard in het ontwerp van de bots.

Programmeren kan eenvoudig in C of kan direct worden overgenomen door specialisten van Dunkermotoren van het IIoT-merk nexofox. Als er meerdere robots in gebruik zijn, kunnen met nexofox ook hele vloten worden bewaakt. Zo kunnen wrijving, slijtage, afgelegde en geplande routes nauwkeurig worden geëvalueerd. Bij gepland onderhoud kunnen de huidige locatie en de toestand van uw systeem nauwkeurig worden bepaald.

Dankzij cloudkoppeling en de integratie in bestaande systemen is gegevenstoegang op afstand vanaf elke locatie mogelijk.

U kunt zich concentreren op uw kernactiviteiten, terwijl Dunkermotoren en nexofox voor de rest zorgen. Zo dragen we samen bij aan de realisatie van nieuwe Smart Farming-concepten en zorgen we ervoor dat de stijgende vraag naar voedsel in de toekomst wordt gedekt - ondanks een tekort aan geschoolde arbeidskrachten en een groeiende bevolking.

TEnergie-efficiëntie als extra voordeel

Stelt u zich een landbouw- of voerrobot voor op uw netwerkboerderij van de toekomst. Hoe moet uw systeem eruit zien in termen van functionaliteit?

Naast autonomie moeten toekomstbestendige concepten ruimtebesparend zijn en langdurig bestand zijn tegen de zware omgevingsomstandigheden op de boerderij. Om te voldoen aan de toenemende eisen op het gebied van energie-efficiëntie, moet de bediening ook zo energiezuinig mogelijk zijn.

Omdat de elektronica van de slimme Dunkermotoren direct in de motorbehuizing is geïntegreerd, kunnen de landbouwrobots bijzonder compact worden ontworpen. Bovendien neemt de elektronica grote delen van de gegevensbewaking en -evaluatie over, wat resulteert in vrije computercapaciteit van het totale systeem en energiebesparing bij hetzelfde aantal functies.

Er is echter nog een ander voordeel: Door ze in de motorbehuizing te integreren, worden de gevoelige elektronische componenten beschermd tegen milieu-invloeden. De behuizing zelf is gemaakt van staal of aluminium. Dankzij de optionele coating kan de hele aandrijving een beschermingsklasse tot IP69K bereiken. Dit maakt uw autonome systeem bij uitstek geschikt voor gebruik in stallen of op het land.

Last but not least hebben de elektromotoren een hoge vermogensdichtheid, wat betekent dat kleine motoren met een hoog rendement kunnen worden gebruikt. Dit verlaagt de energiebehoefte van de landbouwrobots, waardoor ze grotere afstanden kunnen afleggen en u echte kostenbesparingen kunt realiseren.

Of het nu in de veeteelt is of in zware veldtoepassingen - laat ons samenwerken om robuuste en trendsettende oplossingen voor de landbouw te realiseren.

Meer nieuws

De nieuwe 4Q controller van Dunkermotoren biedt hoge prestaties voor een betaalbare prijs
Dunkermotoren baant de weg voor volledig geautomatiseerde en gedigitaliseerde intralogistiek

SISTEMA veiligheidsbibliotheek voor de slimme dPro-motoren met STO van Dunkermotoren

Dunkermotoren, een AMETEK merk, is trots om de Milhagem Team raceauto van de Universiteit van Minas Gerais aan te drijven met zijn borstelloze gelijkstroommotor
Dunkermotoren publiceert nieuwe editie van het Motion Journal "mo

Van 14 tot 17 mei 2024 opent de Interclean beurs in Ams...