Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

07.08.2021 01:08

Kleiner en sterker

De veiligheidskoppelingen van de SKX-L en SKB series worden gebruikt om overbelasting te beperken of om te beschermen tegen botsingen voor indirecte aandrijvingen en voldoen aan de modernste eisen

Dankzij hun compacte ontwerp kunnen zij toch hoge loskoppels en lagerbelastingen, een uitstekende concentriciteit, grotere as- en boordiameters en een eenvoudiger instelling (schaalvergroting van de instelring) aan. Bovendien is de montage aanzienlijk vereenvoudigd door het gebruik van een klemringnaaf. De SKB serie dekt koppelbereiken van 0,5 tot 2000Nm met asdiameters van 5 tot 100mm, de SKX-L koppelbereiken van 2 tot 800Nm met asdiameters van 6-85mm.

Vervaardigd uit hoogvast gehard en getemperd staal en met oppervlakteharding of plasmacoating van de relevante functionele oppervlakken, kunnen de ontkoppelmomenten in sommige gevallen verdubbeld worden.

Meer nieuws

De veelzijdige metalen balgkoppelingen van de series KG-VA, KGH en KGE van JAKOB Antriebstechnik...

Betrouwbare en nauwkeurige koppeloverdracht is cruciaal voor precisieaandrijvingen van afkortfrezen. Dit wordt gegarandeerd door het gebruik van stalen balgkoppelingen met een wrijvingsgesloten as-naafverbinding.

Het assortiment elastomeer koppelingen van Jakob is uitgebreid met een nieuwe variant, de EKM-VA....

De beproefde SKB-KP veiligheidskoppeling wordt al tientallen jaren gebruikt als mechanische bevei...

Al tientallen jaren bewijst hij zich op de markt als een betrouwbare en rendabele standaardserie...

Bij de keuze van een geschikte koppeling voor de aandrijflijn moet rekening worden gehouden met verschillende factoren. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het vereiste koppelbereik, de offset en de omgevingstemperaturen van de koppeling.