Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

02.06.2022 01:06

Kort en sterk

Met de compacte KGE metaalbalgkoppeling is een op maat gemaakte oplossing ontwikkeld voor alle tandwielkasten met aandrijfflenzen (DIN-EN-ISO 9409-1)

Deze systeemeenheid overtuigt vooral door zijn superkorte bouwwijze met maximale benutting van de stijfheid van de tandwielkast. Hierdoor beschikt de klant zowel over een zeer compacte machineconstructie als over extreem korte positioneringstijden. Aan de uitgaande zijde is de koppeling uitgerust met de eenvoudig te monteren EASY-spannaaf; de volledig metalen constructie maakt hem bijzonder robuust.

Met behulp van een modern micro-plasma lasproces worden veilige en permanente verbindingen tussen metalen balgen en roestvrijstalen of stalen naven tot stand gebracht met een reproduceerbare kwaliteit. De gelaste verbinding voldoet aan de hoogste eisen, vooral met betrekking tot absolute spelingvrijheid, hoge concentriciteit en maximale torsiestijfheid.

In tegenstelling tot lijmverbindingen is zij ook onder kritische bedrijfsomstandigheden (-50 tot + 300 °C, chemicaliën) absoluut en voor onbepaalde tijd duurzaam.

Meer nieuws

De veelzijdige metalen balgkoppelingen van de series KG-VA, KGH en KGE van JAKOB Antriebstechnik...

Betrouwbare en nauwkeurige koppeloverdracht is cruciaal voor precisieaandrijvingen van afkortfrezen. Dit wordt gegarandeerd door het gebruik van stalen balgkoppelingen met een wrijvingsgesloten as-naafverbinding.

Het assortiment elastomeer koppelingen van Jakob is uitgebreid met een nieuwe variant, de EKM-VA....

De beproefde SKB-KP veiligheidskoppeling wordt al tientallen jaren gebruikt als mechanische bevei...

Al tientallen jaren bewijst hij zich op de markt als een betrouwbare en rendabele standaardserie...

Bij de keuze van een geschikte koppeling voor de aandrijflijn moet rekening worden gehouden met verschillende factoren. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het vereiste koppelbereik, de offset en de omgevingstemperaturen van de koppeling.