Catalogus

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

01.06.2023 01:06

Verandering in het beheer

Björn Riechers neemt de leiding van RK Rose+Krieger GmbH over van Dr. Gregor Langer

Gregor Langer, die het bedrijf van RK Rose+Krieger GmbH sinds 2021 met succes heeft geleid en in deze periode het succesvolle concept van het bedrijf - het implementeren van innovatieve oplossingen in nauw overleg met de klant en het genereren van toegevoegde waarde voor klanten door oplossingsgericht advies - verder heeft kunnen uitbouwen, zal het bedrijf op 16 juni 2023 verlaten. Op 1 juni 2023 draagt hij de leiding van RK en de leiding van de divisie Automation Modules van de Phoenix Mecano Group over aan Björn Riechers.


"Het is belangrijk voor mij om te benadrukken dat deze stap uitsluitend is ingegeven door privé-redenen en dat het voor mij daarom erg moeilijk is om RK Rose+Krieger en Phoenix Mecano te verlaten", aldus Gregor Langer, die na zijn vertrek bij RK een nieuwe professionele uitdaging aangaat in de buurt van zijn woonplaats.

Hij is sinds juli 2021 Managing Director van RK Rose+Krieger en heeft in korte tijd veel belangrijke veranderingen in gang gezet voor de strategische verdere ontwikkeling van de business unit Automation Modules. Zo heeft hij samen met het team een strategisch streefbeeld ontwikkeld met een sterker onderscheid tussen de bedrijfsmodellen voor de componenten- en systeembusiness. In de toekomst moet de componenten business sterker groeien via de RK systems business. Voor de uitvoering heeft hij het bedrijf sterker afgestemd op de focussectoren intralogistiek en verpakkingstechnologie onder de aanpak "vereenvoudigen en focussen om sterker te groeien" en introduceerde hij een business development management in de verkoop.


"De strategie en de weg die is ingeslagen om deze te implementeren, blijven geldig en zullen ook in de toekomst worden uitgevoerd onder leiding van de nieuwe directeur, de heer Björn Riechers", benadrukt Gregor Langer. Het overdrachtsproces aan de opvolger vindt momenteel plaats. Björn Riechers studeerde industrieel ingenieur (werktuigbouwkunde) aan de Technische Universiteit van Berlijn en brengt uitgebreide ervaring mee als manager en consultant op het gebied van verkoop, marketing en management in de industrie. Van 2014 tot 2022 was hij CEO van de LKE Group, een fabrikant van material handling-oplossingen. Daarvoor was hij lid van de Group Executive Board bij de Hoppecke Group en van het internationale managementteam bij Linde Material Handling, een toonaangevende fabrikant van vorkheftrucks en magazijnapparatuur. Bij RK Rose+Krieger kan Björn Riechers vooral zijn ervaring in internationale samenwerking en systeemontwikkeling inbrengen en ook thema's als digitalisering, duurzaamheid en ergonomie op de werkplek aanjagen:

"De doelomschrijving om de succesvolle componentenbusiness van RK Rose+Krieger verder te ontwikkelen met behulp van oplossings- en systeemaanbiedingen resoneert zeer goed met mijn schat aan ervaring en ik kijk ernaar uit om samen met het uitstekende wereldwijde team van RK Rose+Krieger consequent verder te gaan op de ingeslagen weg. Als ons DNA blijft de component een belangrijke garantie voor ons succes. Met de ontwikkelde en verder uit te breiden solutions en systems business zullen we met de wereldwijde dochterondernemingen van de Phoenix Mecano Group onze groeistrategie succesvol voortzetten."

Meer nieuws

Uitgebreide productportfolio voor de interne goederenstroom
Nieuwe schuifgeleiders met aangepaste positionering
SensorBoard - Het alternatief voor optische positioneringsmethoden

19.10.2022 01:00

RK Rose+Krieger heeft zijn accessoires voor eendelige RK Light Clamps kunststof buisverbinders met maat 30 mm uitgebreid. Gebruikt met systeemsamenstellingen, garandeert de nieuwe Anti-Twist twist lock tijdbesparende montage en eenvoudige aanpassing van de constructie. Het systeem van geanodiseerde aluminium buis (diameter 30 mm) met vier profielgroeven op een hoekafstand van 90° en zwarte kunststofklemmen van versterkt polyamide kan vrij worden gecombineerd met alle eendelige RK Light Clamps van maat 30 mm in gesloten uitvoering. Bijkomend voordeel: het uitlijnen en monteren is aanzienlijk eenvoudiger dan met conventionele plaatklemmen.