Catalogus

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

26.06.2023 00:06

norelem op automatica 2023

Ervaar nieuwe en bewezen norelem producten live

Op de automatica, de internationale vakbeurs voor intelligente automatisering en robotica, die dit jaar van 27 tot 30 juni in München plaatsvindt, presenteert norelem talrijke innovaties zoals pneumatische zwenkklemmen en een groot aantal beproefde standaardelementen.



automatica is 's werelds toonaangevende marktplaats voor geautomatiseerde, intelligente productie. Op de norelem stand kunnen bezoekers dit jaar naast het gevestigde assortiment weer een aantal nieuwe producten verwachten, zoals pneumatische zwenkklemmen en koppelingen in verschillende uitvoeringen en "intelligente" bussen - alles om aan te raken en uit te proberen op de zogenaamde podiumeilanden.



De norelem highlights

Op een van deze tentoonstellingspanelen kan bijvoorbeeld het gebruiksgemak van de zwenkklemmen en hefboomklemmen worden getest. Een ander paneel toont verschillende koppelingen voor koppeloverdracht en trillingsdemping, zoals metalen balgkoppelingen, elastomeer klauwkoppelingen, kruisschuifkoppelingen en starre koppelingen. Met de intelligente bussen presenteert norelem nog een ander hoogtepunt: borgpennen en positioneerbussen evenals veerbelaste drukstukken met conditiesensoren. Deze inductieve sensoren maken een actuatie-afhankelijke procesbesturing mogelijk.



Beleef productdiversiteit

norelem heeft uit meer dan 70.000 producten een selectie samengesteld die u live op de automatica kunt uitproberen. Op het gebied van bevestigen en opspannen presenteert het bedrijf zijn flexibele standaardonderdelensysteem, dat steun- en lagerelementen, borg- en positioneerpennen, centreerklemmen, kogeldrukschroeven, 5D-werkstukaanslagen en verende zijdelingse drukstukken omvat. Een andere tentoonstellingsplaat toont de centreereenheid, hier houden zwevende klemmen en zwenkklemmen een werkstuk in positie. Er worden ook variabele snelspanners, verschillende spanhendels en platkopschroeven met tolerantiecompensatie tentoongesteld. Onder de noemer Hygienic Design worden ook diverse standaardonderdelen gepresenteerd, waaronder draaigrendels en slangen en schroeven en moeren die zijn ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van de voedingsmiddelen-, farmaceutische, chemische en verpakkingsindustrie.

Op het gebied van motorpositioneersystemen presenteert norelem verschillende positioneertafels, asverbindingen, kegelwiel- en wormwielreductoren. Speciale hoogtepunten zijn de twee grote exposities, de norelem aandrijfkast en een klauwmachine - een aandrijving gecombineerd met een pneumatisch handlingsysteem. Er worden ook verschillende telescopische geleiders getoond met onder andere een soft-close dempingssysteem, push-to-open functie of zelfsluitend mechanisme. De productassortimenten van zwenkwielen (bokwielen, zwenkwielen met "stop-fix"), aluminium profielen en technische accessoires zoals koelvloeistof- en zuigslangen evenals rechthoekige, platte en hogedruksproeiers ronden de bedrijfspresentatie af.



U vindt norelem op de automatica in hal A5, stand 115.

Meer nieuws

Een vrachtwagen vol innovaties
De oplossing voor foutloze bewerkingsprocessen
Nieuw van norelem: Lineaire rolgeleidingen

De MHP RIESEN Ludwigsburg is verheugd om norelem, een regionale wereldspeler, te verwelkomen als...

Borgbouten en nieuwe positioneringsbussen met conditiesensor van norelem

05.05.2023 01:05

Koppelingen van norelem
Van eenvoudige aandrijvingen tot complexe positioneringsaandrijvingen