Catalogus

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

01.08.2023 01:08

PFISTERER herpositioneert zich en versterkt zijn positie als internationaal technologiebedrijf.

Karl-Heinz Pfisterer wordt erevoorzitter van de raad van commissarissen van SE.

Winterbach, Duitsland - 28 juli 2023 - De omzetting van PFISTERER Holding AG in een Europese vennootschap (Societas Europaea, SE) werd afgerond met de inschrijving in het handelsregister (HRB 790497), die plaatsvond op 28 juli 2023. De nieuwe rechtsvorm onderstreept de positionering van PFISTERER als toekomstgerichte internationale technologieonderneming voor verbindingstechniek in elektriciteitsnetwerken. Tegelijkertijd markeert het een belangrijke stap voor de verdere succesvolle ontwikkeling van de onderneming onafhankelijk van de stichtende familie.

Als wereldwijd actieve onderneming is PFISTERER betrokken bij talrijke projecten op het gebied van hernieuwbare energie, energietransport en -distributie. Door de omzetting kan de onderneming met vestigingen in Europa, de VS, het Midden- en Verre Oosten, Azië en Argentinië nog beter recht doen aan haar internationale oriëntatie en werknemersstructuur.

Het beproefde dualistische bestuursmodel met de Raad van Bestuur als bestuursorgaan en de Raad van Commissarissen als toezichthoudend orgaan blijft ook in de nieuwe SE-structuur gehandhaafd. Karl-Heinz Pfisterer, vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen en kleinzoon van de oprichter van het bedrijf, werd benoemd tot erevoorzitter van de Raad van Commissarissen. meer dan 50 jaar lang was hij als aandeelhouder verantwoordelijk voor het bedrijf, eerst in het operationele management en daarna in de raad van commissarissen. De positie van vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen zal worden overgenomen door de heer Erich Schefold, tot nu toe voorzitter van de Auditcommissie.
Al sinds de omvorming tot een naamloze vennootschap in 1999 is de basis gelegd voor de ontwikkeling van het bedrijf onafhankelijk van de familie. Op de lange termijn moet de KAP-stichting zonder winstoogmerk ook de positie van de heer Karl-Heinz Pfisterer als aandeelhouder van het bedrijf overnemen. De nieuwe rechtsvorm en de samenstelling van de bestuursorganen hebben de basis gelegd voor een onafhankelijke en succesvolle toekomst van de PFISTERER Groep op de lange termijn. De scheiding van familie en bedrijfsleiding is daarmee voltooid.

De nieuwe rechtsvorm heeft in principe geen gevolgen voor de contractpartners en klanten van de onderneming. Het hoofdkantoor van PFISTERER Holding SE blijft ongewijzigd in Winterbach.

"Het doel van PFISTERER is de wereldwijde energierevolutie te begeleiden en de transmissie en distributie van elektriciteit te verbeteren", zegt Prof. Dr. Wolfgang Blättchen, voorzitter van de Raad van Commissarissen. "In de loop der jaren hebben wij ons ontwikkeld tot een van de wereldwijd toonaangevende technologieaanbieders voor het contacteren, isoleren en verbinden van elektrische geleiders."

In het kader van de SE-omschakeling wil de PFISTERER Holding SE ook de loyaliteit van de medewerkers verder bevorderen. Door de oprichting van een SE-ondernemingsraad ontstaat een transnationaal orgaan van werknemersvertegenwoordigers. "In een dergelijk orgaan zien we de mogelijkheid voor onze medewerkers om over de nationale grenzen heen verder samen te groeien", legt Johannes Linden, woordvoerder van de directie, uit. "We kijken ernaar uit om onze groeiende en diverse organisatie en bedrijfscultuur verder te ontwikkelen in een internationale omgeving."

De Raad van Bestuur verwacht een sterke groei in de komende jaren. "Het toekomstpotentieel van ons werk is enorm", legt bestuurslid Dr Konstantin Kurfiss uit. "We zitten midden in een dynamische groei die wordt aangedreven door de wereldwijde verschuiving naar hernieuwbare energie, de uitbreiding van netwerken en de toenemende vraag naar energie. Als pionier en aanjager van innovatie zijn we er trots op dat we actief vorm geven aan de energietransitie."

Meer nieuws

Pfisterer is vertegenwoordigd op de CIGRE-bijeenkomst in Parijs.

van

Winterbach, Duitsland - 20 juli 2024 -

Met PLUG MARINE biedt PFISTERER een DNV-GL-gecerti...

PFISTERER, een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf voor energie-infrastructuuroplossingen, en Lebenshilfe für Menschen mit Behinderung, Kreisvereinigung Göppingen e. V., zijn verheugd over de succesvolle samenwerking op de locatie Gussenstadt.


Winterbach, Duitsland - 06 februari 2024 - Het CONNEX steekbare verbindingssysteem van PFIS...

Winterbach, Duitsland - 7 november 2023

Het DolWin kappa offshore platform is met...


Winterbach, Duitsland - 26.09.2023 - De transmissienetbeheerder TenneT heeft PFISTERER de o...