Catalogus

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

20.01.2022 02:01

Platkopschroeven met tolerantiecompensatie

Verminder spanningen en verleng de levensduur

Spanning kan op lange termijn een zware belasting vormen voor machines en uitrusting. Wanneer schommelende temperaturen de afmetingen van een onderdeel veranderen, montageonnauwkeurigheden optreden, fabricagetoleranties moeten worden gecompenseerd of de positie van onderdelen varieert als gevolg van dynamische belastingen, biedt het gebruik van plaatschroeven met tolerantiecompensatie doorslaggevende voordelen.

In veel toepassingen worden onderdelen over twee parallelle geleidingen bewogen. Hiertoe worden geleidingsrails op een beugel gemonteerd en worden de geleidingswagens verbonden door een plaat. De bewegende massa is stabiel en zonder speling op beide geleidingen gemonteerd, zodat het systeem statisch overgedetermineerd is. Wanneer er spanningen worden uitgeoefend, moeten de krachten door de geleiding worden geabsorbeerd, waardoor de verplaatsingsweerstand toeneemt en de levensduur van de componenten afneemt. Om statische overbepaling van het systeem te voorkomen, is het vaak noodzakelijk om een vast- en loslager te integreren. De innovatieve platkopschroeven met tolerantiecompensatie van norelem bieden echter een alternatieve oplossing.

Minder moeite bij fabricage en montage

De platkopschroef met tolerantiecompensatie is een schroef voor het verbinden van twee componenten die een gewenste beweging van de componenten ten opzichte van elkaar mogelijk maakt (zwevende lagering). De platkopschroef bestaat uit drie componenten: Bout, glijlager en O-ring. Wanneer de bout in de boring wordt gedraaid, drukt het glijlager de O-ring met een vooraf bepaalde hoeveelheid samen. Het glijlager zit dan op de kop van de bout. De slag wordt overeenkomstig begrensd door de inbouwmaat. Dit garandeert een zwevende lagering met een vrijwel spelingsvrije montage. De zwevende lagering is beperkt tot een gedefinieerde afmeting. Het exact aanhouden van de onderdeeltoleranties in de productie en tijdrovende uitlijnwerkzaamheden komen te vervallen.

Het bedrijf uit Markgröningen biedt de vlakke schroeven met tolerantiecompensatie aan in verschillende uitvoeringen. Ze zijn verkrijgbaar met buiten- of binnenschroefdraad, waarbij de opbouw bestaande uit een bout van verzinkt staal, een O-ring en een glijlager steeds gelijk blijft.

Meer nieuws

Een vrachtwagen vol innovaties
De oplossing voor foutloze bewerkingsprocessen
Nieuw van norelem: Lineaire rolgeleidingen

26.06.2023 00:00

norelem op automatica 2023
Ervaar nieuwe en bewezen norelem producten live

De MHP RIESEN Ludwigsburg is verheugd om norelem, een regionale wereldspeler, te verwelkomen als...

Borgbouten en nieuwe positioneringsbussen met conditiesensor van norelem